Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Gotland: Το θρυλικό νησί των Βίκινγκς

Σύμφωνα με τη σουηδική παράδοση, τον παλιό καιρό το νησί Gotland ήταν έρμαιο της επιρροής κακών πνευμάτων, που το στοίχειωναν αδυσώπητα και βάρβαρα. Κάθε πρωί ήταν καταραμένο να βουλιάζει κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας, ενώ γινόταν και πάλι νησί μονάχα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Απόσπασμα από το περίφημο “Λεξικό της Κολάσεως”

Ένα από τα πιο παράξενα βιβλία που έχει γραφτεί ποτέ ήταν το περίφημο “Dictionnarie Infernal” ή “Λεξικό της Κολάσεως”. Ήταν ουσιαστικά ένα σύγγραμμα δαιμονολογίας, που περιέγραφε λεπτομερώς τους δαίμονες και την ιεραρχία τους.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ... Ακατάλληλα για χρήση 998 κτίρια στις πυρόπληκτες περιοχές

Ακατάλληλα για χρήση κρίθηκαν 998 κτίρια από τα συνολικά 3.505, που ελέχθησαν από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.
Οι αυτοψίες των μηχανικών του υπουργείου συνεχίστηκαν για 4η ημέρα χθες Παρασκευή.

Συνεχίζονται οι έρευνες των βατραχανθρώπων του Λιμενικού για τον εντοπισμό αγνοοούμενων

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα της Ραφήνας από το Λιμενικό για τον εντοπισμό αγνοούμενων.
Στις έρευνες μετέχει η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού και ερευνητικό σκάφος
Αξιοποιούν τελευταίας τεχνολογίας scooter και ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων
Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θάλασσα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ραφήνα διεξάγει η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ένα ακόμη δράμα! Ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος

Μόλις 13 ετών και χάθηκε στις φλόγες… Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, τον οποίο εναγωνίως έψαχνε ο πατέρας του με εκκλήσεις για βοήθεια και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκρό.

«Φυλακή της Ερήμου»: Τί αναζητούσε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος;

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν!
Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή;

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ; Αυτά που ΔΕΝ Μάθαμε Ποτέ

Μετά την πτώση της Τροίας, νικητές και νικημένοι , Αχαιοί ,Τρώες και εκατέρωθεν σύμμαχοι μονιασμένοι πλέον επιδίδονται σε μία δεύτερη ,ακόμη πιο τολμηρή περιπέτεια. Αλλοι για να κατακτήσουν νέες περιοχές ,άλλοι για να αποκτήσουν μεγαλύτερη δόξα με την ληστεία και την πειρατεία , που ήταν ότι πιο ευγενές και ανδρείο την εποχή αυτή καθώς βλέπουμε στον Ομηρο , άλλοι για να βρούν μιαν άλλη φιλόξενη πατρίδα .
Γι αυτό άλλωστε ,όχι μόνον ο Οδυσσέας αλλά και όλοι οι Αχαιοί ήρωες γυρίζουν στην πατρίδα τους αρκετά χρόνια μετά την πτώση της Τροίας ,ενώ θα μπορούσαν να γυρίσουν σε λίγες ημέρες.

Τι έλεγε ο Θεόφραστος περί της μυθικής Ατλαντίδος

Ένα απόσπασμα του Αιμιλιανού ο οποίος διέσωσε μία άγνωστη αναφορά στην μυθική Ατλαντίδα του Θεόφραστου * (σύγχρονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Πρόκειται περί ενός διαλόγου μεταξύ του Μίδα ( του Φρυγός) και του Σειληνού.


Διατήρησα το ύφος του κειμένου όπως το διάβασα στο βιβλίο: «Αι εκπληκτικαί αποκαλύψεις επί της αρχαίας Ελλάδος», του Αντωνίου Χαλά.

Η περιγραφή έχει ως εξής:


Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Έχτιζαν Θολωτούς «Τάφους» !!! Τι Μυστικό Γνώριζαν !!!

Οι «γεωακτίνες» είναι ένα σχετικά άγνωστο φαινόμενο της γης που φαίνεται να γνώριζαν οι αρχαίοι πολιτισμοί αλλά στην πορεία της ιστορίας ξεχάστηκε.
Η γη, όπως και άλλοι πλανήτες είναι έμβιοι οργανισμοί, δηλαδή παράγουν ενέργεια.
Η ενέργεια αυτή είναι υπεύθυνη για λειτουργίες του πλανήτη όπως η βλάστηση, η παραγωγή ορυκτών, κ.α.

