Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Κονδύλια 3,3 εκατ. ευρώ για ελληνικές έρευνες στο Διάστημα

 

 Δύο συμφωνίες διμερούς συνεργασίας στον τομέα του Διαστήματος υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας δρ Χρήστος Βασιλάκος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης σε υπουργικό επίπεδο του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ/ESA), στο Λουξεμβούργο.

Οι συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας και Ελλάδας-Γερμανίας προβλέπουν τη χρηματοδότηση των ελληνικών εταιρειών και ερευνητικών φορέων, με κεφάλαια συνολικού ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση δράσεων στον τομέα του Διαστήματος σε συνεργασία με εταιρείες από τις δύο χώρες, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΟΔ.
Τα σχετικά κονδύλια προέρχονται από τη συμμετοχή των δύο αυτών κρατών-μελών του ΕΟΔ στον προϋπολογισμό του Οργανισμού και θα αποτελέσουν καθαρή εισροή πόρων για την Ελλάδα.

NAZCA – Το κοσμοδρόμιο των θεών;

Όταν οι «θεοί», πετώντας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, πλησίαζαν στην ακτή του Περού στην περιοχή Παράκας έβλεπαν στο βουνό μια τεράστια τρίαινα. Η κατεύθυνση που δείχνει αυτή η τρίαινα οδηγεί στο υψίπεδο της Νάζκα, εκεί που βρίσκεται το αρχαίο «κοσμοδρόμιο».

Μετά την κατάκτηση της αυτοκρατορίας των Ίνκα από τους κονκισταδόρες του Πιζάρο στα μέσα του 16ου αι. γεννήθηκαν θρύλοι, οι οποίοι είναι ζωντανοί μέχρι σήμερα. Ένας από αυτούς είναι η περίφημη Νάζκα.

Η αρχαία πόλη της Νάζκα του Περού βρίσκεται ανάμεσα στις Άνδεις και στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου συναντάμε την έρημο της Νάζκα. Είναι μια περιοχή από τις ξηρότερες στον κόσμο και έχει γίνει διάσημη για το υψίπεδό της που είναι γεμάτο από γιγάντια γεωγλυφικά σχέδια, φτιαγμένα από χαλίκια, πιθανώς σιδηρούχα, αφού μοιάζουν με κομματάκια σκουριασμένο σίδηρο.

Η GOOGLE ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΗΡΩΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ

Η GOOGLE ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΗΡΩΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