Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

«Σκέπασε» το σπίτι του με ελληνική σημαία 140 τ.μ. – «Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, βάλτε σημαίες στα σπίτια σας»

Ενα σπίτι… σκεπασμένο από ελληνική σημαία.
Για μια ακόμη φορά ο κ. Γιάννης Αθανασόπουλος ανάρτησε παραμονές της 28ης Οκτωβρίου έξω από το σπίτι του στη Νέα Κίο Αργολίδας την σημαία των 140 τετραγωνικών μέτρων.

Φάκελος Κύπρου: «Θα ήθελα να μου εξασφαλίσετε τη ζωή του Μακαρίου»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρησιακοί πρωτεργάτες του πραξικοπήματος κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η κατάθεση του Κωνσταντίνου Κομπόκη, που ως επικεφαλής των μονάδων καταδρομών στην Κύπρο είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του πραξικοπήματος.

Τελειώνουν τα τουρκικά F-35, έρχονται κυρώσεις – «Ακυρώστε τους S-400, δεν δεχόμαστε την αγορά» – «Βράζει» η Ουάσινγκτον με την Άγκυρα

Την πάγια θέση της κατά της τουρκικής απόφασης για αγορά των ρωσικών S-400, εξέφρασε εκ νέου η αμερικανική κυβέρνηση, προμηνύοντας τη διατήρηση των κυρώσεων στην Τουρκία,
Η αμερικανική κυβέρνηση, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στην εγκατάσταση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στο έδαφος της.

Φωτογραφίες: Η «stealth» ΤΠΚ (P29) Σταράκης οπλισμένη με RGM-84 Harpoon στη Μεγίστη!

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την πυραυλάκατο «χαμηλής παρατηρησιμότητας»  ΤΠΚ «Σταράκης» (P29) oπλισμένη με RGM-84 Harpoon στη Μεγίστη.
Η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ (Ρ29) η πρώτη στην οποία εφαρμόστηκε το άκρως απόρρητο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού είναι δύσκολα ορατή ακόμα και με φυσική όραση ενώ η ηλεκτρομαγνητική «υπογραφή» της στα ραντάρ ήταν εξαιρετικά μειωμένη.

Οι τρεις «σωματοφύλακες»: Βιταμίνη D3, βιταμίνη Κ2, μαγνήσιο και ασβέστιο

Το πρώτο άρθρο μας για τη βιταμίνη D3, «Βιταμίνη D3: το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της φαρμακοβιομηχανίας;», δημοσιεύτηκε στην Stratos’ Sphere τον Φεβρουάριο του 2010. Αν και κατά το δυνατόν πλήρες, το άρθρο εκείνο, χρειαζόταν επειγόντως επικαιροποίηση, καθώς εν τω μεταξύ είχαν προκύψει νέα στοιχεία τα οποία ήταν πάρα πολύ σημαντικά.
Οφέλη της βιταμίνης D
Στην πραγματικότητα, η «βιταμίνη D» δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται στις βιταμίνες, αλλά στις ορμόνες. Μάλιστα, είναι μια ορμόνη που αλληλεπιδρά με περίπου το 10% του ανθρωπίνου

106 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης – Πώς ο Κωνσταντίνος «έπιασε στον ύπνο» τον Χασάν Ταξίν Πασά

Στις 26 Οκτωβρίου 1912, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τους Τούρκους.
Μια ημέρα πριν, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έφθασε με την εμπροσθοφυλακή του ελληνικού στρατού προ των πυλών της Θεσσαλονίκης.

H εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική Ασία

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν!

Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή;

Αρχηγός εθνικής φρουράς: «Η Τουρκία παρεμποδίζει την Κύπρο στην ΑΟΖ»

Ο Αρχηγός της ΓΕΕΦ κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις
Το θέμα της στάσης της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το ζήτημα των προϋποθέσεων που πρέπει να διέπουν τη μελλοντική συνεργασία ΕΕ- ΝΑΤΟ, στο οποίο η Τουρκία είναι μέλος, έθεσε σήμερα ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης στις εργασίες της διήμερης Τακτικής Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πόλεμο για τα 12 μίλια θέλουν οι Τούρκοι: «Το τελευταίο μέσο είναι η στρατιωτική επέμβαση…»

Πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται οι ΗΠΑ ως υποκινητές στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια, υποστηρίζει ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Ιστινιέ, Μεσούτ Χακκί Τσασίν, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα εκεί προμηνύουν διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο και πως αν δεν επιλυθούν διά της διπλωματικής οδού τα ζητήματα τότε τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα χτυπήσουν τα ελληνικά.

Στον αέρα η έκδοση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Αγκάθι αποτελεί για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το καυτό ζήτημα της έκδοσης ηλεκτρονικών αστυνομικών ταυτοτήτων με προδιαγραφές ασφάλειας στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ενωσης,
με κύριο στόχο να αποτρέπεται η πλαστογράφησή τους. Οι διαδικασίες για την έκδοση των νέων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας ταυτοτήτων έχουν βαλτώσει και για ακόμα μια φορά επικρατεί πλήρης σύγχυση στο αρμόδιο υπουργείο. Οι εξαγγελίες για το πότε θα αρχίσει η αντικατάσταση των παλιών ταυτοτήτων διαδέχονται η μία την άλλη, με τις ημερομηνίες να αλλάζουν συνεχώς και τον χρόνο κάθε φορά να επιμηκύνεται.

