Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Επιστολές του Καποδίστρια πουλήθηκαν για 26.000 ευρώ


Στην τιμή των 26.000 ευρώ πουλήθηκαν στη δημοπρασία του οίκου "Π. Βέργος" οι 37 επιστολές που απηύθυνε ο Ιωάννης Καποδίστριας στο στενό συνεργάτη του Αλέξανδρο Κοντόσταυλο την περίοδο 1828-1830.
Ανέκδοτες μέχρι τώρα, οι επιστολές αυτές του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας γίνονται στις μέρες μας εξαιρετικά επίκαιρες, αφού αποκαλύπτουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να βάλει κάποια τάξη στις υποθέσεις του νεοσύστατου κράτους.
Στην ίδια δημοπρασία αντί 7.670 ευρώ πουλήθηκαν 105 απόρρητα σημειώματα του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, τα περισσότερα με αποδέκτη τον Αριστοτέλη Φρυδά, αναπληρωτή Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κύπρο. Τα σημειώματα του Γρίβα περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία του Κυπριακού Αγώνα κατά την κρίσιμη περίοδο
ΠΗΓΗ : www.news247.gr

Τέλος σε ηλικία εκατό ετών για τον «Μοναχικό Τζορτζ»


Τέλος σε ηλικία εκατό ετών για τον «Μοναχικό Τζορτζ»

 

Φωτογραφίες της γιγάντιας χελώνας στα Γκαλαπάγκος

Ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος ενός είδους γιγάντων χελωνών. Ο «Μοναχικός Τζορτζ», που αναδείχθηκε σε σύμβολο των Νησιών Γκαλαπάγκος, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία εκατό ετών στο Εθνικό Πάρκο των νησιών.

Είχε βρεθεί το 1972 και ήταν το τελευταίο μέλος ενός είδους γιγάντιων χελωνών από το νησί Λα Πίντα, ένα από τα μικρότερα του συμπλέγματος Γκαλαπάγκος.

Νέο αεροπορικό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία-Συρία


Νέο αεροπορικό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία-Συρία
Και νέο αεροπορικό επεισόδιο ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, χωρίς θύματα ούτε υλικές ζημιές, σημειώθηκε πάνω από τη Μεσόγειο μετά τη συντριβή ενός τουρκικού στρατιωτικού αεροπλάνου F-4, το οποίο κατερρίφθη την Παρασκευή από τη Συρία, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Ένα αεροπλάνο έρευνας και διάσωσης Casa CN-235 του τουρκικού στρατού, που συμμετείχε στις έρευνες για τους δύο πιλότους του F-4, εγκλωβίσθηκε από ένα συριακό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τελευταίο στάδιο πριν από τα πυρά, εξήγησε η πηγή αυτή.

Σε συναγερμό και ετοιμότητα η Αντιαεροπορικη Αμυνα της χώρας.

Tρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από την συριακή αεράμυνα και του καθόλου απίθανου ενδεχομένου να επιχειρήσει κάποιο αντιπερισπασμό στο Αιγαίο η Άγκυρα πριν από 60', δόθηκε αιφνιδιαστική εντολή ενεργοποίησης του συνόλου της επίγειας ελληνικής αεράμυνας, προκειμένου να "βελτιωθούν περαιτέρω οι χρόνοι αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας".
Η εντολή δόθηκε στις 09:30 και Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία επάνδρωσαν το σύνολο των αντιαεροπορικών θέσεων, αφού προηγούμένως όλα τέθηκαν σε λειτουργία. Στην άσκηση συμμετέχουν το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 Κλάδων των ΕΔ της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τα "βαριά" Α/Α πυραυλικά συστήματα, ακόμα και τα Α/Α όπλα των Ταγμάτων τάχθηκαν και επανδρώθηκαν. 

ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr

500 δις η αξία των ελληνικών εργαστηρίων νανοτεχνολογίας……στο εξωτερικό




Μία ακόμη απόδειξη ότι οι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες μπορούν να πετύχουν απίστευτους επαγγελματικούς στόχους στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι  Έλληνες επιστήμονες διατηρούν 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ και παράγουν τεχνολογία για προϊόντα συνολικής αξίας 500 δις ευρώ.  
Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι το 2015 η αξία των προϊόντων που παράγονται από την τεχνολογία που αναπτύσσουν να φτάσει τα ….1,5 τρις ευρώ. Δώδεκα από αυτούς τους Έλληνες επιστήμονες θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη στο διεθνές Συνέδριο νανοτεχνολογίας NANOTECHNOLOGY 2012 το οποίο θα διαρκέσει από την 30η Ιουνίου μέχρι την 7η Ιουλίου.
Αξίζουν να σημειωθούν ορισμένα ονόματα για να μπορέσει να αντιληφτεί κανείς το απίστευτο επιστημονικό δυναμικό του ελληνισμού. Μεταξύ των  επιστημόνων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο είναι ο Φαέθων Αβούρης διευθυντής των εργαστηρίων ΙΒΜ ο οποίος είχε προταθεί για το βραβείο Νόμπελ, επιπλέον στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο Ευθύμιος Καξίρας από το Πανεπιστήμιο Harvard η ομάδα του οποίου είχε προταθεί για το βραβείο Gordon Bell.