Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κοσμογονία προκαλεί, η Ανακάλυψη Χειρογράφων του Ναγκ Χαμαντί

Η ανεύρεση των χειρογράφων μοιάζει μυθιστόρημα γραμμένο από ανθρώπινο χέρι.

Έγινε γνωστή με λεπτομέρειες 30 ολόκληρα χρόνια μετά τα συμβάντα, όταν ο πρωταγωνιστής της ανεύρεσης, διηγήθηκε την ιστορία του. 

Το Δεκέμβριο του 1945 ένα σύνολο πενήντα δύο θρησκευτικών και ημιφιλοσοφικών κειμένων, κρυμμένων και θαμμένων μέσα σε ένα αγγείο για 1600 χρόνια, ήρθε τυχαία στο φως. Όχι πολύ μακριά από το χωριό Nag Hammadi, το αρχαίο Χηνοβόσκιον, στην Άνω Αίγυπτο χωρικοί ανακάλυψαν μια συλλογή βιβλίων γραμμένων στην Κοπτική, τη γλώσσα των Xριστιανών της Αιγύπτου.

5 μυστηριώδη ιστορικά πρόσωπα, που η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με άγνωστες σελίδες. Κατά καιρούς, εμφανίζονται άνθρωποι, για τους οποίους είναι γνωστό σχεδόν τίποτα. Για δεκαετίες, οι ιστορίες γι “αυτά τα πρόσωπα διεγείρουν τη φαντασία, γίνονται εικασίες και γεννιούνται θεωρίες, αλλά τίποτα από αυτά δεν μας φέρνουν πιο κοντά στο ξεκλείδωμα των μυστικών τους.
Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές σύντομες ιστορίες για τους ανθρώπους του 20ου αιώνα, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Κάρυστος: Αυτά είναι τα μυθικά δρακόσπιτα!

Δρακόσπιτα: Κάπου στη νότια Εύβοια, ανάμεσα στην Κάρυστο και τα Στύρα, υπάρχουν κάτι ιδιόμορφα κτίσματα, μυστηριώδη και εντυπωσιακά.

Οι ντόπιοι τα αποκαλούν «δρακόσπιτα» και στέκουν εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο οι δράκοι, τα μυθικά πλάσματα που τρόμαζαν τους κατοίκους της περιοχής, έμεναν σε μεγαλιθικά κτίσματα τα οποία σήμερα είναι τα δρακόσπιτα. Χρονολογούνται κατ’ άλλους από το 12ο αιώνα π.Χ. και κατ’ άλλους από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Πότε καθιερώθηκε η προ και μετά Χριστόν χρονολόγηση;

Ερώτηση : Ποιο έτος γεννήθηκε, κάποιος που πρωτοείδε το φως, πριν 2000 χρόνια; Απάντηση:Μα, φυσικά, το…. 759 Και αυτό γιατί μέχρι το 527μ.Χ. η χρονολογική αρίθμηση (στη Ρωμαική Αυτοκρατορία) δεν άρχιζε από τη γέννηση του Χριστού, αλλά από την ίδρυση της Ρώμης (753 a.u. c. anno urbis conditae , μτφ: από την ίδρυση της Ρώμης).
 Το 527 μ. Χ. ένας μοναχός από τη Σκυθία, που ζούσε στη Ρώμη, ο Διονύσιος ο Μικρός (Dionysius Exiguus), υπολογίζει για πρώτη φορά το χρόνο της γέννησης του Χριστού και προσδιορίζει το 753 a.u.c.