Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

15 σοκαριστικές αλήθειες για τον Αδόλφο Χίτλερ

Ο Χίτλερ είναι ίσως ένας από τους χειρότερους ανθρώπους που έχουν υπάρξει. Ήταν πολιτικός που γεννήθηκε στην Αυστρία και κατέληξε να γίνει ο ανώτατος ηγέτης των Ναζί. Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν το θανατηφόρο όραμά του, οδηγώντας σε διώξεις και δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Αλλά πολλά πράγματα δεν είναι αρκετά γνωστά για τον Αδόλφο Χίτλερ.
Τα παρακάτω 15 συγκλονιστικά γεγονότα για το ναζιστικό δικτάτορα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του.

Αμφίπολη τι έδειξε η «ακτινογραφία» του τύμβου Καστά και η δεύτερη είσοδος


Σημειώνεται ότι το 1998 η επιστημονική ομάδα Πολυμενάκου-Παπαμαρινόπουλου-Λιόση-Κουκούλ είχε ερευνήσει το λόφο Καστά και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, με βάση τη δική της έρευνα, ότι υπάρχει τουλάχιστον άλλη μία είσοδος στο ταφικό μνημείο, μια «σήραγγα», σχεδόν κάθετη προς την σημερινή ανασκαφή.

Ο μελετητής κος Λάζαρος Πολυμενάκος, μάλιστα, έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «μνημείο μέσα στο μνημείο».

«Καλοκαίρι του 1998. Στη ζέστη του Ιουλίου και με ελάχιστα χρήματα στη διάθεσή μας (ευγενική προσφορά ενός των… παρευρισκομένων συνεργατών), αντικρίζουμε με δέος το λόφο, την Τούμπα Καστά. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε πώς ακριβώς θα κάνουμε πράξη σχέδια στο χαρτί για τη «σεισμική τομογραφία» του λόφου, μια έννοια γνωστή τότε μόνο στην ιατρική πρακτική.

Πελλάνα Λακωνίας η εγκατάλειψη του Βασιλικού Τάφου

Η Αρχαία Λακεδαίμονα, η σημερινή Πελλάνα ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια από τον διαπρεπή αρχαιολόγο Δρ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο.

Πριν 15 χρόνια, Μάρτιος του 2002, λίγο πριν το Πάσχα, μπαζώθηκε ο Βασιλικός Τάφος με 200 τόνους νταμαρίσιο χαλίκι από το Κ.Α.Σ. και την Ε’ ΕΚΠΑ Εφορεία Αχραιοτήτων Σπάρτης με την δικαιολογία: «τον κλείνουμε προσωρινά και τον ανοίγουμε Μάϊο – Ιούνιο». Φέτος, κλείσαμε 15 ολόκληρα χρόνια από τότε που θάφτηκε και παραμένει κλειστός. Ο μεγαλοπρεπέστατος Θολωτός Λαξευτός Βασιλικός Τάφος, ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο, βουλιάζει μέσα στη Λάσπη. Οι υπόλοιποι βασιλικοί θολωτοί λαξευτοί τάφοι αφημένοι στο έλεος του Θεού κινδυνεύουν και καταστρέφονται κάθε φορά από φυσικά καιρικά αίτια και γίνονται χειμερινές λίμνες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στο ευρύτερο πλαίσιο που εξοπλιστικού εκσυγχρονισμού της Τουρκίας, πολλές φορές η πραγματική απειλή χάνεται στις κορώνες της Άγκυρας για εξωτικά συστήματα εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής, που θα ενσωματώνουν την αιχμή την τεχνολογίας.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό πολλές φορές Τούρκοι αξιωματούχοι, έχουν δηλώσει ότι η ολοκλήρωση βαλλιστικού πυραυλικού συστήματος βεληνεκούς μέχρι 2.500 χλμ. (Menzil), βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο εξέλιξης. Φυσικά πριν από μια πενταετία είχαν δηλώσει ότι το σύστημα θα έχει ολοκληρωθεί σε μια διετία και ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Ωστόσο οι τουρκικοί μεγαλοϊδεατισμοί δεν θα πρέπει να κάνουν την ελληνική πλευρά να βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος, διότι η τουρκική βαλλιστική απειλή υφίσταται και είναι σοβαρή. Μπορεί λοιπόν τα 2500 χιλιόμετρα να είναι υπερβολικά για τα σημερινά δεδομένα της τουρκικής βιομηχανίας,

Όταν η NASA έφτασε για πρώτη φορά στον πλανήτη Άρη – Πριν από ακριβώς 40 χρόνια!

Όταν η NASA έφτασε για πρώτη φορά στον πλανήτη Άρη
Την ώρα που οι επιστήμονες της NASA ετοιμάζουν την μεγαλύτερη αποστολή στο διάστημα, μια ιστορία από το παρελθόν έρχεται να μας θυμίσει την πρώτη φορά που καταφέραμε να «πατήσουμε» στον κόκκινο πλανήτη.
Σχεδόν μισό αιώνα μετά την θρυλική αποστολή του Apollo 11 και το «μεγάλο βήμα» για την ανθρωπότητα, η κατά κοινή ομολογία μεγαλύτερη διαστημική υπηρεσία του κόσμου έχει βάλει πλώρη για ένα ακόμα σπουδαιότερο επίτευγμα. Στόχος της NASA είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία ο άνθρωπος να πατήσει το πόδι του για πρώτη φορά σε άλλο πλανήτη, πέρα από τον δικό του.
Νηλ Αρμστρονγκ, Μπαζ Αλντριν και Μάικ Κόλινς έμειναν στην ιστορία ως οι πρώτοι «κατακτητές». Οι δύο πρώτοι ήταν αυτοί που πάτησαν στην Σελήνη, ενώ ο τρίτος αυτός που οδήγησε, προσεδάφισε και κράτησε σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο το διαστημικό σκάφος που έμεινε στην ιστορία. Μετά από 47 χρόνια, κάποιοι από τους… θαυμαστές αυτών των τριών ανδρών θα επιλεχθούν για την επόμενη αποστολή που θα μνημονεύουμε για πάντα.

