Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πρόβα πυρηνικού πλήγματος κατά Β.Κορέας από ΗΠΑ – Πώς θα γίνει η επίθεση

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ
Σχέδιο ενδεχόμενης επίθεσης με πυρηνικά όπλα των Αμερικανών κατά της Βόρειας Κορέας με ειδικά τροποποιημένες πυρηνικές  βόμβες αποκαλύφθηκε από τον ρωσικό τύπο , προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass και RIA Novosti, η  Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA), το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η πολεμική αεροπορία  της χώρας νωρίτερα αυτό το μήνα πραγματοποίησαν κάτω από άκρα μυστικότητα  δύο δοκιμές σε ειδικά τροποποιημένες πυρηνικές βόμβες Β61,  στη Νεβάδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της NNSA.

Ο Κοτζιάς δεν αποδέχεται να προσγειωθεί στο σκοπιανό αεροδρόμιο που λέγεται Μέγας Αλέξανδρος – Θα πάει με το αυτοκίνητο

Μπράβο στον Νίκο Κοτζιά διότι τα θετικά πρέπει να τα λέμε.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να φθάσει την Πέμπτη στα Σκόπια οδικώς.
Ο λόγος είναι, όπως και στην προηγούμενη επίσκεψή του, να αποφύγει την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, «Μέγας Αλέξανδρος», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
Ωστόσο, συνεχίζει το κείμενο, δεν γνωρίζουμε την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι η εθνική οδός από τη Γευγελή στα Σκόπια έχει την ονομασία «Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας» και είναι ένας δρόμος που δεν θα ήθελε να διαβεί ο Έλληνας υπουργός.

Τα ερπετοειδή, οι εξωγήινοι και η πυραμίδα των Hong Shan (εικόνες)

Ο αρχαίος πολιτισμός των Hongshan έχει εξαφανιστεί πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά άφησε πίσω του μια σειρά μυστηριώδη ειδώλια από νεφρίτη. Τα περισσότερα απεικονίζουν άγνωστες και αλλόκοτες μορφές, κάποια θυμίζουν τον Σατανά, κάποια άλλα ερπετοειδή ή/και εξωγήινες μορφές...

Για πολύ καιρό, οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο κινεζικός πολιτισμός άρχισε στην περιοχή της Κοιλάδας του Κίτρινου ποταμού, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Σήμερα, οι ιστορικοί γνωρίζουν ότι υπήρχαν πολιτισμοί και σε άλλες περιοχές της Κίνας.


Τα χαμένα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ποια είναι

Το ποια αθλήματα αξίζουν ή όχι θέση στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα θέμα συζήτησης το οποίο επανέρχεται σε κάθε Ολυμπιάδα- και μαζί του επανέρχονται και οι μνήμες των αρχαίων αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία, για διάφορους λόγους, δεν υπάρχουν σήμερα στο πρόγραμμα.

Τα τρία αγωνίσματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται σήμερα στη λίστα των σύγχρονων Ολυμπιακών, όπως περιγράφονται στον κόμβο «Οδυσσέας» του υπουργείου Πολιτισμού, είναι τα εξής:

Ροδρίγο δε Χέρεθ: Ο πρώτος Ευρωπαίος καπνιστής

Στις 12 Οκτωβρίου του 1492, ο Κολόμβος φτάνει για πρώτη φορά στην Αμερική, στις σημερινές Μπαχάμες, στο νησί που οι ιθαγενείς είχαν ονομάσει Γκουαναχάνι και εκείνος μετονόμασε Σαν Σαλβαδόρ (Άγιος Σώστης). Κατά την πρώτη επαφή με τους ιθαγενείς, ανταλλάσσοντας δώρα, εκείνοι του παρουσίασαν ως κάτι πολύτιμο, κάποια ξερά φύλα τα οποία είχαν μια παράξενη οσμή. Τα φύλλα αυτά όμως, άφησαν αδιάφορους τους Ισπανούς καθώς το κύριο μέλημα τους ήταν να βρουν τα πολύτιμα αγαθά της Ασίας πιστεύοντας πως είχαν φτάσει εκεί. κατά την εξερεύνηση του νησιού, δύο μέλη από το πλήρωμα του πλοίου Σάντα Μαρία, ο Ροδρίγο δε Χέρεθ και ο Λουίς δε Τόρες,

Υποβρύχια έρευνα ανακάλυψε θησαυρούς από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας (φωτο)

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα αποτελέσματα (της δεύτερης φάσης) της υποβρύχιας έρευνας που έγινε μεταξύ άλλων στον Όρμο του Αμπελακίου, λιμάνι της Κλασικής πόλης της Σαλαμίνας, υπό τον έλεγχο του Αθηναϊκού κράτους και κύριο χώρο συγκέντρωσης του ενωμένου Ελληνικού στόλου την παραμονή της ναυμαχίας του 480 π.Χ. αλλά και στην περιοχή κοντά στην χερσόνησο της Κυνόσουρας στην οποία εντοπίζονται τα σημαντικότερα μνημεία της Νίκης.
Στον ΄Ορμο, λοιπόν, το εμπορικό και πολεμικό λιμάνι της Σαλαμίνας όπου, είχε συγκεντρωθεί ο ενωμένος ελληνικός στόλος την παραμονή της ναυμαχίας του 480 π.Χ, εντοπίστηκε καταποντισμένος ναός ή στοά, με ίδρυση στην Ελληνιστική εποχή. Εντοπίστηκαν επίσης σπόνδυλος κίονα και

EKTAKTO . ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ Η Β.ΚΟΡΕΑ Ο Abe ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο Άμπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τόκιο μετά την εκτόξευσή του, δήλωσε ότι ο πυραύλος φαίνεται να έχει περάσει από τον εναέριο χώρο και ότι η κυβέρνηση συλλέγει επειγόντως πληροφορίες για το περιστατικό και κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών του, σύμφωνα με τα σχόλια που μεταδίδονται στο NHK ειδήσεων.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ Π.Α. ΜΕ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ . ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Με την υποστήριξη του Πακιστάν επιχειρεί να καλύψει τα μεγάλα κενά που άφησε πίσω του το αποτυχημένο πραξικόπημα του προηγούμενου έτους το επιτελείο του τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας, η Άγκυρα ζήτησε την βοήθεια του Πακιστάν για να αντιμετωπίσει τα κενά που προέκυψαν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, κυρίως στην ομάδα των πιλότων των μαχητικών αεροπλάνων τύπου F16 .