Η ενέργεια της γης ταξιδεύει μέσω υπόγειων ακτίνων στο εσωτερικό του φλοιού σε ολόκληρο τον πλανήτη, διαρκώς.

Προσοχή, έρχονται….: Συμβουλές για προστασία από τις καταιγίδες που θα σαρώσουν τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Σάββατο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεκρά τα δίδυμα κοριτσάκια, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι

Ο επίλογος γράφτηκε. Και οι 4 βρέθηκαν αγκαλιά. Ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει.
Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια, φίλος της οικογένειας Φιλιππόπουλου ανακοίνωσε τον επίλογο του δράματος.
Έγινε η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού και κάπως έτσι όλη η Ελλάδα θρηνεί.
Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας. Με λίγες μόνο λέξεις… Αλλά τόσο συγκλονιστικές.
«Ο επιλογος γραφτηκε.Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλια.Ουτε ο θανατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει»…

Ο Στρατός αναλαμβάνει δράση: Μικτές περιπολίες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Στρατού για όλο το καλοκαίρι σε…όλη τη χώρα!

Αργά και μεθοδικά, η Κυβέρνηση «ανακοινώνει» ουσιαστικά την ανικανότητα της και υπό τον φόβο επανάληψης της τραγωδίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μοιράζει εκτεταμένες αρμοδιότητες στον Στρατό ο οποίος πλέον θα περιπολεί σε αρκετές περιοχές αν όχι σε όλη την …χώρα!
Επιπλέον ο Α.Τσίπρας με την κίνηση αυτή ενισχύει το κυβερνητικό σενάριο περί εμπρησμών δείχνοντας πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «επίθεσης» ενώ θέλει να βάλει και άλλους στο κάδρο των ευθυνών στην περίπτωση επανάληψης του τραγικού φαινομένου των πυρκαγιών.
Ετσι μετά το κέτερινγκ σε πρόσφυγες-λαθρομετανάστες, ο Στρατός θα περιπολεί και θα κατασκευάσει και αντιπλημμυρικά έργα. Στρατός για όλες τις δουλειές όταν το υπόλοιπο κράτος είναι ανύπαρκτο.

Ευελπίδων: Ειδικό τμήμα βοηθά στον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος των κινητών των αγνοουμένων

Ειδικό τμήμα στην πρώην σχολή Ευελπίδων για την αναζήτηση των αγνοουμένων στην φονική πυρκαγιά.
Από σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο οι συγγενείς μπορούν να απευθύνονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας (Κτίριο 16, Δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων) εφόσον επιθυμούν τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος των κινητών τηλεφώνων των αγνοουμένων αγαπημένων τους

Σοκ: Πιθανότατα δεν θα ταυτοποιηθούν ποτέ κάποιες σοροί νεκρών στο Μάτι

Το ενδεχόμενο κάποιοι σοροί που βρέθηκαν ή θα βρεθούν από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ δεν αποκλείει καθόλου ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
Η Υποστράτηγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πηνελόπη Μηνιάτη που έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο της ταυτοποίησης των θυμάτων της πυρκαγιάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε, αντιθέτως ότι είναι κάτι που αναμένεται.

Κατεδάφιση καμένων ακινήτων στο Μάτι αρχίζουν την Δευτέρα οι Αρχές

Την κατεδάφιση καμένων ακινήτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς αρχίζουν την Δευτέρα οι Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Οι κατεδαφίσεις θα αρχίσουν στον οικισμό Μάτι, και στη συνέχεια θα επεκταθούν στον Νέο Βουτζά.
Πρώτο μέλημα είναι να κατεδαφιστούν κτίσματα που θεωρούνται επικίνδυνα για τους πεζούς.
Έως και την Πέμπτη τα συνεργία του υπουργείου Υποδομών είχαν χαρακτηρίσει «κόκκινα» 841 σπίτια σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων τα 662 στα ανατολικά, όπου βρίσκεται και το Μάτι.

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι» – Προκαλούν οι Τούρκοι

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι».
Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της εθνικιστικής εφημερίδας Γενί Ακίτ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της γείτονος, αλλά οι ελληνικές αρχές απορρίπτοντας την πρόταση της Τουρκίας, έγιναν η αιτία να χαθούν δεκάδες ζωές.