Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Επαφές με πέντε… φυλές εξωγήινων! Το χρονικό…

Έχετε σκεφτεί ποτέ πού οφείλεται η ξαφνική έκρηξη της τεχνολογίας από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μετά;
Πώς προέκυψαν  τα επιστημονικά θαύματα, η δημιουργία αόρατων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πανίσχυρων όπλων, οι τεχνικές δυνατότητες για ταξίδια στο διάστημα, τα εξελιγμένα κομπιούτερ, το Ίντερνετ, τα τελευταίας γενιάς κινητά;
Θα έλεγε κανείς ότι ξαφνικά κάποια εμπνευσμένα μυαλά έτυχε να λειτουργήσουν ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις…
Ή, μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι; Μήπως η γνώση «χαρίστηκε» από κάποιους που ήδη την κατείχαν;

Μαρτυρίες ατόμων με πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα και προγράμματα κάνουν λόγο για μυστικές συναντήσεις και επαφές των ισχυρών της Γης με τουλάχιστον πέντε φυλές εξωγήινων! Μέχρι εδώ, καλά… Όμως, οι φυλές αυτές δεν φαίνεται να έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους και μάλιστα ορισμένες από αυτές είναι απειλητικές για τη Γη!

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ: Το άγνωστο επεισόδιο στο Αγιο Ορος – Σε ποιους έριξε πόρτα ο Πούτιν!

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στις 28 Μαΐου 2016, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα ήταν πολύ πιο θερμή από σήμερα.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποβιβαζόταν στις Καρυές του Αγίου Aρους από την πολυτελή θαλαμηγό «Κύκνος 1» του Πολεμικού Ναυτικού για να συνεχίσει το δεύτερο και, όπως φάνηκε και τότε, πολιτικά σημαντικότερο γι’ αυτόν, σκέλος της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Εκείνο το πρωί σημειώθηκε ένα περιστατικό, το οποίο ενόχλησε έντονα την Αθήνα, αποσιωπήθηκε για λόγους διπλωματικούς και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Όταν ο Ιούλιος Καίσαρ, ασπάστηκε την σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή, από τότε που ο άνθρωπος συνάντησε το είδωλο, όπως λένε και οι Έλληνες, το είδωλο της τυφλής λατρείας. Εμείς οι Ρωμαίοι δανειστήκαμε αυτή τη λέξη, όπως και πολλές άλλες που μας έλειπαν, και πολλοί από εμάς αναζητούν τα είδωλά τους σε αυτούς που μας δάνεισαν αυτή τη λέξη. Δεν αποτελώ εξαίρεση και θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ο θρυλικός πατέρας μου, Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, τον οποίο αγαπώ, αποτέλεσε είδωλο για μένα στα νεανικά μου χρόνια.

Τα είδωλα δεν τα αγαπάμε, αλλά τα σεβόμαστε και θαυμάζουμε, και εγώ θαύμαζα τον Μεγάλο Μακεδόνα, τον Αλέξανδρο. Αισθανόμουν περισσότερο συγγενής με εκείνον, παρά με τον Γάϊο, όχι εξ αίματος, αλλά στην ψυχή και το χαρακτήρα, και όλες τις καταστάσεις που αντιμετώπισε στη ζωή του. Ακόμη και σήμερα τρέμω όταν σκέφτομαι ότι τότε που είχα εκλεγεί για πέμπτη φορά ύπατος συνάντησα το μεγάλο μου είδωλο το λείψανο του δηλαδή, βαλσαμωμένο με βότανα σύμφωνα με την τέχνη των Πτολεμαίων, κατά τέτοιο τρόπο που έμοιαζε σαν να κοιμόταν κουρασμένος από τις κατακτήσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ταξίδι τoυ Ηρακλή

Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική.

Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.

Το χειρουργημένο κρανίο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το χειρουργημένο κρανίο εφήβου από τη νεολιθική εποχή που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Υποβλήθηκε στη μέθοδο του τρυπανισμού με τη χρήση δράπανου

Ένα σπάνιο εύρημα της Νεολιθικής περιόδου φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το τρυπημένο κρανίο ενός νεαρού άνδρα που υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από χειρουργική επέμβαση με τη μέθοδο του τρυπανισμού, που αποτελεί σύμφωνα με ιστορικές και αρχαιολογικές πηγές, την αρχαιότερη μορφή χειρουργικής επέμβασης.
Ο τρυπανισμός γινόταν για θεραπευτικούς σκοπούς. Κυρίως για την αφαίρεση οστέινων θραυσμάτων, για να αντιμετωπιστούν κρανιακά τραύματα και εγκεφαλικές ασθένειες.

Ποιο αρχαίο Ελληνικό παιχνίδι ήταν το ΖΑΤΡΙΚΙΟΝ

Το σκάκι που όλοι γνωρίζουμε σήμερα είναι το αρχαιοελληνικό ΖΑΤΡΙΚΙΟΝ.Σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη που να μην γνωρίζει το ΣΚΑΚΙ που στην αρχαιότητα το ονόμαζαν ΖΑΤΡΙΚΙΟΝ και που ήταν επινόηση των αρχαίων Ελλήνων από την αρχή της ιστορικής τους διαδρομής.

Στην αρχαία Ελλάδα οι Πεττείες ήταν τριών διαφορετικών ειδών. Οι πεττείες του πρώτου είδους είναι αυτές όπου ο παίκτης είχε τον μικρόκοσμο και που με την ρίψη κυβειών έκανε τις κινήσεις που τον υποχρέωναν οι αριθμοί που έφερνε. Η έννοια της κυβείας δεν περιείχε πάντα την έννοια της τύχης μια και είναι γνωστά ως «τα ζάρια του θεού».

