Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Στο μικροσκόπιο ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας βρίσκεται αυτοαποκαλούμενος ιμάμης, ο οποίος έχει στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο στην περιοχή και πραγματοποιεί κηρύγματα μίσους εναντίον του δυτικού τρόπου ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ΕΛΑΣ αυτόκλητος ιμάμης συνηθίζει να κάνει κατήχηση σε μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα σε καφετέρια που βρίσκεται στην περιοχή, αποκαλώντας αμαρτωλούς τους Δυτικούς, οι γυναίκες των οποίων ντύνονται σαν γυναίκες του πεζοδρομίου και οι ίδιοι είναι βουτηγμένοι στην αμαρτία.

Αυτή είναι η εταιρία που δηλητηρίασε τον Σαρωνικό

  • FOS PETROLEUM S.A. η εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ
  • Θεόδωρος Κουντούρης ο πρόεδρος, ο οποίος είναι εξαφανισμένος
  • Πραγματογνώμονας ακόμη ελέγχει αν οι ευθύνες βαραίνουν κάποια εταιρία συντήρησης ή πρόκειται για ανθρώπινη αμέλεια 
Τέσσερις μέρες έχουν περάσει από το «έγκλημα» του Σαρωνικού, όταν το πλοίο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ (1972 χρονιά κατασκευής) βυθίστηκε νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό Κόλπο κι ενώ ήταν αγκυροβολημένο, γεμάτο με 2.570 τόνους καυσίμων.
Το πλοίο ανήκει σύμφωνα με τα στοιχεία που προβάλλονται στο διαδίκτυο στην εταιρία FOS PETROLEUM S.A. Το eReportaz προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρία και ένα στέλεχος που ανταποκρίθηκε μας είπε πως αυτή τη στιγμή πραγματογνώμονας προσπαθεί να ερμηνεύσει για ποιο λόγο προήλθε η διαρροή των υδάτων κι αν πρόκειται για λάθος της ομάδας συντήρησης που δεν είχε διαγνώσει τη διάβρωση που προκάλεσε τη διαρροή ή αν πρόκειται για ανθρώπινη αμέλεια των μελών του πληρώματος.

Σενάριο τρόμου: Μεταλλαγμένα βακτήρια απειλούν τους αστροναύτες του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού

Ένα μεγάλο θέμα στον σχεδιασμό των επιστημόνων για τη μελλοντική μετοίκιση στο Διάστημα, είναι τα βακτήρια που θα συναντήσουν οι «εξερευνητές» στους νέους κόσμους που θα μεταβούν, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα διαθέτει επαρκή «άμυνα» για να τους αντιμετωπίσει. Ο «εφιάλτης» των μικροβίων φαίνεται πως δεν περιορίζεται στις μελλοντικές αποστολές σε άλλον κόσμο. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι βακτήρια που μεταφέρονται από τις αποστολές στους διαστημικούς σταθμούς, όχι μόνο δεν πεθαίνουν, αλλά μεταλλάσσονται ταχύτατα ώστε να προσαρμοστούν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα «ξέβρασε» ο τυφώνας Χάρβεϊ στο Τέξας

Μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα «ξέβρασε» ο τυφώνας Χάρβεϊ στο Τέξας
Ένα άγνωστο πλάσμα με μεγάλο στόμα, κοφτερά δόντια και… δίχως μάτια, «ξεβράστηκε» σε παραλία του Τέξας, μετά το σφοδρό χτύπημα του τυφώνα Χάρβεϊ στην περιοχή, πριν από λίγες ημέρες.
Η αναφορά για την παρουσία του μεγάλιου θαλάσσιου πλάσματος στην Texas City Beach έγινε πριν από λίγα 24ωρα, αλλά οι αμερικανικές υπηρεσίες ήταν επικεντρωμένες στη διάσωση των ανθρώπων που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες και στην αποκατάσταση των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.

Τα μυστήρια γύρω από την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η ανακάλυψη ενός μεγαλοπρεπούς τάφου στην Αμφίπολη της Μακεδονίας δημιούργησε προσδοκίες ότι μπορεί να βρίσκεται εκεί θαμμένο το σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο περίπλοκη από τις προσδοκίες των αρχαιολόγων.