Οι Αλβανοί βάζουν «μπουρλότο» στα Σκόπια: «Να αναγνωριστεί επίσημα η γλώσσα μας, αλλιώς μπλοκάρουμε την Συμφωνία των Πρεσπών»

Τα «πάνω κάτω» στη συνταγματική αναθεώρηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να φέρουν στα Σκόπια δύο αλβανικά κόμματα.
Όπως τονίζεται στoν ιστότοπο Balkan Insight, η ιδιαίτερα εύθραυστη πλειοψηφία των 2/3 στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα πιθανότατα να τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας της απαίτησης δύο μικρών αλβανικών κομμάτων ώστε η Αλβανική να καταστεί επίσημη γλώσσα σε εθνικό επίπεδο και συνταγματικά.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: 8 βόμβες-πακέτο σε επικριτές του Τραμπ

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εστάλησαν στη Χίλαρι Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλες προσωπικότητες που έχουν ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ: μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές, η πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ πήρε βίαιες διαστάσεις, με Αμερικανούς αξιωματούχους να μιλούν για εσωτερική «τρομοκρατία».
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις «τρομακτικές και ποταπές ενέργειες», οι «υπεύθυνοι των οποίων πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».Η «πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ και ζήτησε από τα ΜΜΕ να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες».

Αλβανός πολιτικός αναλυτής κατηγορείται πως «λαδωνόταν» απο τα μυστικά κονδύλια του Κοτζιά

Tον Αλβανό συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή Μουσταφά Νάνο, κατηγορούν δημοσιεύματα εφημερίδων της χώρας, πως “λαδώθηκε” με 30 χιλιάδες ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργείας Νίκου Κοτζιά.
Ο Νάνο που είναι τακτικός φιλοξενούμενος πάνελ εκπομπών της αλβανικής τηλεόρασης, αποτελεί “κόκκινο” πανί για τους Αλβανούς εθνικιστές εξαιτίας των αμφιλεγόμενων τοποθετήσεών του, όπως πρόσφατα που δηλωσε πως “οι Κοσοβάροι έχουν σερβικό αίμα”.

24/10/1970: Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα αθλητή στον στίβο

Στις 24 Οκτωβρίου 1970, ο αθλητής του Παναθηναϊκού Χρήστος Παπανικολάου επιτυγχάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 5,49 μ. Είναι το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα αθλητή στον στίβο.

Ήταν ένα φθινοπωρινό σαββατιάτικο απομεσήμερο στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όταν ξεκίνησε η διεθνής συνάντηση στίβου μεταξύ των μικτών ομάδων Αθηνών και Βελιγραδίου, με ένα πρωταγωνιστή, τον Χρήστο Παπανικολάου. Ο 29χρονος αθλητής από το Διάβα Καλαμπάκας θα προσπαθούσε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος, που κατείχε ο μεγάλος του αντίπαλος, ανατολικογερμανός Βόλφγκανγκ Νόρντβιγκ με 5,46 μ. Γύρω στους 10.000 θεατές πήραν θέσεις στις εξέδρες του φαληρικού σταδίου με την κρυφή ελπίδα να γίνουν μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος.

Ηρακλείδης ο Μηχανικός -Ο εφευρέτης της πολιορκητικής μηχανής Σαμβύκης

Ο Ηρακλείδης ο Ταράντιος επικαλούμενος και Ηρακλείδης ο Μηχανικός ήταν αρχαίος Έλληνας στρατηγός και αρχιτέκτων και από τους πλέον επιφανείς συμβούλους του Βασιλέως της Μακεδονίας Φιλίππου Ε΄. Καταγόταν από τον Τάραντα.

Σπουδαίος αρχιτέκτονας επέβλεπε την επισκευή των τειχών της πόλης, από τον ίδιο τον Αννίβα που είχε καταλάβει προηγουμένως την πόλη και είχε καταστρέψει τα τείχη. Διαβληθείς όμως ότι σκόπευε να παραδώσει την πόλη στους εκτός των τειχών στρατοπεδευμένους Ρωμαίους, κατέφυγε σ’ αυτούς. Γενόμενος επίσης ύποπτος και από εκείνους κατέφυγε τελικά, περί το 210 π.Χ., στη Μακεδονία όπου και απέκτησε την εμπιστοσύνη και την εύνοια του Φιλίππου Ε΄.

Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου

Μετά την καταστροφική μάχη του Πέτα για τους Έλληνες επαναστάτες (4 Ιουλίου 1822), ο Ομέρ Βρυώνης και ο Κιουταχής, επικεφαλής 11.000 ανδρών, κατήλθαν χωρίς αντίσταση στην κοιλάδα του Μεσολογγίου, την οποία απέκλεισαν από ξηράς (25 Οκτωβρίου).

Μαζί τους βρέθηκαν και οι οπλαρχηγοί Βάλτου και Ξηρομέρου, Γεώργιος Βαρνακιώτης, Γιαννάκης Ράγκος, Γώγος Μπακόλας, Γεωργάκης Βαλτινός και Ανδρέας Ίσκος, που είχαν δηλώσει υποταγή στους δύο πασάδες. Ο Γιουσούφ Πασάς με τον στόλο του συμπλήρωνε τον αποκλεισμό της πόλης από τη θάλασσα.