Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δείτε τι βρήκαν στα βάθη του ωκεανού

To βίντεο με ένα έκπληκτο χταπόδι στα βάθη του ωκεανού έχει γίνει viral.
To χταπόδι έχει γίνει γνωστό με τον όρο googly-eyed, δηλαδή "το χταπόδι που δεν έχει λόγια να περιγράψει την έκπληξή του", όπως σημαίνει ακριβώς ή έκφραση.
Το μικρό χταπόδι εθεάθη σε βάθος 300 μέτρων έξω από τις ακτές τηνς Καλιφόρνια, από ερευνητικό βαθυσκάφος. Το συγκεκριμένο είδος ζει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλιφόρνιας και Ιαπωνίας.

Θρίλερ" στα παράλια της Μεγάλης Βρετανίας - Τι είναι αυτό που τρώει καρχαρίες

Τα αποφάγια τεράστιου καρχαρία βρήκαν ψαράδες στα παράλια της Κουρνουάλης, πιστεύοντας ότι το κήτος κολυμπά στα νερά της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο ψαράς Matt Robins είδε εμφανή τα σημάδια από τα δόντια του καρχαρία, ενώ μετέφερε με την βάρκα του δύο πελάτες του, τους οποίους είχε οδηγήσει στα ανοικτά για ψάρεμα.

Βρήκαν μυθικό τέρας στο Puerto Rico;

Βίντεο έχει καταγράψει μία φιγούρα που κινείται στην έρημο του Puerto Ricο με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το μυθικό τέρας chupacabara, που ζει με αίμα από κατσίκες, όπως σημαίνει και το όνομά του.

Μινύες οι Πρώτοι Κάτοικοι της Λακεδαίμονος – 2700 π.Χ.

Από ομιλία του
Αρχαιολόγου
Θ. Σπυρόπουλου
• Ανακαλύφθηκε το ανάκτορο του Μενελάου και της Ελένης
• Δεν υπήρχε Κάθοδος των Δωριέων αλλά επάνοδος των Ηρακλειδών.
• Η ιστορική συνέχεια της ζωής των προγόνων μας σε όλη τη Λακεδαιμόνια από 3ης χιλιετίας έως τώρα.
• Ανατροπή των ιστορικά γνωστών έως τώρα δεδομένων.
Όταν ο Σλίμαν ανακάλυψε την Τροία και τις Μυκήνες, εστηρίχθη στον Όμηρο και αποκλειστικώς στον Όμηρο. Ως ένα βαθμό το ίδιο κάνω και εγώ. Είχε φτάσει σε σημείο αγνωστικισμού θα έλεγετο όλο το πρόβλημα που αφορούσε την ανακτορική τοπογραφία της Λακωνίας, την ανακάλυψη του περίφημου Διοικητικού Κέντρου της και του ανακτόρου του Μενελάου και της Ελένης.

Οι πιο Περίεργοι Σκελετοί που Βρέθηκαν ποτέ


Υπάρχουν ανθρώπινα απομεινάρια τόσο παράξενα και εξώκοσμα στη θέα που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των συνωμοσιολόγων, καθώς ομολογουμένως μοιάζουν περισσότερο με σκελετούς εξωγήινων, ξωτικών, καλικαντζάρων και βρικολάκων παρά με κοινών ανθρώπων.
Σε μια προσεκτικότερη όμως επιστημονική ανάλυση τα περίεργα αυτά οστά αποκαλύπτουν τις περίεργες συνθήκες που έζησαν οι κάτοχοί τους ή ακόμα και τις πολιτισμικές επιταγές που διαμόρφωσαν κυριολεκτικά το ανατρεπτικό σχήμα του σκελετού.
Η ζωή αφήνει το χνάρι της στους νεκρούς με διάφορους τρόπους, έτσι όπως κάνει και στους ζωντανούς δηλαδή, ανατρέποντας καθιερωμένες γνώσεις και προσλαμβάνουσες…

Η πρώτη δραχμή κόπηκε στο Μόναχο!

Στη φωτογραφία βλέπουμε τη μισή δραχμή του 1842. Η πρώτη δραχμή κόπηκε στο Μόναχο το 1833 , αν και αναγράφεται ως έτος το 1832 . Ήταν αργυρή και έφερε στη μία όψη τη μορφή του Όθωνα και από την άλλη τον Βασιλικό θυρεό. Υποδιαιρέσεις της ήταν τα χάλκινα κέρματα των 1, 2, 5 και 10 λεπτών και πολλαπλάσιά της το αργυρό κέρμα των 5 δραχμών και τα χρυσά των 20 και 40 δραχμών. Όλες οι εκδόσεις της πρώτης δραχμής θεωρούνται σπάνιες και η σημερινή τους αξία υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ .