Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Λάθος ο υπολογισμός του ελληνικού χρέους, είναι στο 91% του ΑΕΠ , λέει ο επενδυτής Καζαριάν

Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο.
Μετά από 6 αναδιαρθρώσεις θα πρέπει na υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners. «Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής,....

Νεχώ Β': Έκαναν οι Φοίνικες για λογαριασμό του Αιγύπτιου Βασιλιά τον πρώτο περίπλου της Αφρικής;

Ο Ηρόδοτος, μας φέρνει στο φως ένα ταξίδι των Αιγυπτίων το οποίο όμως ο ίδιος αμφισβητεί. Πρόκειται για ένα ταξίδι που έγινε στα τέλη του 7ου αιώνα π.χ στο όνομα του Αιγύπτιου Βασιλιά Νεχώ του Δευτέρου το οποίο έχει να κάνει με τον πρώτο περίπλου της Αφρικής. Κατάφερε ο στόλος του Νεχώ να περιπλεύσει την Αφρική δύο χιλιάδες χρόνια πριν τον Βάσκο ντα Γκάμα; Ποιες ήταν οι αμφιβολίες του Ηροδότου; Κατά πόσο ήταν δικαιολογημένες τότε και κατά πόσο μπορούν να ξεπεραστούν σήμερα;

Ο Αϊνστάιν πέθανε μια μέρα μετά αφού αρνήθηκε σωτήρια χειρουργική επέμβαση;

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο πατέρας της σύγχρονης φυσικής, γεννήθηκε στην Γερμανία. Υπήρξε ο σημαντικότερος φυσικός του 20ου αιώνα και ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τον τύπο του E = mc2. Ο Αϊνστάιν δημοσίευσε περισσότερες από 300 επιστημονικές και 150 μη-επιστημονικές εργασίες.
Το έργο του έκανε το όνομά του συνώνυμο με την ιδιοφυΐα.  Μία από τις μεγαλύτερες ατάκες του ήταν “Εάν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι απλά, τότε δεν το καταλαβαίνεις καλά”.

Beren and Luthien: Κυκλοφορεί «νέο» βιβλίο του Τόλκιν που γράφτηκε έναν αιώνα πριν!

Ένα νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα του «Άρχοντα των δακτυλιδιών», του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, κυκλοφόρησε σήμερα έναν αιώνα αφότου το έγραψε ο συγγραφέας αντλώντας έμπνευση εν μέρει από τις φρικαλεότητες που έζησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στο “Beren and Luthien” το οποίο εκδόθηκε από τον γιο του Τόλκιν, τον Κρίστοφερ Τόλκιν, εμφανίζονται δύο χαρακτήρες –ένας άνδρας και ένα ξωτικό—που προέρχονται από τον φανταστικό κόσμο του Τόλκιν, τη Μέση Γη.

Οι Γερμανοί όπου φύγει-φύγει από το Ιντσιρλίκ και πάνε Κύπρο;

Και η βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Κύπρο είναι μια από τις υποψηφιότητες για τη μεταφορά των μαχητικών Tornado της γερμανικής Αεροπορίας που σταθμεύουν στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, μετά από την οργή που προκάλεσε στη γερμανική κυβέρνηση μια νέα απαγόρευση επίσκεψης στους περίπου 250 Γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στη βάση, από Γερμανούς κοινοβουλευτικούς.

ΝΑΤΟ: Τρίτη δύναμη το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό - Τιμή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και την ανύπαρκτη χρηματοδότηση είναι τρίτο κατά σειρά στην αξιολόγηση του ΝΑΤΟ ως μια ισχυρή ναυτική δύναμη ανάμεσα στις 28 χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Το αξιόμαχο του Π.Ν. υπογραμμίζει και η άσκηση «Καταιγίς 2016» που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας στη χώρα μας βαρύτητα ως εταίρου στη Συμμαχία και εμπιστοσύνη στην ικανότητα της χώρας μας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην Κεντρική Μεσόγειο, ιδίως ενόψει της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων στα βόρεια του κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη.

Η άκρως απόρρητη αποστολή που είχε το μοιραίο Mirage 2000EGM: Προσβολή του τουρκικού Στόλου!

Αποστολή εικονικής προσβολής του τουρκικού Στόλου με βλήματα αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet, είχε το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000EGM της 332Μ που κατέπεσε την Δευτέρα το μεσημέρι νότια των Σποράδων, για να... πλεύσει εν συνεχεία μέχρι τις ακτές της Κύμης.
Το αεροσκάφος θα εκτελούσε εικονική προσβολή του τουρκικού Στόλου και συγκεκριμένα των νέων κορβετών stealth τεχνολογίας κλάσης Ada. Aυτός είναι ο λόγος που το αεροσκάφος πετούσε σε sea-skimming διαμόρφωση στα 100 μέτρα ύψος για να μην γίνει αντιληπτό από τα εχθρικά ραντάρ.
Εκεί κατά το σενάριο, εκτόξευσε βλήμα AM-39 Exocet και στην διαδικασία απεμπλοκής "κράτησε" ο κινητήρας.