Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

  Στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2013», την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια.

Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης - Μια απο τις πιο ωραιες υπογειες λιμνες στο κοσμο.


Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης
Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης που ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο, βρίσκεται στον Καραβόμυλο, λίγο έξω από τη Σάμη. Στο εσωτερικό της έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής, αποκαλύπτοντας ένα συναρπαστικό θέαμα.

Στην αρχαιότητα, η λίμνη ήταν τόπος λατρείας του Πάνα και της νύμφης Μελισσάνθης. Ο μύθος λέει πως η Μελισσάνθη αυτοκτόνησε μέσα στη λίμνη από τη λύπη της, επειδή ο Πάνας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή η βοσκοπούλα Μελισσάνθη έχασε ένα πρόβατο και καθώς προσπαθούσε να το βρει, σκόνταψε και έπεσε μέσα στη λίμνη.

Σπυρίδων Μαρινάτος - Σαν σημερα σκοτωθηκε στο χωρο που ανακαλυψε στη Σαντορινη ο εκ των Μεγιστων Αρχαιολογων


Ο Σπύρος Μαρινάτος ήταν Έλληνας αρχαιολόγος και ακαδημαϊκός, ο οποίος γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς στις 4 Νοεμβρίου του 1901 και πέθανε στον χώρο του ανασκαφών του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης στις 1 Οκτωβρίου του 1974.

Κάστωρ και Πολυδεύκης

Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, ο Δίας μεταμορφωμένος σε κύκνο, ενώθηκε με την όμορφη Λύδα, την σύζυγο του Τυνδάρεω και από την ένωση αυτή η Λύδα εγέννησε δύο αυγά. Από το ένα εξήλθαν οι δίδυμοι Διόσκουροι, Κάστωρ και Πολυδεύκης, και από το άλλο η Ωραία Ελένη. Κάποια άλλη παραλλαγή του μύθου φέρει τον Πολυδεύκη και την Ελένη να εξέρχονται από το ένα αυγό και τον Κάστορα από το άλλο.