ΟΤΑΝ ο Αλέξανδρος έγινε δεκατεσσάρων ετών, ο Φίλιππος, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, έγραψε στον Αριστοτέλη, που τότε ήταν σαράντα δύο ετών, την ακόλουθη επιστολή:

«Ο Φίλιππος εύχεται στον Αριστοτέλη υγεία. Γνωρίζεις ότι έχω ένα γιο. Ευχαριστώ τους θεούς, όχι επειδή γεννήθηκε, αλλά επειδή γεννήθηκε στα χρόνια που ζεις εσύ, γιατί πιστεύω πως μόνο αν εκπαιδευτεί και διδαχθεί από σένα θα μπορέσει να γίνει αντάξιος του βασιλείου που πρόκειται να κληρονομήσει».

Όταν ο Άγγλος Κόκκερελ έκλεψε την ζωφόρο από το Ναό του "Επικούρειου" Απόλλωνα στις Βάσσες

Τμήμα της ζωφόρου του ναού που θεωρείται ο «Παρθενώνας» της Πελοποννήσου, αποσπάστηκε από τον Άγγλο Κόκκερελ το 1814 και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης.

Ο ναός υψώνεται στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας και βρίσκεται 14 χλμ. νότια της Ανδρίτσαινας και 11 χλμ. βορειοανατολικά των Περιβολίων. Ο ναός ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ;) και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Το μνημείο αυτό, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986.

Ο μύθος της Τελετής

«Μακάριος, όποιος γνωρίζει τις θεϊκές τελετές». Βάκχες- Ευριπίδης

Η Τελετή κατά την Ελληνική Μυθολογία ήταν κόρη του Διονύσου και της Νίκαιας, η οποία ήταν η κόρη του Σαγγάριου και της Κυβέλης. Η Νίκαια ήταν μία νύμφη (Ναϊάδα), ακόλουθος της Άρτεμης, (Νόννο/Διον. 15-16) και παρότι  ήταν ωραιότατη, αποστρεφόταν τον έρωτα και αγαπούσε μόνο το κυνήγι, τη φροντίδα των άγριων ζώων και το παιχνίδι. Ήταν τόσο όμορφη που λέγεται μεταφορικά πως «το σώμα της είχε λεηλατήσει όλη την ομορφιά του Ολύμπου».

Κάποτε ο βοσκός Ύμνος από τη Φρυγία ερωτεύθηκε τη Νίκαια. Όταν της εκμυστηρεύτηκε τον έρωτά του γι' αυτήν ο Φρύγας βοσκός Ύμνος, οργισμένη η Νίκαια από τις επανειλημμένες ενοχλήσεις του τον σκότωσε με ένα βέλος· θεές και νύμφες έκλαψαν τον θάνατό του. Από τότε αντηχούν στα δάση τα λόγια που θυμίζουν παιδικό τραγουδάκι: «Ο ωραίος βοσκός χάθηκε, η όμορφη κυνηγός τον σκότωσε».

Η Αθήνα οχυρώνεται -Παίρνει μέτρα υπό τον φόβο χτυπήματος από ακραίους ισλαμιστές

Υπάρχει φόβος τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά όχι από… εγχώριους τρομοκράτες. Η Αθήνα ψάχνει τρόπους να οχυρωθεί και παίρνει μέτρα όπως όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις υπό τον φόβο χτυπήματος από ακραίους ισλαμιστές.
Πρώτα ήταν η Νίκαια της Γαλλίας, ύστερα ακολούθησε το χτύπημα στο Βερολίνο. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν βαριά φορτηγά. Η Αθήνα πλέον φοβάται ότι από τη στιγμή που οι τρομοκράτες πέρασαν στην χρήση και μικρότερων οχημάτων, όπως αποδείχθηκε στο Λονδίνο και κυρίως στη Βαρκελώνη, ο κίνδυνος έχει επεκταθεί παντού.