Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Δεκάδες οι αγνοούμενοι - Κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι! #PrayforGreece

Περί τους 100 αγνοούμενους από μια τραγωδία σε έκταση, το πολύ δύο (2) τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως είναι το Μάτι Ραφήνας και οι όμορες περιοχές και από την οποία τραγωδία έχουν περάσει ήδη 24 ώρες; Είναι δυνατόν; Και όμως, είναι!
Δεν βρισκόμαστε ούτε σε εμπόλεμη περιοχή, ούτε έχει γίνει πολεμική εκκένωση, ούτε είμαστε στον Αμαζόνιο, ούτε μέσα στα «βαθιά» όρη.
Η τραγωδία συνέβη σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας, δίπλα στην θάλασσα, μια συνοικία του δεύτερου μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Αττικής.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Στους 74 ανέρχονται οι νεκροί από τις πυρκαγιές #PrayforGreece

Σε επίσημη ανακοίνωση η Πυροσβεστική αναφέρει ότι οι νεκροί από τις πυρκαγιές ανέρχονται στους 74.
Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώνονται με τον αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στην Αττική να ανεβαίνει. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι νεκροί είναι 74, ενώ οι τραυματίες είναι 187, μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά.

Εικόνες μαχαιριά στο Μάτι! Σαν άλλοι πρόσφυγες στην θάλασσα, για να ξεφύγουν από τις φωτιές! #PrayforGreece


Εικόνες μαχαιριά στο Μάτι! Σαν άλλοι πρόσφυγες στην θάλασσα, για να ξεφύγουν από τις φωτιές! | Newsit.gr
Τον εφιάλτη που έζησαν οι κάτοικοι, αλλά και ζωάκια στο Μάτι, απεικονίζουν οι αδιανόητες εικόνες που δημοσίευσε στο Facebook ο χρήστης Νίκος Καλογερικός από τις φωτιές.

Φρίκη! Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Βρήκαμε άλλους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους τον έναν πάνω στον άλλον! #PrayforGreece

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε σε οικόπεδο στην Αργυρά Ακτή λίγα μέτρα από την θάλασσα! - Μανάδες κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους - Άλλοι πνίγηκαν πέφτοντας στην θάλασσα για να σωθούν! - 156 τραυματίες - Οι 11 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας - Πολλοί με σοβαρά εγκαύματα - 710 εγκλωβισμένοι στις παραλίες απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή του Λιμενικού και βρήκαν καταφύγιο σε ξενοδοχεία - Στο νεκροτομείο στου Γουδή μεταφέρονται οι σοροί προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση