Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Eμφύλιος στην Ισπανία: Σε γραμμή Καταλονίας ο N.Τραμπ – Στρατηγική των ΗΠΑ η κατάρρευση της ιδέας του Κράτους-Έθνους στην Ευρώπη και το «Αντίο, Ισπανία!»

Σε γραμμή Καταλονίας ο N.Τραμπ: Θα συνεργαστούμε με όποια «οντότητα» προκύψει από το δημοψήφισμα, τόνισε πριν λίγο πυροδοτώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης με το State Department που έσπευσε να «μαζέψει» τη δήλωση. Οι ΗΠΑ είχαν προχωρήσει εδώ και χρόνια στην ανάλυση(;) ή προώθηση της κατάρρευσης της ιδέας του Κράτους-Έθνους στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα ήταν εξόχως σημαντικά και αφορούν και την Ελλάδα αν και δεν αναφερόμαστε ρητά στην Έκθεση.
Πάντως η Ισπανία «βράζει».Έκλεισαν τον επίσημο ιστότοπο για το δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ποινική έρευνα εναντίον 700 δημάρχων στην Καταλονία διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ισπανίας ενώ η Εισαγγελία διέταξε την Αστυνομία να αποτρέψει με κάθε τρόπο το δημοψήφισμα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εντολή αυτή φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους αστυνομικούς της Mossos d’Esquadra, δεδομένου ότι η Εισαγγελία τους διατάζει να ενεργήσουν εναντίον της τοπικής κυβέρνησης, από την οποία εξαρτώνται άμεσα ξεκινώντας έναν άτυπο «εμφύλιο».

Καθηγητής λυκείου ο κλέφτης των προϊστορικών αποτυπωμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 55χρονο εκπαιδευτικό της Κρήτης που εντοπίστηκε από τις αρχές να έχει κρύψει τα απολιθώματα στο σπίτι του στα Χανιά και σε χωράφι στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο φερόμενος ωςδράστης μετέφερε τα αρχαία στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς!

Έλληνες γονείς για τα νέα Θρησκευτικά: «Δεν θα διδαχθούμε Κοράνι και Ιουδαϊσμό»

Απόλυτη σύγχυση μετά τα πειράματα της διοικούσης Εκκλησίας και του υπουργείου Παιδείας με το πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών. Μπορεί οι υπεύθυνοι της Επιτροπής της Ελλαδικής Εκκλησίας να υποστηρίζουν πως η «Εκκλησία συναποφασίζει για τα Θρησκευτικά» – άσχετα αν το υπουργείο επισήμως τους διαψεύδει – θεωρώντας πως το μάθημα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του χριστιανικού λαού αλλά και παράλληλα της εποχής.

Άγνωστοι αφαίρεσαν απολιθωμένα ίχνη στον Κίσσαμο

Αποτυπώματα από απολιθωμένα ίχνη βάδισης που είχαν βρεθεί το 2002 από Πολωνό παλαιοντολόγο και ανήκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, σε πρόγονο του ανθρώπου αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από την περιοχή «Τράχηλος» του Δήμου Κισσάμου.

H κλοπή διαπιστώθηκε από πολίτη που επισκέφθηκε πριν από δύο ημέρες το σημείο ο οποίος και ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Το χώρο επισκέφθηκαν στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί δέκα από τα περίπου 40 πετρώματα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Ε KOSMOS ΣΕΠ2017 ΤΕΥΧΟΣ 01

Ανακάλυψε αρχαίους κόσμους και πολιτισμούς. Ταξίδεψε σε ανεξερεύνητα μέρη, σοκάκια και αξιοθέατα. Μάθε νέους τρόπους για ένα καλύτερο περιβάλλον. Γνώρισε όσα δεν ήξερες για το διάστημα και την τεχνολογία. Σπάνια ζώα και ιστορικά γεγονότα από όλον τον KOSMO. Ανακάλυψε τα όλα εδώ…
http://www.eoellas.org/2017/09/15/kosmos-sep2017-t01/

Κατεβάστε το για pc, mac, ios, android από ΕΔΩ

Λονδίνο: Έκρηξη σε τρένο – Πανικός και τραυματίες

Επίθεση τζιχαντιστών σε Ερμού και Μοναστηράκι! Γιατί γίνεται άσκηση με τέτοιο σενάριο

Πότε και που θα γίνει η άσκηση με την ονομασία “Τυφώνας 2” για την αντιμετώπιση τζιχαντιστών - Πιθανοί στόχοι επίθεσης η Ερμού, το Μοναστηράκι, η Διον. Αρεοπαγίτου και η Πλάκα - Τι προβλέπει το σενάριο για επίθεση και τι φοβούνται οι υπηρεσίες ασφαλείας για την είσοδο ακραίων στοιχείων - Γιατί η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει στόχο των τζιχαντιστών και ποια μέτρα λαμβάνονται - Άσκηση με τρομο-σενάριο επίθεσης τζιχαντιστών και Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Συναγερμός ξανά! Νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα – Θα μπορούσε να «χτυπήσει» το Γκουάμ!

Νέος παγκόσμιος συναγερμός μετά και τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει πως θα «απαντήσει» στις νέες σκληρές κυρώσεις του ΟΗΕ και το έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (15.09.2017).
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την από την περιοχή Σουνάν, έξω από την Πιονγκγιάνγκ κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης και πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.
Πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα (01:06 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές.