Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Γερμανία: Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης των στρατευμάτων από την Τουρκία

Υπέρ ψήφισαν 461 βουλευτές σε σύνολο 569 - Την απόφαση είχε προϊδεάσει η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν πριν τρία 24ωρα

Το γερμανικό κοινοβούλιο επικύρωσε και επισήμως με την ψήφο του την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα και προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αποχώρησε συγκέντρωσε συντριπτικά ποσοστά, καθώς υπέρ ψήφισαν 461 βουλευτές, από το σύνολο των 569.

Η απόφαση της Μπούντεσταγκ ήταν δεδομένη, καθώς η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, είχε ενημέρωσε από τις 18 Ιουνίου, μέσω των social media, πως τα γερμανικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αποχώρησής του από την τουρκική βάση τον Ιούλιο, δηλαδή σε λίγες ημέρες.

Η εμμονή του Λευκού Οίκου με τον Θουκυδίδη - Γιατί κυριαρχεί στην Ουάσιγκτον;

Εμμονή με τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Θουκυδίδη έχει η ομάδα συμβούλων του 45ου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Στον Λευκό Οίκο πνέει ελληνικός άνεμος με τον Θουκυδίδη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Politico, όταν ο ακαδημαϊκός από το Χάρβαρντ, Γκράχαμ Άλισον είχε μία ασυνήθιστη συνάντηση στο αρχηγείο Τραμπ.

Ο Γκράχαμ είναι ένας στοχαστής της εξωτερικής πολιτικής που είχε υπηρετήσει επί προεδρίας Ρίγκαν και Κλίντον. Στον Λευκό Οίκο βρέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να αναλύσει στο επιτελείο Τραμπ το ζήτημα της αντιπαλότητας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Αποτοξίνωση στο πάγκρεας: Με ποιες τροφές γίνεται

Το πάγκρεας διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην πέψη. Όταν οι τροφές μεταφέρονται από το στομάχι σας στο λεπτό έντερο, αναμιγνύονται με πεπτικά ένζυμα από το πάγκρεας που εξουδετερώνουν τα οξέα του στομάχου, εμποδίζοντας να δημιουργηθεί βλάβη στο έντερο. Αυτά τα ένζυμα διασπούν επίσης τις τροφές, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα σας.
Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επιτρέπει στο σώμα σας να αποθηκεύει ενέργεια από την τροφή για μελλοντική χρήση.
Τρώγοντας τις σωστές τροφές μπορείτε να αποτοξινώσετε και να θεραπεύσετε το πάγκρεας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε την εκδήλωση παγκρεατίτιδας, μιας επώδυνης φλεγμονής του παγκρέατος.

Ο Πρώτος Σεφ της Ιστορίας ήταν ο Αρχέστρατος ο Συρακούσιος!

Η ενασχόληση με τη μαγειρική είναι μια αγαπημένη συνήθεια για πολλούς, που την χρησιμοποιούν άλλοι για τη διεκπεραίωση μιας απλής συνταγής και άλλοι για να παρουσιάσουν ένα μικρό έργο τέχνης, στο πιάτο.
Λίγοι γνωρίζουν ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν οι πρώτοι που μελέτησαν ενδελεχώς την έννοια της απόλαυσης του φαγητού.
Η εφεύρεση της λέξης «γαστρονομία» (δηλαδή κανόνες του… στομαχιού, από τις λέξεις γαστήρ και νόμος) ανήκει στον πρώτο σεφ της ιστορίας, στον Συρακούσιο Αρχέστρατο.
Ο διάσημος ποιητής και φιλόσοφος έζησε τον 4ο αι. π.Χ. και ήταν ο πρώτος που μελέτησε τους κανόνες περί ορέξεως.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ιστορία ειρωνεύεται τη χώρα μας...


Το 1826 αποβιβάζεται στο Ναύπλιο ο Βαυαρός υπολοχαγός Καρλ Κράτσαϊζεν μαζί με σώμα Βαυαρών εθελοντών που είχε έρθει για να πολεμήσει στο πλευρό των επαναστατημένων Ελλήνων. 
Κανείς δεν φανταζόταν όμως ότι η προσφορά του Γερμανού υπολοχαγού θα αποδεικνυόταν σημαντικότερη και πολύ διαχρονικότερη από τη συμμετοχή του στα πεδία των μαχών. 

Ο 32χρονος υπολοχαγός ήταν αυτοδίδακτος ζωγράφος κι όποτε έβρισκε τον χρόνο έπαιρνε το μολύβι του και ζωγράφιζε τοπία, φορεσιές, πλοία, στιγμιότυπα του αγώνα. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι σχεδίαζε τα πορτρέτα των αγωνιστών του 21 τους οποίους έβαζε μάλιστα να τα υπογράφουν.

Συλλογή από ναζιστικά κειμήλια σε κρύπτη στο Μπουένος Άιρες

Μια πλούσια συλλογή χειροποίητων αντικειμένων των Ναζί, μεταξύ των οποίων και μια προτομή του Αδόλφου Χίτλερ, ήταν κρυμμένη σε μια κρύπτη, πίσω από μια βιβλιοθήκη στο σπίτι ενός συλλέκτη τέχνης στο Μπουένος Άιρες.

Πατώντας έναν μηχανισμό που βρισκόταν σε ένα από τα ράφια της βιβλιοθήκης, οι Αργεντίνοι αστυνομικοί σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Interpol, είδαν να αποκαλύπτεται ένα μυστικό πέρασμα που οδηγούσε σε μια κρύπτη, γεμάτη με κουτιά που έκρυβαν 75 αντικείμενα τα οποία ανήκαν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ναζί.

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ: ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΥΦΛΟΣ

Ένας από τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα πολέμησε τυφλός. Ο Εύρυτος αρνήθηκε να επιστρέψει πίσω στην Σπάρτη και στάθηκε απέναντι στους Πέρσες στη μάχη των Θερμοπυλών...

Το 480 π.Χ. ο Ξέρξης κατευθύνεται προς την Αθήνα με στρατό σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ανδρών με σκοπό να την κατακτήσει. Ο βασιλιάς των Σπαρτιατών, Λεωνίδας, επιστρατεύει 300 επίλεκτους πολεμιστές και μαζί με άλλους 7000  Έλληνες βαδίζει προς το στενό των Θερμοπυλών, όπου σκοπεύουν να εμποδίσουν τον στρατό του Ξέρξη να διαβεί....

Δύο από αυτούς αρρωσταίνουν από οφθαλμία, μια σοβαρή φλεγμονή του ματιού, λίγες ημέρες πριν από την μάχη. Καθώς είναι ανήμποροι για σύγκρουση, ο Λεωνίδας τους διατάζει να επιστρέψουν στην Σπάρτη. Ο ένας, όμως, αποφασίζει να αναπαυθεί σε κοντινό στρατόπεδο, διότι σκοπεύει να πολεμήσει ακόμη και τυφλός. Το όνομά του ήταν Εύρυτος. Ο Εύρυτος γεννήθηκε στην Σπάρτη. Ελάχιστα είναι γνωστά για εκείνον, ακόμη και το πότε ακριβώς γεννήθηκε. ...

Έκκληση Χόκινγκ: Στείλτε αστροναύτες και φτιάξτε βάσεις στη Σελήνη και στον Άρη

Έκκληση στις μεγάλες χώρες του πλανήτη να επισπεύσουν την αποστολή αστροναυτών και τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη και τον Άρη απηύθυνε ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινκ προκειμένου, όπως είπε, να υπάρχει διέξοδο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη Γη - κάτι καθόλου απίθανο, σύμφωνα με τον ίδιο