Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τοποθετήθηκε το άγαλμα της Βασίλισσας Όλγας στη Θεσσαλονίκη

Τοποθετήθηκε το άγαλμα της βασίλισσας Όλγας, στην ομώνυμη οδό της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο διατηρητέο κτίριο του πρώην Ιταλικού Προξενείου, καθώς το δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία και παρά τις όποιες αντιρρήσεις, την τοποθέτησή του σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
«Περάσαμε τη βασιλεία, δεν θα τη διαγράψουμε. Απαλλαχτήκαμε και τελείωσε αυτή η ιστορία» απάντησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στους δημοτικούς συμβούλους που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι το άγαλμα μιας βασίλισσας πρόκειται να τοποθετηθεί στην πόλη.
«Χτίζουμε μια σχέση, στο πλαίσιο της ελληνορωσικής φιλίας, που δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη» υποστήριξε ο δήμαρχος για να συμπληρώσει: «Με τίποτα ένα άγαλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Έλεος. Σε λίγες ημέρες και

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Τούρκος συνταγματάρχης ομολόγησε σχέδιο επίθεσης σε Εβρο-Ροδόπη το βράδυ του πραξικοπήματος!

O υποδιοικητής της Πέμπτης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, συνταγματάρχης Uzay Şahin, σε κατάθεσή του μετά την σύλληψή του, ομολόγησε, βάσει δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο ότι το βράδυ του πραξικοπήματος η 54η Ταξιαρχία Μηχανικού Πεζικού που είναι υπεύθυνη για την επιθετική ζεύξη του Εβρου, δηλαδή την γεφύρωσή της ανατολικής με την δυτική όχθη και την διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο νότιο Εβρο!
 
Ο διοικητής της ταξιαρχίας υποστράτηγος Hidayet Arı συνελήφθη αμέσως μετά και ομολογησε ότι στο σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα θα συμμετείχε και η 55η Ταξιαρχία Μηχανικού (που εξοπλίζεται με τις γέφυρες που βλέπουμε στο βίντεο) της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Bekir Koçak επίσης συνελήφθη!