Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το αρχαιότερο(ευρεθέν επισήμως τουλάχιστον) τεχνικό έργο στον Ελλαδικό χώρο και ίσως..παγκοσμίως!



Ηλικία 23.000 ετών αποδείχθηκε ότι έχει τείχος, που περιορίζει την είσοδο του σπηλαίου της Θεόπετρας. Σύμφωνα με όσα απέδωσε η έρευνα, το τείχος αυτό είναι το αρχαιότερο μέχρι σήμερα γνωστό τεχνικό έργο στον ελλαδικό χώρο και πιθανόν παγκοσμίως.

Η χρονολόγηση του τεχνητού λιθοσωρού-τείχους έγινε με η μέθοδο της Οπτικής Φωταύγειας. Η ηλικία συμπίπτει απόλυτα με την ψυχρότερη περίοδο της τελευταίας παγετώδους εποχής και υποδηλώνει ότι το έργο κατασκευάστηκε από τους παλαιολιθικούς οικιστές του σπηλαίου για να προστατευθούν από το τότε δριμύ ψύχος.

Η Αίτνα ξύπνησε πάλι

 

 

 

Για έκτη φορά μέσα στο 2012 εξερράγη το ηφαίστειο.

Το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη άρχισε να βγάζει λάβα για 6η φορά μέσα στιο 2012 και για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα.

Αν και ο ουρανός της Σικελίας έχει καλυφθεί απο καπνό, οι αρχές πάντως δεν έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής καμία προειδοποίηση για τις γύρω περιοχές καθώς η λάβα κινείται πολύ αργά.
ΠΗΓΗ : www.newsit.gr

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Τσιπ στους μαθητές για να ξέρουν οι γονείς πότε λείπουν από την τάξη




Σάο Πάολο (AP) – Οι μαθητές σε μια πόλη στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας χρησιμοποιούν στολές με ενσωματωμένο τσιπ εντοπισμού που ειδοποιούν τους γονείς αν λείπουν από την τάξη, δήλωσε ο γραμματέας εκπαίδευσης της πόλης.

Είκοσι χιλιάδες μαθητές σε 25 από τα 213 δημόσια σχολεία της Vitoria da Conquista άρχισαν ν αφοράνε T-shirts με τσιπς από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, δήλωσε από το τηλέφωνο ο γραμματέας Coriolano Moraes.

Μέχρι το 2013, το σύνολο των 43.000 μαθητές των δημόσιων σχολείων της πόλης, ηλικίας από 4 έως 14 ετών, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα T-shirt με το ενσωματωμένο τσιπ, πρόσθεσε.

Τα τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (RFID) σε "έξυπνες στολές" δίνουν την δυνατότητα σε ένα υπολογιστή να γνωρίζει πότε τα παιδιά εισέρχονται στο σχολείο και στέλνει ένα μήνυμα κειμένου σε κινητά τηλέφωνα. Οι γονείς, επίσης, ειδοποιούνται αν τα παιδιά δεν εμφανίζονται 20 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος με το ακόλουθο μήνυμα: "Το παιδί σας δεν έχει ακόμη φτάσει στο σχολείο".