Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Θλίψη! Πέθανε ο κομάντο Ταξίαρχος Γιώργος Παπαμελετίου ο Διοικητής της Α’ Μοίρας Καταδρομών το 1974, επικεφαλής της αερομεταφερόμενης Επιχείρησης «Νίκη»

Η συγκλονιστική του ιστορία 
Έφυγε από τη ζωή ο Ταξίαρχος Γιώργος Παπαμελετίου. Ο κομάντος της Κύπρου όπως τον χαρακτήριζαν, ήταν ο Διοικητής της Α’ Μοίρας Καταδρομών το 1974, επικεφαλής της αερομεταφερόμενης Επιχείρησης «Νίκη», κατά την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο.
Γεννήθηκε το 1931 και από το 1955, ως Ανθυπολοχαγός της ΣΣΕ, ως το 1983 που αποστρατεύτηκε ως Ταξίαρχος ήταν καταδρομέας.

EKTAKTO - Οι τούρκοι ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ το επισκεπτήριο στους δυο Έλληνες Στρατιωτικούς...!! Ειδοποιήθηκαν οι γονείς ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ στην Αδριανούπολη...!!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Θεσσαλονίκη, Γιώργος Γρηγοριάδης, δεν θα πραγματοποιηθεί το
επισκεπτήριο των οικογενειών των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι άγνωστες σημειώσεις για την Αμφίπολη 1976-1980

Η αρχαία ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της αρχαίας Αμφίπολης, μιας και συνέδεε τον ποταμό Στρυμόνα με την πόλη. Η Αμφίπολη, ήταν πόλη στρατηγικής σημασίας όχι μόνο λόγω της ναυπηγήσιμης ξυλείας που προσέφερε η περιοχή αλλά και επειδή βρισκόταν κοντά στα χρυσορυχεία του Παγγαίου. Η εξέχουσα σημασία της γέφυρας έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε μαρτυρίες για τον τρόπο κατασκευής της υποδομής και της διάταξης των πασσάλων μιας τυπικής, ξύλινης γέφυρας των κλασικών χρόνων.