Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

EKTAKTO : «Χρυσό» άλμα για Τεντόγλου! Στην κορυφή της Ευρώπης

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο, ήρθε από το άλμα εις μήκος - Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου - Το άλμα στα 8,25 μ., στην πέμπτη προσπάθεια, ήταν αυτό που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο

Ήταν ενέδρα με εντολή Ερντογάν – Είχε προετοιμαστεί από καιρό ”- Έξι μήνες μετά ο Καμμένος αποκαλύπτει αυτό που όλη η Ελλάδα γνωρίζει

Προσχεδιασμένη ενέργεια με στόχο την ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς “βλέπει ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας κάνει ουσιαστικά λόγο για ενέδρα στους Έλληνες στρατιωτικούς με εντολή Ερντογάν με το σχέδιο “αιχμαλωσίας” να είχε προετοιμαστεί από καιρό.
“Βόμβες” έριξε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του. Μιλώντας για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης αναφέρθηκε σε προσχεδιασμένη ενέργεια των Τούρκων. Ο υπουργός μίλησε μάλιστα για ένα σχέδιο με εντολή του ίδιου του Ερντογάν.

Απίστευτη φωτογραφία του πλανήτη Άρη την ώρα που αντανακλάται στη θάλασσα!

Ο πιο φωτεινός πλανήτης Άρης από το 2003!
Ο «Κόκκινος Πλανήτης» είναι τόσο κοντά στη Γη, που ο Αμπντούλ Ντρεμάλι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου τράβηξε μια αξέχαστη φωτογραφία. Του Άρη και της αντανάκλασής του στη θάλασσα.
«Πήγα με το αυτοκίνητο στο Rhode Island για το καινούργιο φεγγάρι, μιας και τότε είναι η καλύτερη περίοδος να συλλάβεις με τον φακό σου τον Γαλαξία» αφηγήθηκε ο με έδρα τη Βοστώνη

Ο Αθηναϊκός στόλος στο απόγειό του κατά το 325-322 π.Χ.

Η  Αθήνα  δεν  αποτελούσε  μια  από  τις  παραδοσιακές  ναυτικές  δυνάμεις  της  Ελλάδας.  Ο  στόλος της  γύρω  στο  500  πΧ  ήταν  μάλλον  ασήμαντος  μπροστά  στους  ισχυρούς  στόλους  τριήρων  και  διήρων  της  Κορίνθου, της  Μιλήτου, της  Σάμου, της Αίγινας  και  άλλων  πόλεων, αποτελούμενος  από  50  απηρχαιωμένες  πεντηκοντόρους. 
Το  ναυτικό  της  είναι  σχετικά  νεότευκτο  αφού  ναυπηγήθηκε  χάρη  στη  επιμονή  του  Θεμιστοκλή,  στην  ουσία  λίγα  χρόνια  πριν  τη  μεγαλειώδη  νίκη  του  στη  Σαλαμίνα (480  πΧ) επί  του  στόλου  των  Αχαιμενιδών. 

Για κακομεταχείριση πειραματόζωων κατηγορείται ο Έλληνας διευθυντής του φημισμένου Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ

Κατηγορούν τον Νίκο Λογοθέτη για κακομεταχείριση των πειραματόζωων .Στο πλευρό του νευροεπιστήμονες από όλο τον κόσμο! Η πρωτοποριακή έρευνα του επιστήμονα που κάποτε έπαιζε πλήκτρα στο συγκρότημα Πελόμα Μποκιού με τον Βλάση Μπονάτσο.
Ένας διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, ο δρ Νίκος Λογοθέτης, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογικής Κυβερνητικής «Μαξ Πλανκ» στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας, έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει το διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον. O Λογοθέτης υπήρξε στη δεκαετία του ‘70, μαζί με τον Βλάση Μπονάτσο και άλλους, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ελληνικού ροκ συγκροτήματος «Πελόμα Μποκιού», όπου έπαιζε όργανα με πλήκτρα!

Σπουδαίο εύρημα της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου στην Ιερουσαλήμ

Ένα χρυσό ενώτιο, που πιστεύεται ότι χρονολογείται πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφή κοντά στην τοποθεσία των αρχαίων εβραϊκών ναών στην Ιερουσαλήμ και ισραηλινοί αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για μια σπάνια ένδειξη της ελληνιστικής επιρροής.

Το σκουλαρίκι έχει μήκος 4 εκατοστά, είναι στρογγυλό και η άκρη του είναι διαμορφωμένη σε κεφαλή κριαριού. Ανακαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφών έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η ανασκαφή βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων νότια του Όρους του Ναού, όπου σήμερα βρίσκεται το τέμενος αλ-Άκσα.

Ανοίγει το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας έπειτα από σαράντα χρόνια

Το πανέμορφο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, του οποίου ξεκίνησε ήδη η αναστήλωση με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του, μετά από σαράντα χρόνια, από 21-23 Σεπτεμβρίου, με μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία.

Ένα πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Στερεά Ελλάδα, καρπός μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ερέτριας, και συγκεκριμένα στην πόλη της Ερέτριας, σφραγισμένης εδώ και χιλιετίες από την Ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ).

Η Λύρα ΔΕΝ ήταν Απλά ένα Μουσικό Όργανο αλλά ΚΑΙ ένα Πρότυπο Δόμησης

Η λύρα υπήρξε το «κατεξοχήν” εθνικό μουσικό όργανο στην Αρχαία Ελλάδα. Συνδεόταν στενά με την λατρεία του Απόλλωνα και για τον λόγο αυτόν περιβαλλόταν από μεγάλο σεβασμό.
Εξαιτίας της
απλότητας στον τρόπο κατασκευής της, καθώς και της ποιότητας του ήχου της πού ήταν ευγενής, διαυγής, γαλήνιος και αρρενωπός χρησιμοποιήθηκε ως κύριο όργανο για την εκπαίδευση των νέων. Ας αναλύσουμε εδώ τον ευρύτατα διαδεδομένο μύθο στον οποίο αναφέρεται η προέλευση της λύρας. Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο (Απολλόδωρος Γ’ 10-2) ο Ερμής αμέσως μετά την γέννησή του σε ένα σπήλαιο της Κυλλήνης, έκλεψε κρυφά τα βόδια που φυλούσε ο Απόλλωνας.

Σαν σήμερα, το 1964, θυσιάστηκαν 60 Κύπριοι και Ελλαδίτες στην Τηλλυρία της Κύπρου

Μνήμη ηρωικώς πεσόντων, αγέραστη, ένδοξη και ιερή. Μνήμη εθνική των Ελλήνων, οδηγεί τη σκέψη κάθε Αύγουστο, 54 τώρα χρόνια, στα αιματοβαμμένα χώματα της Τηλλυρίας των 60 θυσιασθέντων, Κυπρίων και Ελλαδιτών της νεοσύστατης τότε Εθνικής Φρουράς, εθελοντών και ιδιωτών, των πολεμικών επιχειρήσεων απόκρουσης της τουρκικής επιδρομικότητας, του Αυγούστου 1964.
Στον οχυρό θύλακα Κοκκίνων-Μανσούρας οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με 800 εκπαιδευμένους και επαρκώς εξοπλισμένους των μονάδων της ΤΜΤ, ετοίμασαν προγεφύρωμα για την αποβίβαση στις 13/8/1964 συντάγματος πεζικού, με άρματα και πυροβολικό.

