Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Απίστευτο παραλήρημα Καρανίκα – «Τα αμόρφωτα εθνίκια έχουν για μύθο τον Μ. Αλέξανδρο»

«Κεραυνούς» προς τα «ανιστόρητα εθνίκια» που «έχουν για μύθο τον Μέγα Αλέξανδρο», ρίχνει ο Νίκος Καρανίκας, ενόψει των επερχόμενων πατριωτικών συλλαλητηρίων που θα σαρώσουν τη χώρα. 
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, επιτίθεται  σε όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς, δηλώνοντας πως δεν θα υποκύψει στους «φασίστες που επανεμφανίστηκαν στο όνομα της Μακεδονίας», εκφράζοντας πλήρη απάθεια για την εθνική προδοσία που ετοιμάζουν.

Τουρκικό γεωτρύπανο: Ανοιχτά της Ρόδου ο «Πορθητής»

Με την τουρκική ακτοφυλακή να έχει στήσει «επιτροπή υποδοχής» στα ανατολικά του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης, όπου βρίσκονται εδώ και τέσσερις ώρες τρια σκάφη, το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής»(Fatih) πλέει ανοιχτά της Ρόδου.
Προορισμός του, μετά την έξοδο του από τον Βόσπορο, όπως έγραψε πρώτο το OnAlert, είναι το ειδικό κρηπίδωμα στο λιμάνι της Αττάλειας. Μετά τον κατάπλου του, αναμένεται να λυθεί και ο γρίφος για τις περιοχές όπου θα διεξάγει τις έρευνες.

Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο πάνω από την Καισαριανή

Σε άρθρο της εφημερίδας “ΕΜΠΡΟΣ”, που δημοσιεύθηκε στις 8 Μαΐου του 1910, γίνεται αναφορά σε ένα σπάνιο φαινόμενο στον αττικό ουρανό.
Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό από βοσκούς στην περιοχή της Καισαριανής. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα ξημερώματα της 5ης Μαΐου του ίδιου έτους, παρατήρησαν περίεργα φαινόμενα στον ήλιο.

Ο Αλή Πασάς, η Μαύρη Μαγεία και η Φιλοσοφική Λίθος

Η ψυχή του Αλή Πασά, του φοβερού τυράννου της Ηπείρου, παρ’ όλη τη σκληρότητα και την κακουργία της, υπήρξε μυστικοπαθής και λάτρης του μυστικισμού.
Ο αιμοβόρος σατράπης, που πέρασε όλη τη νεότητά του ως ληστής και κατόπιν βασάνισε τους πληθυσμούς της Ηπείρου για 32 ολάκερα χρόνια, είχε στιγμές που ένιωθε παιδικούς φόβους μπροστά στις μυστηριώδεις εκδηλώσεις της φύσης και προ πάντων, μπροστά στο μυστήριο του θανάτου.

Το φαινόμενο των Στιγμάτων, κατά τον Άγγελο Τανάγρα

Στις 25 Ιανουαρίου του 1925, στις 5 το απόγευμα, ο Άγγελος Τανάγρας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, είχε παραχωρήσει διάλεξη “περί υπνωτισμού υποβολής και αυθυποβολής”, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.
Κατ’ αρχάς, ο Άγγελος Τανάγρας μίλησε για τον υπνωτισμό και ανέλυσε με σαφήνεια τις περιπτώσεις, στις οποίες ο υπνωτισμός θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπευτική δύναμη, αναφέροντας πλείστα παραδείγματα. Μάλιστα, είχε διακρίνει δύο συντελεστές επιτυχίας του υπνωτισμού: την ισχυρή ικανότητα του μέντιουμ και την επιδεκτικότητα του νευρικού συστήματος του αποδέκτη.

Η Θεωρία της Κοίλης Γης, όπως διατυπώθηκε από έναν Έλληνα ιατρό, το 1925

Τον Φεβρουάριο του 1925, σε ένα τριαντασέλλιδο φυλλάδιο με τίτλο “Το μυστήριον του Κόσμου”, ένας Αθηναίος ιατρός, ο Χρ. Μπενής, ανέλυε τη θεωρία του περί της ύπαρξης ανθρώπων στο εσωτερικό της Γης.
Στο εν λόγω φυλλάδιο, ο Μπενής προσπαθούσε να εξηγήσει τη φύση των πνευματιστικών και υπερφυσικών φαινομένων, διατυπώνοντας την τολμηρή θεωρία του περί της υπάρξεως ενός άλλου υπογείου ανθρώπινου κόσμου, ο οποίος προκαλούσε όλα αυτά τα φαινόμενα.

Το στοιχειωμένο σπίτι της Δράμας

Λίγο πιο έξω απο την δράμα υπάρχει ένα μεγάλο κτήμα, που εκεί είναι χτισμένη μια διπλοκατοικία και γύρω της υπάρχει ένα μποστάνι με λαχανικά.λίγο παλιότερα ήταν εκεί μία βιοτεχνία που πήγαινε πάρα πολύ καλά... .

η οικογένεια είχε δύο παιδιά, ο μεγάλος ήταν ο πολύ "άντρας " ο μικρότερος αδερφός του όμως αδερφός δέν έμοιαζε καθόλου, ήταν θηλυπρεπής, και κρυφοομοφυλόφιλος, ο μεγάλος του αδερφός δέν του άρεσε που ο μικρότερος αδερφός του ήταν έτσι και δεν το δεχόταν αυτό, και προσπαθούσε να τον κάνει άντρα δίνοντας του να κάνει τις πιο βαριές δουλειές της βιοτεχνίας, όταν πέθαναν οι γονείς τους τα πράγματα οξύνθηκαν, ο μεγάλος αδερφός έψαχνε τρόπους να φάει την μισή περιουσία του μικρού.