Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τα 147 Δελφικά παραγγέλματα



Τα Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι σοφές εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας. Μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας για τις επερχόμενες γενεές.
Περίοπτη θέση βέβαια, κατείχε σε όλα αυτά ,το διάσημο σε όλο τον κόσμο Μαντείο των Δελφών, του οποίου τα ομώνυμα ηθικά παραγγέλματα είχαν καταγραφεί στους τοίχους του Πρόναου του Ναού του Απόλλωνος, στο υπέρθυρο ή ακόμα και σε διάφορες στήλες που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά στις πλευρές του ναού.

Κλέβει» εδώ και 5.500 χρόνια αλλά αντί να τιμωρηθεί τη λατρεύουν. Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Κλέβει» εδώ και 5.500 χρόνια αλλά αντί να τιμωρηθεί τη λατρεύουν. Μεταμορφώθηκε από πηγή σε πηγάδι, σε εκκλησία με αγίασμα και σε προμαχώνα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.
Η πιο σημαντική φυσική πηγή της Ακρόπολης, η Κλεψύδρα, έφτασε να «δει» νεκρό τον Οδυσσέα Ανδρούτσο το καλοκαίρι του 1825 (1). «Μόνο οι ψαγμένοι» – όπως μας λένε οι φύλακες – φτάνουν σήμερα στις βορειοδυτικές υπώρειες της Ακρόπολης – στη συμβολή του αρχαίου Περιπάτου και της οδού των Παναθηναίων, όπου βρίσκεται κρυμμένη η «κλέφτρα» πηγή η οποία… πήρε το όνομά της επειδή το νερό της υψωνόταν και ξεχείλιζε όταν έπνεαν οι ετησίες και εξαφανιζόταν όταν εκείνες έπαυαν, ό,τι δηλαδή συνέβαινε και με τον Νείλο ποταμό.

ΚΑΤΙ «ΠΕΡΙΕΡΓΟ» ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ! Γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ξαφνικά το ρολόι

Μια πολύ «περίεργη» σύμπτωση που αφορά το σύμβολο της Σμύρνης από τη εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, γεννά στους ίδιους του Τούρκους πολλά ερωτήματα και για πολλούς αναζωπυρώνει το αίσθημα ανασφάλειας που έχουν για την πόλη αυτή, που ακόμα και σήμερα οι ίδιοι την ονομάζουν Γκιαούρ Ιζμίρ.
Συγκεκριμένα εδώ και μέρες το μεγάλο σύμβολο της Σμύρνης, το ρόλοι που κατασκευάστηκε την περίοδο του σουλτάνου Αμντούλ Χαμίτ, δεν λειτουργεί μετά από 115 ολόκληρα χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Μπουμπουλίνα: Φωτορεπορτάζ από το 300 ετών αρχοντικό σπίτι της στις Σπέτσες

Διαβαίνοντας το κατώφλι του- τριακοσίων ετών - αρχοντικού της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, στις Σπέτσες, νιώθεις ότι γυρνάς πίσω στο χρόνο και «βουτάς» στις σελίδες της ελληνικής Επανάστασης του 1821, με πρωταγωνίστρια την ηρωίδα, την καπετάνισσα που δόθηκε ολοκληρωτικά στον αγώνα.
   Το αρχοντικό που κινδύνευε από κατάρρευση, διασώθηκε από τον απόγονο της Λασκαρίνας και τετρασέγγονό της Φίλιππο Δεμερτζή - Μπούμπουλη και από το 1991 λειτουργεί ως μουσείο.
  «Ένα μουσείο για τη Μπουμπουλίνα, έτσι όπως λειτουργεί το δικό μας και εννοώ με την εξιστόρηση του βίου της και των πολεμικών γεγονότων της εποχής, είναι μία πηγή γνώσης για τον επισκέπτη και ταυτόχρονα ύμνος στη μάχη για την ελευθερία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δεμερτζής - Μπούμπουλης.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ OAK ISLAND ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΚΩΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ...ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΗΣ;


To 1795, τρία αργροτόπαιδα απο τη απο την Νέα Σκωτία του Καναδά, ξεκίνησαν να εξερευνήσουν
το γειτονικό Oak Island αφού παρατήρησαν μέσα στην νύχτα στην ακτή του νησιού  κάτι περίεργα πράσινα φώτα. Μόλις έφτασαν στο νησί είδαν οτί υπήρχε ένας μίκρος λάκκος...Αμέσως άρχησαν να σκάβουν σε αυτό το σημείο.

