Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Γρηγορόπουλος: Δύο τραυματίας από τα σοβαρά επεισόδια!

Κλήσεις έχει δεχτεί το ΕΚΑΒ για να παραλάβει ένα άτομα που έχει τραυματιστεί στην περιοχή των Εξαρχείων.
Τα επεισόδια μαίνονται στα Εξάρχεια, 10 χρόνια ακριβώς από την νύχτα όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φορουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ένα άτομο έχει αναπνευστικά προβλήματα από τα

Το Βιβλίο της Ιερής Μαγείας του Άμπρα Μελίν του Μάγου

Το Βιβλίο της Ιερής Μαγείας του Άμπρα Μελίν του Μάγου είναι στην πραγματικότητα ένα γκριμουάρ (εξελλ. γριμόριο), που γράφτηκε με τη μορφή επιστολικού μυθιστορήματος ή αυτοβιογραφίας, στην οποία ο συγγραφέας Αβραάμ φον Βορμς περιγράφει το ταξίδι του από τη Γερμανία στην Αίγυπτο και αποκαλύπτει τα μαγικά και καββαλιστικά μυστικά του Αμπραμελίν του Μάγου στον γιο του Λαμέχ. Η χρονολογία που φαίνεται στο ίδιο το χειρόγραφο είναι το έτος 1458.
Το βιβλίο που εκδόθηκε προέρχεται φαινομενικά από μια πηγή του 14ου αιώνα,

Αθηναϊκή Λέσχη: Το club των ισχυρών στην Ελλάδα – Ποιοι είναι μέλη της – Ποιοι απορρίφθηκαν

Αθηναϊκή Λέσχη: Το club των ισχυρών στην Ελλάδα
Σύμφωνα με έναν από τους πολλούς αστικούς μύθους της Αθήνας της Μεταπολίτευσης, πριν από αρκετά χρόνια, ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης μπήκε στην παλιά πολυκατοικία επί της οδού Πανεπιστημίου στον αριθμό 11, στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Επειτα από λίγα μόλις λεπτά, ο Μίκης Θεοδωράκης έβγαινε από τη βαριά σιδερένια πόρτα. Τι είχε συμβεί; Ο μουσικοσυνθέτης δεν φορούσε γραβάτα και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου τον παρακάλεσαν να βάλει. Εκείνος, πιστός στα πρότυπα της Αριστεράς, αρνήθηκε, τους χαιρέτησε ευγενικά και έφυγε.

Ποια βιβλική καταστροφή συνέβη το 5.600 π.χ. στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτουν Γερμανοί επιστήμονες

Γερμανοί επιστήμονες σε έρευνά του αποκαλύπτουν ότι το 5.600 π.χ. εκτεταμμένες πλημμύρες και άνοδος των υδάτων διαμόρφωσαν την Ελλάδα με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα.
Μία απότομη άνοδος της στάθμης της θάλασσας, κατά τουλάχιστον ένα έως ενάμισι μέτρο, συνέβη στο Βόρειο Αιγαίο πριν από περίπου 7.600 χρόνια (δηλαδή περί το 5600 π.Χ.), ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και νωρίτερα, πριν από 8.400 χρόνια.
Τα περιστατικά αυτά είχαν πιθανότατα σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους ανθρώπους της περιοχής, βάζοντας «φρένο» στην ανάπτυξη των νεολιθικών γεωργικών οικισμών και του πολιτισμού, καθώς μεγάλες παράκτιες εκτάσεις θα βρέθηκαν ξαφνικά κάτω από το νερό.

Οι Τούρκοι έβαλαν στο μάτι την Κύπρο – Σχέδιο υφαρπαγής του 6% τoυ νησιού

Οι Τούρκοι συστηματικά, όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος υλοποιούν προκλήσεις εναντίον γεωργών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, επιθυμώντας την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους.
Το τελευταίο γεγονός εναντίον Ελληνοκυπρίων γεωργών εντός της «νεκρής ζώνης», ήταν ένα από τα σοβαρότερα των τελευταίων ετών, αποτελεί μέρος της μόνιμης τακτικής των Τούρκων.
Αυτό όμως που αποκαλύπτεται όμως είναι ότι αυτό ήταν μέρος σχεδίου που αφορά την υφαρπαγή της νεκρής ζώνης λόγω της πιθανής απόσυρσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ αφορά και τις γεωτρήσεις της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μαύρο νέφος θα σκεπάσει τα Βαλκάνια – Τοξικό και επικίνδυνο!

Συναγερμός στα Βαλκάνια, από το τοξικό νέφος που προκαλείται από τις αυξημένες καύσεις άνθρακα λόγω του χειμώνα, μετατρέποντας τις πόλεις από τις πιο μολυσμένες στον πλανήτη.
Την Τρίτη, τα Σκόπια βρέθηκαν στην 3η θέση με τις πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο, ενώ το Σεράγεβο ήταν 5ο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP.
Επίσης, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης κρίθηκαν ως “πολύ ανθυγιεινά” στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια αυτή την εβδομάδα.

Νορβηγία: Εντοπίστηκε σπάνιος λευκός τάρανδος (φωτο)

Ένας εξαιρετικά σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε πρόσφατα στο Όσλο της Νορβηγίας από τον φωτογράφο Mads Nordsveen και οι φωτογραφίες που τράβηξε είναι εντυπωσιακές.
Οι λευκοί τάρανδοι είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία ταράνδων που υπόκεινται σε μια γενετική μετάλλαξη που αφαιρεί το χρώμα από το τρίχωμά τους. Σε αντίθεση με τους ταράνδους αλμπίνο, οι λευκοί τάρανδοι έχουν σκούρα απόχρωση στα μάτια και στα κέρατά τους.

H «Οδύσσεια» του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως «η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο»!!!

Το αριστούργημα του επικού ποιητή βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του BBC σχετικά με τα έργα που στιγμάτισαν την ιστορία της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας κοσμοθεωρίες.

Η «Οδύσσεια του Ομήρου, το δεύτερο κατά σειρά έπος που δημιουργήθηκε στις απαρχές της ανθρώπινης ενασχόλησης με την συγγραφή κειμένων, ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην σχετική λίστα του BBC Culture.

Έκτακτα μέτρα και 65.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας το Σάββατο για τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Η κυβέρνηση θα αναπτύξει «έκτακτα μέτρα» επιπλέον των 65.000 αστυνομικών και μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου το Σάββατο, στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας μαζικών διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ενώπιον της Γερουσίας.
Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης επανέλαβε την έκκληση προς τα «κίτρινα γιλέκα» να μην έρθουν στο Παρίσι για να διαδηλώσουν, όχι επειδή «τους απαγορεύεται να εκφραστούν», αλλά για να «αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσουν στην παγίδα που στήνουν οι ταραξίες», την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση διατυπώνει ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στο πλαίσιο αυτής της «κινητοποίησης IV».

Οι 8 καλύτερες τροφές που αυξάνουν την τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι μια στεροειδής ορμόνη που ανήκει στην ομάδα των ανδρογόνων και παίζει ρόλο στη γονιμότητα, στη σεξουαλική λειτουργία, στην υγεία των οστών και στη μυϊκή μάζα. Τα επίπεδα τεστοστερόνης μας μειώνονται φυσικά με την ηλικία – κατά 1-2% το χρόνο, αλλά κάποιες ιατρικές παθήσεις, επιλογές στον τρόπο ζωής και διάφοροι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα αυτής της ορμόνης.

EKTAKTO – NTOY κουκουλοφόρων στο υπουργείο Πολιτισμού!

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.
Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό  Σπύρου Τρικούπη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα τις Πέμπτης έσπασε την είσοδο σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται στη Σπύρου Τρικούπη και έχουν ανέβει στην ταράτσα.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ για το κέντρο της Αθήνας! Φωτιές και οδοφράγματα στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ!Κουκουλοφόροι ανεβαίνουν σε ταράτσες! ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ η ΕΛ.ΑΣ!

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια
Τα επεισόδια που έγιναν στην πρώτη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην πλατεία Κοραή και στην Σταδίου καταγράφηκαν σε βίντεο. Βόμβες μολότοφ από τη μια και δακρυγόνα από την άλλη στις μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης συγκρούσεις που έγιναν ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των ΥΜΕΤ.

Ελληνικές διόπτρες επέλεξε ο Γερμανικός Στρατός

Η εταιρεία ΤΗΕΟΝ SENSORS ανακοινώσε την υπογραφή συμφωνίας με τον γερμανικό στρατό για το σχεδιασμό και παραγωγή 1.700 δίκυαλων νυχτερινής όρασης. Πρόκειται για διόπτρες νυχτερινής παρατήρησης,οι οποίες ενισχύουν το αστρικό φως επιτρέποντας στο χειριστή τους να βλέπει ακόμα και σε συνθήκες απόλυτου σκότους.

Έπος του 1940: O ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τους Αγίους Σαράντα

Ήταν 6 Δεκεμβρίου 1940 όταν το Α’ Σώμα του Ελληνικού Στρατού καταλαμβάνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρεια Ήπειρο κατά τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο. Ο ελληνικός στρατός τότε καταλαμβάνει και το Δέλβινο. Η κατάληψη αυτού του στρατηγικού λιμανιού επιτάχυνε περισσότερο την Ελληνική διείσδυση προς το βορρά.

