Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Αλίευση τεράστιου θαλάσσιου κήτους στην Κυλλήνη, το 1938

Στις 20 Ιανουαρίου του 1938, ανακοινωνόταν από την περιοχή Κάστρο της Κυλλήνης ότι δύο ερασιτέχνες αλιείς, ο Α. Αρβανίτης και ο Α. Λευκαδίτης, είχαν αλιεύσει κοντά στη θέση Καλύβα των Ψαράδων, ένα τεράστιο θαλάσσιο κήτος.
Το εξόχως πελώριο κήτος είχε μήκος άνω των επτά μέτρων και βάρος άνω των τριακοσίων κιλών, ενώ το παράδοξο ήταν ότι έφερε τρεις σειρές οδόντων και θεωρήθηκε αγνώστου είδους, εφόσον δεν είχε υπάρξει προηγούμενη καταγραφή του εν λόγω θαλάσσιου πλάσματος.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 21/01/1938…

Η διαβόητη δίκη των “Εραστών του Διαβόλου”, τον 17ο αιώνα

Μια από τις μεγαλύτερες δίκες μαγείας του 17ου αιώνα, η οποία παραδόξως παρέμεινε ελάχιστα γνωστή, ήταν η τραγική “Υπόθεση των Εραστών του Διαβόλου”, μια σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία, που στην εποχή εκείνη είχε δημιουργήσει ένα συνταρακτικό σκάνδαλο.
Το 1606, στο μοναστήρι των Ουρσουλίνων της Μασσαλίας, έγινε δεκτή ως νεοφώτιστη μια ωραιότατη κοπέλα 13 ετών, η Madeleine de Demandolx, που ανήκε σε οικογένεια σπουδαίων ευγενών, από τους οποίους σαράντα ήταν ιππότες του Τάγματος της Μάλτας. Η Madeleine, από την πρώτη στιγμή, παραξένεψε τις μοναχές με την αλλόκοτη ζωή της.

Οι μυστηριώδεις κάτοικοι των πύργων

Τα φαντάσματα της Αγγλίας είναι τόσο πολυάριθμα και εκκεντρικά, ώστε θα απαιτούνταν ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια για την περιγραφή όλων.
Δεν υπάρχει αγγλική πολιτεία ή χωριό, το οποίο να μη φημίζεται για κάποιο εντόπιο φάντασμα και μάλιστα, σε ορισμένες κομητείες, όπως στο γυμνό και ανεμοδαρμένο Yorkshire, σχεδόν κάθε παλαιό μέγαρο δίνει την αίσθηση ότι κατοικείται από άυλες οντότητες, συχνά επικίνδυνες και εξαγριωμένες.