Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

100 λόγοι που αποδεικνύουν ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες

Στα Αρχαία Ελληνικά, Αλέξανδρος = αυτός που νικά / καταπολεμά τους (άλλους) άνδρες. Προέρχεται από το ‘αλέξω’ το οποίο σημαίνει διώχνω, προστατεύω, εξ ου και αλεξικέραυνο, αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξίθραυσμο, αλεξήλιο και από το ‘ανήρ’(άνδρας), ενώ ο πατέρας του Φίλιππος = ‘αυτός που αγαπάει τα άλογα’, από το ‘φίλος’ και ‘ίππος’, δηλαδή ο φίλος του ίππου, του…αλόγου.
Επίσης, Μακεδονία σημαίνει η χώρα των ψηλών ανδρών, αφού Μακεδνός σημαίνει ψηλός και μακρύς. Όλα Ελληνικά ονόματα, με Ελληνική προέλευση και κοινή γλώσσα.
Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε η συζήτηση που είχα με έναν Σκοπιανό τουρίστα στη Λεπτοκαρυά. Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούσε να μου δείξει ότι αυτός είναι απόγονος των Αρχαίων Μακεδόνων κτλ. Όταν η συζήτηση πήγε στη γλώσσα τους (όπου και πάλι προσπαθούσε να με πείσει ότι η δική τους Γλώσσα προέρχεται από τη Γλώσσα των Μακεδόνων), τον ρώτησα τι σημαίνουν τα ονόματα των Μακεδόνων και από πού προέρχονται και εκεί τα βρήκε σκούρα. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ως γλωσσολόγος γνωρίζω κάτι περισσότερο από αυτόν.

11χρονος Σύρος μουσουλμάνος μαχαίρωσε με αυτοσχέδια λεπίδα 9χρονο Έλληνα!

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν σε σχολείο στην Θεσσαλονίκη καθώς 11χρονος Σύρος επιτέθηκε με αυτοσχέδια λεπίδα (!) και μαχαίρωσε 9χρονο Έλληνα! Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Πιο αναλυτικά, ένα βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε  σε σχολείο στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.
Κάτω από άγνωστους λόγους ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν 9χρονο μαθητή, με λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα.

Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη τετραπλασίασε τις φυσικές καταστροφές

Ο αριθμός των φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα έχει τετραπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1970, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επισημαίνουν στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε λιμούς και μαζικές μεταναστεύσεις.

«Τη δεκαετία του 1970 αντιμετωπίζαμε 80 με 100 σοβαρούς κινδύνους» που συνδέονταν με τις καιρικές συνθήκες κάθε χρόνο. Πέρσι ήταν περίπου 400, δηλαδή «τέσσερις φορές περισσότεροι», τόνισε ο Ελχάτζ Ας Σι, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Νέα Υόρκη προσθέτει την ουδέτερη κατηγορία Χ για το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

Oσοι έχουν γεννηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και δεν προσδιορίζονται ως άνδρας ή γυναίκα μπορούν πλέον να αλλάξουν το πιστοποιητικό γέννησής τους επιλέγοντας να συμπληρώσουν στη θέση του φύλου την ουδέτερη κατηγορία Χ.
Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο υπέγραψε τον νόμο χθες, καθιστώντας την πόλη της Νέας Υόρκης την πέμπτη περιοχή στις ΗΠΑ, μετά την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την πολιτεία της Ουάσινγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ, όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Τρεις πολιτείες και η πόλη της Ουάσινγκτον εκδίδουν και άδειες οδήγησης με ουδέτερο φύλο.

Ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον – Φοβήθηκε τις κυρώσεις Τραμπ ο Ερντογάν

Ελεύθερος αφέθηκε ο Αμερικανός πάστορας Μπράνσον, μετά από απόφαση Τουρκικού δικαστηρίου.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το δικαστήριο επέβαλε στον πάστορα ποινή 3 χρόνων ενός μήνα και 15 ημερών, η οποία ωστόσο καλύπτεται από τον χρόνο που έχει κρατηθεί έως τώρα, άρα θα αφεθεί ελεύθερος.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μάρτυρες κατέθεσαν στη σημερινή κρίσιμη ακροαματική διαδικασία σε τακτικό δικαστήριο ότι προηγούμενες καταθέσεις τους κατά του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ήταν «ανακριβείς».Ο δικηγόρος του είχε νωρίτερα δηλώσει ότι εάν αρθεί ο περιορισμός θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Αδιανόητο: Η καθηγήτρια που θα εξετάσει τα σκοπιανά βιβλία είχε πει «είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν ελληνική»! ( VIDEO)

Η κυβέρνηση στα πλαίσια της συμφωνίας των Πρεσπών όρισε μια επιτροπή επτά μελών για να εξετάσει υποτίθεται τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων ανάμεσά τους και η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, η οποία Με πρόσφατες δηλώσεις της είχε αμφισβητήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας λέγοντας πως «είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική»
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις 19/9/2018:
«Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική». Το βίντεο ανάρτησε στο twitter η Ομάδα Αλήθειας.

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1944


Πριν 74 χρόνια σαν σημερα και μετα απο 1264 ημέρες κατοχής η Αθήνα απελευθερώθηκε απο τα μοιασματα τους Γερμανούς και τους φίλους τους. Σήμερα υπάρχει κανένας πολιτικός να διώξει τα γελοία υποκείμενα που ζητάνε το θάνατο μας ??
 Καλημέρα και καλό κουράγιο 
ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1944

Σημαντικά ευρήματα στο προϊστορικό Ακρωτήρι Θήρας

Σημαντικά νέα ευρήματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφικών εργασιών στο Ακρωτήρι Θήρας, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό την διεύθυνση του ομότιμου καθηγητή Χρ. Ντούμα, με τη χορηγία του Kaspesky Lab.

