Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται η ολική καταστροφή της Γης! Το Ρολόι της Αποκάλυψης «μίλησε»

Είναι η δεύτερη φορά, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, που το Ρολόι της Αποκάλυψης –δημιούργημα επιστημόνων του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists– κάνει «άλμα» προς τα εμπρός.
Πλέον οι δείκτες του δείχνουν δύο λεπτά πριν από τα «μεσάνυχτα», για πρώτη φορά από το 1953, με τα μεσάνυχτα να σημαίνουν… το «μπαμ».
Οι λόγοι; ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος λόγω της Βόρειας Κορέας, οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία, οι εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και άλλοι παράγοντες.
«Οι υπερβολές στις δηλώσεις και οι προκλητικές ενέργειες και των δύο πλευρών αύξησαν την

Νέος πληθυσμός από τα σπανιότερα ψάρια του κόσμου εντοπίστηκε στις ακτές της Τασμανίας


Τα χερόψαρα είναι ενδημικά ψάρια και ζουν στην Αυστραλία. Μπορεί να μεγαλώσουν έως και 15 εκατοστά. Μετακινούνται με έναν αργό ξεχωριστό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα δύο πτερύγια που έχουν στα πλευρά τους για να «βαδίσουν» μέσα στο νερό, παρά για να κολυμπήσουν. Ειδικά το κόκκινο χερόψαρο μπορεί να φθάσει τα 9 εκατοστά.

Σπουδαία ανακάλυψη της NASA: Βρέθηκαν υπολείμματα λάβας στο φεγγάρι – Υπάρχει νερό;

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκανε η NASA αφού βρέθηκαν υπολείμματα λάβας σε τρύπες που βρέθηκαν κοντά στο Βόρειο Πόλο της Σελήνης, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι στα συγκεκριμένα σημεία, υπήρχε ή και υπάρχει νερό, σε στερεά μορφή.
Όπως τόνισαν οι επιστήμονες της NASA, οι «τρύπες» αυτές που εντοπίστηκαν, είναι πιθανό να κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις και συγκεκριμένα νερό.
Αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, θα μιλάμε για ανατροπή των δεδομένων, τόσο σε ότι αφορά την προέλευση του φυσικού δορυφόρου της Γης, όσο και για τις μελλοντικές αποστολές και το πρόγραμμα εξερεύνησης του Διαστήματος.
Ένας από τους ειδικούς εξήγησε ότι η πιθανότητα ύπαρξης πάγου στο υπέδαφος, κάτω από τις στήλες λάβας που ανακαλύφθηκαν, είναι μεγάλη.

Ο δορυφόρος Τιτάνας του Κρόνου έχει θάλασσες από υγρούς υδρογονάνθρακες

«Επίπεδα θαλάσσης», παρόμοια με εκείνα της Γης, εντόπισε το διαστημόπλοιο Cassini κατά την εξερεύνησή του στον δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα.
Πρόκειται για μία ακόμη εκπληκτική ανακάλυψη, καθώς το «φεγγάρι» του πιο εντυπωσιακού πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, είναι πιθανό να διαθέτει ωκεανούς στην επιφάνειά του, γεγονός που αυξάνει εντυπωσιακά τα κοινά στοιχεία του με τον πλανήτη μας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν αναλύσει οι επιστήμονες της NASA, οι ωκεανοί και οι λίμνες στην επιφάνεια του Τιτάνα περιέχουν υγρούς υδρογονάνθρακες και όχι νερό στην υγρή μορφή του.
Τα δε στρώματα πάγου που έχουν εντοπιστεί, αποτελούν απλώς το υπόβαθρο.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο Alex Hayes, οι ωκεανοί του Τιτάνα ακολουθούν την ίδια σταθερά ανύψωσης, με εκείνη που ισχύει για τους ωκεανούς της Γης, σε σχέση με τη βαρύτητα του πλανήτη.
Έχουν εντοπιστεί λίμνες σε υψόμετρο πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του επιπέδου των ωκεανών, όπως ακριβώς και στη Γη, με τους σχηματισμούς των βουνών.