Καστανό ρύζι: Δες τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Το ρύζι αποτελεί την βασική τροφή των περισσότερων ανθρώπων.
Ωστόσο, πολλές φορές όταν έχεις ξεκινήσει και μία δίαιτα το αποφεύγεις επειδή ανήκει στην οικογένεια του υδατάνθρακα. Είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις αφού ο υδατάνθρακας είναι απαραίτητος για να έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια.

Ισραήλ για Ελληνική Πολεμική Αεροπορία: «Είστε από τους καλύτερους στο ΝΑΤΟ, έχουμε κοινούς εχθρούς»

Εντυπωσιασμένο έμεινε το Ισραήλ από την Ελληνική Αεροπορία και ζητάει μια ακόμη πιο στενή και ισχυρή συνεργασία με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, που για αυτούς είναι οι Έλληνες, που κυριαρχούν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) ανακοίνωσε ότι η συνεργασία της με την ελληνική πολεμική αεροπορία θα συνεχίζει συνεχώς να αυξάνεται, ειδικά στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Θύμιος Λώλης: Ποιος ήταν ο θρυλικός οπλαρχηγός της Ηπείρου και γιατί ενοχλεί τους Αλβανούς

Ο αετός του βουνού και του κάμπου, χαρισματικός ηγέτης και εξαίρετος οπλαρχηγός της Ηπείρου Ευθύμιος Γεωργίου Λιώλης γεννήθηκε στην Κρανιά της Β. Ηπείρου το 1880 και εκοιμήθη στην Αθήνα στις 16.6.1961. Για τους διακεκριμένους άνδρες κάθε γη είναι τάφος («Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος» Αρχαίο ελληνικό ρητό).

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤ – ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Πέτρες από τους νεαρούς εναντίον των ΜΑΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα Ένταση στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Μαζί με την πορεία ξεκίνησε και η ένταση. Περίπου 200 άτομα που μετέχουν στην πορεία των μαθητών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βρίσκονται αυτή την ώρα στην οδό Σταδίου.

Τα βότανα που κατεβάζουν τον πυρετό, ανακουφίζουν από πόνους και διαλύουν τις πέτρες στα νεφρά

Κατεβάζουν τον πυρετό και ηρεμούν τον πονοκέφαλο, ανακουφίζουν από ημικρανίες, νευρικούς πόνους και πόνους στα αφτιά, διαλύουν τις πέτρες στα νεφρά, βοηθούν το πεπτικό σύστημα, ανακουφίζουν τους πόνους των ρευματισμών και σταματούν τον πονόδοντο.
Έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, είναι τονωτικά του πεπτικού, αυξάνουν την έκκριση πεπτικών υγρών και χολής και βοηθούν στη δυσπεψία και τον τυμπανισμό.

Τα 5 «ανεξήγητα» της επικής Μάχης του Μαραθώνα – Πώς οι Έλληνες πολεμιστές αποδεκάτισαν το Περσικό πεζικό σε 2,5 ώρες

Ιστορικό υπόβαθρο της Μάχης… Καθώς στην Ιωνία οι ελληνικές πόλεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν μεγάλα κέντρα, όπως η Μίλητος και η Αλικαρνασσός, δε μπόρεσαν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους περιήλθαν υπό την κυριαρχία της περσικής αυτοκρατορίας προς τα μέσα του 6ου π.Χ. αιώνα. Το 499 π.Χ. οι Έλληνες των ιωνικών πόλεων ξεκίνησαν την Ιωνική Επανάσταση και η Αθήνα μαζί με την Ερέτρια κινήθηκαν προς βοήθειά τους. Το 490 π.Χ. ο Πέρσης βασιλιάς, Δαρείος Α”, έχοντας καταστείλει την εξέγερση των ιωνικών πόλεων από το 494 π.Χ., έστειλε το στόλο του να τιμωρήσει τις δύο πόλεις.

Είχαν οι αρχαίοι Ιρλανδοί… ελληνική καταγωγή;

« … Φησί δε και Βοϊους τον Ερκύνιον δρυμόν οικείν πρότερον τους δε Κίμβρους ορμήσαντες επι του τόπου τούτου αποκρουσθέντων υπό των Βοϊων επι τον Ίστρον…
…Του μεν ουν αρχαίον ώσπερ έφην ειπώ των Κελτών περιωκείτο το πλείστον ο ποταμός, μάλιστα δ’ ην των Κελτών Έθνη Βόϊοι…» ( Στράβων «Γεωγραφικά» τομ. VII ρ. 293, τομ. ΙΙ, Ε, Ι, G, 212-213, και 6. 312, 20- 25 ).
«…Λοιπή δε εστι της Ευρώπης η εντός Ίστρου και κύκλω θαλάττης, αρξαμένης από του μυχού του Αδριατικού μέχρι του Ιερού στόματος του Ίστρου, εν η εστιν ήτε Ελλάς και τα των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών Έθνη…».