Τα πέντε ανεξήγητα φαινόμενα της μάχης του Μαραθώνα

Καθώς στην Ιωνία οι Ελληνικές πόλεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν μεγάλα κέντρα, όπως η Μίλητος και η Αλικαρνασσός, δε μπόρεσαν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους περιήλθαν υπό την κυριαρχία της περσικής αυτοκρατορίας προς τα μέσα του 6ου π.Χ. αιώνα.
Το 499 π.Χ. οι Έλληνες των ιωνικών πόλεων ξεκίνησαν την Ιωνική Επανάσταση και η Αθήνα μαζί με την Ερέτρια κινήθηκαν προς βοήθειά τους.
Το 490 π.Χ. ο Πέρσης βασιλιάς, Δαρείος Α’, έχοντας καταστείλει την εξέγερση των ιωνικών πόλεων από το 494 π.Χ., έστειλε το στόλο του να τιμωρήσει τις δύο πόλεις. Ο περσικός στρατός κατέστρεψε την Ερέτρια και αποβιβάστηκε στην Αττική, αλλά στη μάχη του Μαραθώνα ηττήθηκε από τους Αθηναίους και άλλους υπό το στρατηγό Μιλτιάδη.

Ο Στρατηγός Γράψας: “Η Τουρκία μεγάλος ασθενής και η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας”!

Μια βαρυσήμαντη ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Γράψα στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του πρέσβη επί τιμή Αλέξανδρου Μαλλιά ‘’ Στον αστερισμό του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – Η Νέα Τουρκία και Εμείς’’.
Μια ομιλία στην οποία ο Στρατηγός Γράψας περιγράφει με ρεαλισμό τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και περιγράφει με σαφήνεια τις μεγάλες ευκαιρίες που πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί. Ο Στρατηγός Γράψας κόντρα στο “σύνδρομο της τουρκοφοβίας” μιλά για την Τουρκία λέγοντας ότι “είναι ο μεγάλος ασθενής της περιοχής” που “απειλεί αλλά και φοβάται.” Επισημαίνει την ευκαιρία που ΄χει η σημερινή κυβέρνηση να διεκδικήσει η Ελλάδα τον ρόλο που της ανήκει στην περιοχή.

ΜΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ - ΜΙΑ ΔΟΞΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 
Κάτω στην Κρανιά των Τρικάλων, πιο πέρα από τις ταβέρνες και τα παντοπωλεία με τα ηλεκτρικά φανάρια , τις νύχτες του χειμώνα , όταν το χιόνι κλείνει το δρόμο , και πριν τα εκχιονιστικα συνέργεια φτάσουν από το κάμπο , οι παλιοί του χωρίου , πριν πέσουν για ύπνο , κρύβουν στη δεξιά τους χούφτα ένα κρίκο μαυρισμένο από μαγιάτικη φωτιά. Ο γανωματής του χωρίου κυλάει σε όλους τους δρόμους έναν μπρούντζινο τέντζερη , διάτρητο , που πάνω του είναι γραμμένα τα ονόματα των θεών του χώματος κι εκεί μέσα μαζεύει το χτικιό που ανασαίνει με την παγωνιά.

Κελιά και άγνωστες κρύπτες σε έργα ανακάλυψαν στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο (φωτό)

Mε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς κηρυγμένα από την UNESCO, τη Χώρα, τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, έχει έναν επιπλέον σημαντικό λόγο να καμαρώνει. Το νησί της Πάτμου, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα θρησκευτικού τουρισμού στον κόσμο για ακόμη μια φορά εντυπωσιάζει.
Την αποκατάσταση του Σπηλαίου όπου ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού, εξόριστος το 95 μ.Χ., οραματίστηκε και συνέγραψε το ιερό αποκαλυπτικό κείμενο, καθώς και εκκλησιών και άλλων κτισμάτων, που μαζί με το σπήλαιο αποτελούν μέρος ενός ενιαίου συγκροτήματος.

Η NASA έφερε στο φως της δημοσιότητας νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Δία

Η NASA έφερε στο φως της δημοσιότητας νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Δία, οι οποίες απαθανατίστηκαν από το διαστημικό σκάφος, Ήρα (Juno). Από τις εκπληκτικές φωτογραφίες αποκαλύπτεται μια μάζα από σύννεφα, που στροβιλίζονται σε μια τεράστια καταιγίδα πάνω από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη. Η έγχρωμη εικόνα καταγράφηκε στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της NASA.

Απίστευτο και ανατριχιαστικό: Ο άνθρωπος συνεχίζει να «ζει» δύο μέρες μετά το θάνατό του;

Εκατοντάδες γονίδια εξακολουθούν να εμφανίζουν σημάδια – και μάλιστα έντονης – δραστηριότητας, δύο μέρες μετά το θάνατο ενός ζωντανού οργανισμού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που προκαλεί (τουλάχιστον) ανατριχίλα, ανοίγοντας νέους δρόμους για τον άλλο… κόσμο!
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, τις εγκληματολογικές αναλύσεις για τον ακριβή προσδιορισμό της ώρας θανάτου, ακόμα και για τον ίδιο τον ορισμό της ζωής, καθώς σε έναν οργανισμό που έχει ιατρικά θεωρηθεί νεκρός, το DNA του μπορεί να είναι ενεργό για ένα χρονικό διάστημα ακόμα.