Αποκρυφισμός και νέες αιρέσεις: Σε έξαρση ένα φαινόμενο που είχε εξαφανιστεί

Μεγάλη η έξαρση του αποκρυφιστικού φαινομένου στην εποχή μας.  Απασχολεί όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο και βέβαια ολόκληρη την Εκκλησία της Ελλάδος. Στην Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στην Ελλάδα, κατατέθηκαν σοβαρές και επίσημες τεκμηριωμένες θέσεις, για το τι είναι ο Αποκρυφισμός και πώς μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί.
Αποκρυφισμός είναι η πίστη σε απόκρυφες πραγματικότητες, οντότητες και δυνάμεις, οι οποίες προσεγγίζονται με απόκρυφες τεχνικές.
Ο σύγχρονος Αποκρυφισμός εμφανίζεται με τις μορφές του Νεοσατανισμού, της πολυειδούς Μαγείας, του Πνευματισμού, του Channelling, του Εσωτερισμού, της Καμπάλα, της Μαντικής (Νεκρομαντεία, Καφεμαντεία, Οιωνοσκοπία, Ονειρομαντεία, Κλυδωνισμός, Κάρτες Ταρώ), της Αστρολογίας, του Σαμανισμού, της Ψευδοαγγελολογίας, της Αγγελοθεραπείας, του Ρεiκι, του Νεοπαγανισμού, της Αριθμοσοφίας, του κινήματος Ντάνωφ, της Ψευδοπροφητείας, της Ουφολογίας και με πολλές άλλες μορφές Αποκρυφισμού, οι οποίες εντάσσονται στο γενικώτερο ρεύμα της «Νέας Εποχής».

Ανακαλύφθηκε ο πιο μακρινός ραδιογαλαξίας στο σύμπαν

Βρίσκεται σε απόσταση 12 δισεκατομμυρίων ετών, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ από το 1999!
Ευρωπαίοι αστρονόμοι κατέρριψαν, μετά από σχεδόν 20 χρόνια (το 1999), το ρεκόρ του πιο μακρινού ραδιογαλαξία που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ απέχει περίπου 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη και το φως του που έφθασε στον πλανήτη μας, προέρχεται από μια εποχή, όταν το σύμπαν είχε μόνο το 7% της σημερινής ηλικίας του, δηλαδή ήταν περίπου ενός δισεκατομμυρίου ετών.

Λιώνουν οι τεκτονικές πλάκες που συγκλίνουν κάτω από τη Σαντορίνη

Χάρη σε μια σύγχρονη επιστημονική μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Έλληνες και ξένοι γεωεπιστήμονες κατάφεραν να «φωτίσουν» τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα κάτω από τη Σαντορίνη, αλλά και γενικότερα στο σημείο σύγκρουσης της αφρικανικής με την ευρασιατική τεκτονική πλάκα.
Η γεωχημική τεχνική επιτρέπει να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς λιώνουν οι πλάκες, καθώς η πρώτη καταβυθίζεται κάτω από τη δεύτερη.
Η διεθνής ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή δρα Ιωάννη Μπαζιώτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Lithos”, εφάρμοσε την πρωτοποριακή γεωχημική μέθοδο έρευνας στα πετρώματα της Σαντορίνης.

Ψηφιδωτό από τον 4ο π.Χ. αιώνα αποκαλύφθηκε στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας

Ψηφιδωτό δάπεδο, από τον 4ο π.X. αιώνα, που κοσμεί τον κυκλικό χώρο ενός λουτρού έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, κατά τις ανασκαφικές εργασίες του έργου «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας» που εκτελείται από τη Εφορεία Αρχαιοτήτων ‘Αρτας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το βοτσαλωτό δάπεδο έχει κυκλικό σχήμα και καλύπτει το κεντρικό τμήμα χώρου του λουτρού που προϋπήρχε στην ίδια θέση, όπου αργότερα κατασκευάστηκε το Μικρό Θέατρο.

Ακρόπολη ηλικίας 3.400 ετών μεγαλύτερη από την Τροία ανακαλύφθηκε στη Ρουμανία

Ρουμάνοι και Γερμανοί αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει στην επαρχία Arad, στη Δυτική Ρουμανία, μια ακρόπολη που καλύπτει περίπου 90 εκτάρια και πιστεύεται ότι είναι σχεδόν 3.400 ετών, δηλαδή χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα aradon.ro.
Η «Παλιά Ακρόπολη» (Cetatea Veche), όπως την ονόμασαν οι αρχαιολόγοι, ανακαλύφθηκε στο έδαφος της πόλης Σαντάνα, μιας επαρχίας του Arad. Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν εκεί το 2009, αλλά η ομάδα Γερμανών και Ρουμάνων αρχαιολόγων έχει εντατικοποιήσει την έρευνα τα τελευταία δύο χρόνια, αποκαλύπτοντας την τεράστια ανακάλυψη.