Μεταξύ αυτών ένα μαρμάρινο πρωτοκυκλαδικό γυναικείο ειδώλιο, δύο μαρμάρινοι πρωτοκυκλαδικοί κρατηρίσκοι, μια μαρμάρινη φιάλη και ένα αγγείο αλαβάστρινο, που βρέθηκαν μέσα σε μικρές ορθογώνιες πήλινες λάρνακες.

Το Μυστήριο του Ανθρώπου του Marree στην Αυστραλία - Θυμίζει αρχαίο Έλληνα Θεό;

Για μελετήστε το λίγο προσεκτικά, σας θυμίζει μήπως κάτι άλλο; κάποιον άλλο που κρατούσε κεραυνό, τρίαινα ή άλλο εξώκοσμο όπλο;
Χαραγμένο στη ξηρή άμμο της άγονης ερήμου της Αυστραλίας, βρίσκεται το μεγαλύτερο γεωγλυφικό στον πλανήτη, γνωστό ως "ο άνθρωπος του Marree", μια τεράστια φιγούρα ενός άνδρα Αβορίγινα που κυνηγά πουλιά ή μικρά καγκουρό με ένα ραβδί ρίψης.
Σε αντίθεση με άλλα ανθρωπόμορφα γεωγλυφικά που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, τα οποία κατασκευάστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς, ο άνθρωπος του Marree σκαλίστηκε στο τοπίο μόλις πριν από 16 χρόνια. Ωστόσο, η ίδια η ύπαρξή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αυστραλίας, το γεωγλυφικό είναι τόσο μεγάλο, ώστε είναι ορατό από το διάστημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία μπορεί να εγγυηθεί για δημιουργία του, ο δημιουργός του και ο λόγος για την κατασκευή του παραμένουν άγνωστοι.

Νησιά φαντάσματα: Μυστικά εδάφη και χαρτογραφικές παρανοήσεις

Για πολλά χρόνια, η χαρτογραφία ήταν μια ανακριβής επιστήμη κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα πολλά νησιά φάντασμα και μυστικιστικά εδάφη, πολλά από τα οποία συνέχισαν να απεικονίζονται σε χάρτες μέχρι σχετικά πρόσφατα. Οι χάρτης στηρίζονταν συχνά σε διαδόσεις από στόμα σε στόμα, με βάση αναξιόπιστες πηγές ναυτικών οι οποίοι ανέφεραν "κάτι μακριά στο βάθος".
Άλλες ψεύτικες τοποθεσίες προήλθαν από τους μύθους γειτονικών πολιτισμών για "εδάφη πέρα από τον ορίζοντα". Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν οι εξερευνητές ξεκίνησαν να βρουν αυτά τα άγνωστα εδάφη, δεν βρήκαν τίποτα άλλο πέρα από... θάλασσα.
Δείτε μερικά από τα αποκαλούμενα νησιά φαντάσματα και ενδιαφέρουσες χαρτογραφικές παραδοξότητες που έφεραν τους εξερευνητές σε αμηχανία και προκάλεσαν πονοκεφάλους στους χαρτογράφους σε όλη την ιστορία.

Ήρων ο Αλεξανδρεύς: Ο εφευρέτης της ατμομηχανής

Ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς (10 μ.Χ. – 70 μ.Χ.) πρότεινε τη χρήση της δύναμης του ατμού το 50 π.Χ. και μάλιστα επινόησε την αιολόσφαιρα, την πρώτη ατμομηχανή στην ιστορία, αλλά οι ηγέτες της εποχής σκέφτηκαν ότι θα προκαλέσει ανεργία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ταραχές και η εφεύρεση… ξέμεινε από το ατμό.
Η τεχνολογία του ατμού ήταν γνωστή στους Κινέζους από το 800 π.Χ., αλλά η ατμομηχανή επανεμφανίστηκε και πάλι μόνο το 1698 όταν ο Thomas Savery εφηύρε μια αντλία ατμού. Η πρώτη πρακτική ατμομηχανή ήταν αυτή του Thomas Newcomen το 1701. Χρησιμοποιήθηκε για τη λειτουργία αντλιών σε ορυχεία άνθρακα.

Τελικά υπήρξε χρυσόμαλλο δέρας;

Άραγε οι αρχαίες μέθοδοι εξόρυξης χρυσού μπορούσαν να φτιάξουν ένα αληθινό χρυσόμαλλο δέρας και να εμπνεύσουν τον θρύλο του Ιάσονα και της Αργοναυτικής εκστρατείας;
Το θρυλικό χρυσόμαλλο δέρας συνδέεται με τον αρχαίο μυθικό ήρωα, τον Ιάσονα και τους ναύτες του, γνωστούς ως Αργοναύτες.

Γεωλόγοι μετά από έρευνα καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το χρυσόμαλλο δέρας ίσως να μην ήταν αποκύημα φαντασίας και ίσως να αποτελούσε μια πραγματικότητα για τους λαούς της Μαύρης θάλασσας, πιο γνωστή ως Εύξεινος Πόντος.

Στοιχεία δείχνουν ότι η αναζήτηση για το χρυσόμαλλο δέρας ενδέχεται να βασίστηκε σε κάποιο αληθινό ταξίδι προς την Κολχίδα, ένα αρχαίο βασίλειο, που βρίσκεται στη σημερινή Γεωργία.