Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Σύλληψη υπαλλήλων του Αλβανικού Υπουργείου των Εξωτερικών,στην Κακαβιά

Μετέφεραν βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας"- Έχει οριστεί τακτική δικάσιμος,για τις 18 Νοεμβρίου
Στη σύλληψη δυο υπαλλήλων  του  Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών,προχώρησαν οι Ελληνικές αρχές  στην Κακαβιά,καθώς μετά από έλεγχο που του έγινε στο αυτοκίνητο τους,διαπιστώθηκε πως μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλιικό,  βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας".Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,οι δύο οδηγοί του Αλβανικού ΥΠΕΞ  Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι,θα  παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε,στην...

Καταφύγιο πολέμου στον Πλατανιά, έγινε μουσείο | Δείτε πώς είναι μέσα | Photos

Ένα ζωντανό μουσείο ιστορικής μνήμης και πραγματικής καταγραφής των βασάνων που τράβηξε ο Ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, είναι το καταφύγιο στον Πλατανιά.
Το μουσείο είναι ανοικτό στο κοινό και πραγματικά αξίζει να το δει κάθε Χανιώτης – και όχι μόνο. Οι φωτογραφίες του Χριστόφορου Χειλαδάκη, αλλά και οι πληροφορίες για το καταφύγιο, τα λένε όλα:

ΝΕΜΡΟΥΤ ΝΤΑΓΚ:ΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Ένα οδοιπορικό στην κορυφή του Νεμρούτ Νταγκ, του απροσπέλαστου Ολύμπου της Ανατολίας.

ΜΕΣΑ στην άγρια χιονοθύελλα, τα μουλάρια παραπατούν· οι πέτρες του κακοτράχαλου μονοπατιού κατρακυλούν κάτω από τα πέλματά τους. O άνεμος παγώνει τα πρόσωπά μας. Έπειτα, ως διά μαγείας, ξυπνάμε από αυτό το κακό όνειρο: πάνω από τα σύννεφα, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα δυο χιλιάδες μέτρα, ο ουρανός είναι καταγάλανος, μ’ αυτό το μοναδικό γαλάζιο της Ανατολής. Και εκεί, ένα θέαμα που σου κόβει την ανάσα: στο χιονισμένο και μοναχικό Όλυμπό τους, στην κουρδική παραμεθόριο της Τουρκίας, θεοί μας θωρούν και μας υποδέχονται.

Στο σαλόνι του Χίτλερ

Για τους μεν πρόκειται για «απτή» ιστορία, για τους δε επιδειξιομανία. Μουσείο του Βερολίνου εκθέτει την αναπαραγωγή του σαλονιού του Χίτλερ στο καταφύγιο του. Στο αυθεντικό δωμάτιο ο δικτάτορας αυτοκτόνησε το 1945.Ο Χίτλερ είναι μια σύγχρονη ατραξιόν του Βερολίνου. Πολλές ξεναγήσεις ακολουθούν τα χνάρια του εθνικοσοσιαλισμού, μια έκθεση εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο σκόπευε να μετατρέψει ο Χίτλερ το Βερολίνο σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Germania», κέρινο ομοίωμα του δικτάτορα εκτίθεται εδώ και χρόνια στο μουσείο Μαντάμ Τισό, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά στο ιδιωτικό μουσείο Berlin Story Bunker μια έκθεση για τις τελευταίες του ημέρες στο υπόγειο καταφύγιό του.

Αθλητικοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα και η Κρυφή Σημασία τους

Και όμως ακόμη κι εδώ οι πρόγονοί μας έκρυψαν ευφυέστατα τα μυστικά τους. Τα διάφορα αγωνίσματα είναι αποτυπώσεις του Σύμπαντος Κόσμου, της συμπεριφοράς του, της κίνησής του, της μορφής του, του τρόπου, των νόμων και κανόνων, αλλά και των υπεροντοτήτων που κινούνται μέσα σε αυτόν.

Η ρίψη σφαίρας (σφαιροβολία), μας δείχνει από μόνη της ένα αντικείμενο που μοιάζει με το σφαιρικό σχήμα των πλανητών.


Δεν είναι τρίγωνο, δεν είναι παραλληλόγραμμο σχήμα, αλλά σφαιρικό, όπως οι πλανήτες που «αιωρούνται» στο κενό του διαστήματος.. Η τροχιά που διαγράφει η σφαίρα όταν την πετά ο αθλητής είναι καμπύλη, όπως οι τροχιές των ουρανίων σφαιρών. Εκεί επενεργεί «εξωτερική δύναμις» για την αρχική ώθηση και εδώ επενεργεί ο αγωνιζόμενος