Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Άγνωστο drone πέταξε πάλι πάνω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας



Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η συχνή εμφάνιση drone στην εναέρια περιοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς υπάρχει προβληματισμός για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν να πρόκειται για drone που έχουν πολίτες και τα χρησιμοποιούν για βιντεοσκοπήσεις, αλλά το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου το πρωί, drone άγνωστης προέλευσης, μπήκε στον εναέριο χώρο στον περίβολο του κτιρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την λεωφόρο Μεσογείων στην πλευρά που βρίσκεταιι στη νότια πλευρά, προς την Κατεχάκη, πέταξε πάνω από τους ιστούς που βρίσκονται οι σημείες και στη συνέχεια έφυγε ακολουθώντας πορεία ανατολική-βορειοανατολική προς την λεωφόρειο Μεσογείων.

Καταστρέφεται τοιχογραφία του Θεόφιλου στον Μεσαγρό της Λέσβου




Ένα μοναδικής αξίας έργο τέχνης, η τοιχογραφία του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ διαστάσεων 3,60 επί 3,50 μέτρων, 12,5 σχεδόν τετραγωνικών μέτρων, που παριστάνει σκηνές από την ιστορία του ψωμιού υπό τη σκιά μιας τεράστιας θεάς Δήμητρας και βρίσκεται στο Μεσαγρό της Γέρας Λέσβου, καταστρέφεται ημέρα με την ημέρα. Παραδομένο στην υγρασία και κυρίως στην εγκατάλειψη.