Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Eπήλθε συμφωνία - 26 δισ.ευρώ η πρώτη δόση

 
Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 6 ώρες το Eurogroup! Για πρώτη δόση ύψους 26 δισ. ευρώ κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ. Όπως ήδη όμως σας έχει ενημερώσει το Pronews.gr τα χρήματα αυτά θα πάνε όλα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην πληρωμή των δόσεων σε ΕΚΤ,ΕFSF, και ΔΝΤ, ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει σε τσεπη Έλληνα πολίτη.
 
«Επιτεύχθηκε συμφωνία. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της ευρωζώνης», έγραψε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τουρκική προβοκάτσια στα Ίμια: Επιχείρησαν απόβαση ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής για να "διασώσουν" λαθρο

 
 
Μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση εξελίχθηκε στα Ίμια πριν λίγες ώρες η οποία έχει όλα τα στοιχεία πρόκλησης "θερμού" επεισοδίου:
 
Συγκεκριμένα ομάδα Τούρκων δουλεμπόρων αποβίβασε στην ανατολική Ίμια περίπου 30 λαθρομετανάστες.
 
Στην συνέχεια εμφανίστηκε η τουρκική Ακτοφυλακή η οποία αποβίβασε ομάδα ανδρών της προκειμένου δήθεν να συλλάβει τους λαθρομετανάστες σε μια κίνηση η οποία έδειχνε ότι θεωρούν την Α.Ίμια ως τουρκικό έδαφος.
 

Ανακαλύφθηκε ο μικρότερος εξωπλανήτης - Είναι ένας "νεαρός Δίας"

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν με επίγειο τηλεσκόπιο τον μικρότερο εξωπλανήτη που έχει μέχρι σήμερα άμεσα παρατηρηθεί από τη Γη.

Πρόκειται για έναν πολύ νεαρό αέριο γίγαντα, σε απόσταση περίπου 96 ετών φωτός, που μοιάζει με τον Δία στα «νιάτα» του, αλλά έχει διπλάσιο μέγεθος. Περιβάλλεται από μία ατμόσφαιρα πλουσιότερη σε μεθάνιο από κάθε άλλο γνωστό εξωπλανήτη, ενώ η επιφανειακή θερμοκρασία του υπολογίζεται σε 430 βαθμούς Κελσίου.