Εκεί βρήκαν διάφορες ξύλινες πλατφόρμες κυρίως απο βελανιδιά, και σκάβοντας πιο βαθιά
βρήκαν ένα χαλί φτιαγμένο απο ίνες κοκοφοίνικα, και μία πέτρινη πλάκα με κάτι περιέργα
γράμματα. Το περίεργο είναι οτί ο Καναδάς δέν έχει κοκοφοίνικες άρα απο που ήρθε το χαλάκι
απο ίνες καρύδας;

Εκτός ελέγχου ο διαστημικός σταθμός της Κίνας;

 

Ο πρώτος διαστημικός σταθμός της Κίνας ενδεχόμενα συντριβεί στην Γη τον επόμενο χρόνο.


Αυτό γιατί εντείνονται οι ανησυχίες πως οι κινεζικές αρχές έχουν χάσει κάθε έλεγχό του.
Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούσαν φήμες ότι το Τιανγκονγκ 1 ή αλλιώς το «Ουράνιο Παλάτι», που ξεκίνησε το διαστημικό του ταξίδι το 2011, υπέστη μηχανική βλάβη, με συνέπεια οι Κινέζοι να μην μπορούν να το ελέγξουν.
Από την πλευρά τους, Κινέζοι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι η μη επανδρωμένη μονάδα έχει «εκπληρώσει πλέον την ιστορική αποστολή της» και θα μπει εκ νέου στην ατμόσφαιρα της Γης κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Οι κυνοκέφαλοι μέσα στους αιώνες

 

Οι Κυνοκέφαλοι περιγράφονται με το χαρακτηριστικό κεφάλι ενός σκύλου σε ανθρώπινο σώμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, σε αγάλματα, παραστάσεις σε τοιχογραφίες, καθώς και σε αρχαία αραβικά,και Ελληνικά κείμενα. Εμφανίζονται σε όλες τις κουλτούρες, ιστορίες και θρύλους των λαών της Γης.
(Οι κυνοκέφαλοι είναι Νεφελίμ του γένους Μαλτσέχ. Ραν Κυνοκέφαλοι = μακρινοί συγγενείς των Νεφελίμ)
Απεικονίζονται με ανθρώπινο μυώδες σώμα και κεφάλι σκύλου ή τσακάλι -όπως παρουσιάζονται στην αρχαία Αίγυπτο, στην αρχαία ελληνική, μεσαιωνική και χριστιανική ιστορία. Αυτές οι ιστορίες, προκαλούσαν φόβο και δέος. Είναι σαν μια αρχαία μορφή ενός παραμυθιού με τέρατα, μόνο που οι κυνοκέφαλοι δεν είναι απλώς ένας μύθος ή θρύλος, αλλά μια πραγματική φυλή πλασμάτων και ορισμένοι (ράν), ζουν επί της Γης.

Ο παγωμένος άντρας Ότζι «μίλησε» μετά από 53 αιώνες ( ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δεν είχε μιλήσει εδώ και 53 αιώνες, αλλά ο παγωμένος άντρας Ότζι (μια μούμια ηλικίας 5.300 ετών που βρέθηκε το 1991 σε έναν παγετώνα στις Άλπεις) «έσπασε» τη σιωπή του.
Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα μοντέλο προσομοίωσης που περιέχει στοιχεία από τις φωνητικές χορδές και το στόμα του. «Φυσικά, δεν γνωρίζουμε τι γλώσσα μιλούσε πριν 5.000 χρόνια. Αλλά είμαστε ικανοί να αναπαράγουμε τη χροιά της φωνής του, και ελπίζω και την προσομοίωση του τρόπου που μιλούσε», είχε δηλώσει νωρίτερα στο CNN o συντονιστής του έργου Φρανσέσκο Αβανζίνι.

Πώς η αποκέντρωση δημιούργησε τον σπουδαιότερο πολιτισμό στον κόσμο…

Το βιοτικό επίπεδο της Αρχαίας Ελλάδας ήταν τόσο υψηλό ώστε δεν υπήρξε αντάξιό του μέχρι τον 19ο αιώνα.
Ο Δρ. Josiah Ober του Πανεπιστημίου του Stanford πρόσφατα δημοσίευσε το βιβλίο The Rise and Fall of Classical Greece. Στην μελέτη του, εξηγεί ότι οι απλοί πολίτες της Αρχαίας Ελλάδας απολάμβαναν τόσο υψηλό βιοτικό επίπεδο, το οποίο δεν είχε ξεπεραστεί μέχρι τον 19ο αιώνα.
Η αιτία του υψηλού βιοτικού επιπέδου της Αρχαίας Ελλάδας παραμένει μυστήριο για πολλούς σύγχρονους ιστορικούς.