Το ανατρεπτικό «αίνιγμα» της ζωφόρου του Παρθενώνα

Μια διαφορετική -για πολλούς αιρετική- ανάγνωση της ζωφόρου του Παρθενώνα προσφέρει η αρχαιολόγος και καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Τζόαν Μπρέτον Κόνελι.
Αντίθετα με την κρατούσα άποψη ότι η ζωφόρος απεικονίζει την λαμπρή πομπή των Παναθηναίων, η Κόνελι ισχυρίζεται στο βιβλίο της «Το Αίνιγμα του Παρθενώνα» ότι πρόκειται για την απεικόνιση μιας θυσίας: μίας από τις κόρες του βασιλιά Ερεχθέα ετοιμάζεται να θυσιαστεί.
Σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑgazino, η 62χρονη αρχαιολόγος σημειώνει ότι την περίοδο που μελετούσε την ιέρεια στη ζωφόρο του Παρθενώνα διάβαζε τον Ερεχθέα του Ευριπίδη. «Ξαφνικά, ένα απόγευμα, καθώς κοίταζα τη ζωφόρο, σκέφτηκα «Θεέ μου, κοιτάζω αυτό για το οποίο έγραφε ο Ευριπίδης: ένας πατέρας, μια μητέρα, τρεις κόρες και η θυσία της μίας εξ αυτών»».

O μεγαλύτερος ευρωπαϊκός δορυφόρος επικοινωνιών είναι ελληνικός και κυπριακός και εκτοξεύεται απόψε

 Ο HELLAS SAT 3 θα εκτοξευτεί 1 λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα σε live μετάδοση από την ΕΡΤ
Ο HELLAS SAT 3 θα εκτοξευτεί 1 λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα σε live μετάδοση από την ΕΡΤ Πηγή: www.lifo.gr
Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, με το όνομα HELLAS SAT 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, αναμένεται να εκτοξευτεί απόψε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα. Η εκτόξευση θα γίνει από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας. Στο διαστημικό κέντρο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος, χθες βράδυ, παρακολούθησε την πολύπλοκη και ιδιαίτερης σημασίας «roll out» του πυραύλου ARIANE 5 ECA, που μετέφερε τον δορυφόρο από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Thales Alenia Space, στο ανατολικό άκρο της Γαλλικής Ριβιέρας στη Νίκαια. Τη χαρά του για την σημερινή μέρα εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β΄

Έτος 1947. Ήταν Τρίτη και ήταν Πρωταπριλιά. Τα εθνικά γεγονότα ήταν κρίσιμα, καθώς ο ανταρτοπόλεμος ήταν σε έξαρση και μόλις πριν λίγες μέρες είχε διατυπωθεί στην Ουάσιγκτον το περίφημο «Δόγμα Τρούμαν», αλλά μια χαλάρωση και κλίμα αναθάρρησης είχε προσφέρει η ανάληψη καθηκόντων από τον στρατιωτικό διοικητή Δωδεκανήσου ναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη, που το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε εγκατασταθεί στη Ρόδο. Ο ναύαρχος Ιωαννίδης ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας, ως χήρος της πριγκίπισσας Μαρίας, και ο Σπύρος Μελάς, που είχε παραστεί στην επίσημη τελετή της Ρόδου, μόλις γύρισε στην Αθήνα επεσήμανε κάποιες προληπτικές ενδείξεις και τις ανέφερε στο τακτικό χρονογράφημά του, που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Δύο οιωνοί».

Ο ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΓΚΕΣΤΑΠΟ!



Μια κατάσκοπος των Γερμανών η μόνιμη συνοδός του Καραμανλή
κατά τη διάρκεια της Κατοχής!
Ανεξάρτητα από το τι πληροφορίες συγκέντρωνε η CIA για το κατοχικό παρελθόν του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν ξέσπασε η υπόθεση Μέρτεν, και πόσο αξιόπιστες ήταν ή δεν ήταν αυτές, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στενή του σχέση με μια Ελληνορωσίδα στα χρόνια εκείνα. Επρόκειτο για μια νεαρή ιδιαίτερα ψηλή κοπέλα, που, όπως φαίνεται, διέθετε εντυπωσιακή γοητεία και σύντομα έγινε στην Αθήνα η μόνιμη σύνοδος του άγνωστου τότε πολιτικού. Συχνά τα μεσημέρια κάθονταν για φαγητό στου «Απότσου», που τότε ήταν στην αρχή της οδού Σταδίου, απέναντι από το μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Τα χαμηλότερα και υψηλότερα ρεκόρ θερμοκρασίας στην Ελλάδα




Οι χαμηλότερες - υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν παρατηρηθεί ποτέ σε όλη την Ελλάδα και την Αττική
ΕΛΛΑΔΑ


ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ:
-28°C: Κάτω νευροκόπι

-27
°C: Πτολεμαΐδα 27/1/1967


ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ:
+48.7°C: Τατόϊ , Αττική 10/7/1977

+48.0
°C: Ελευσίνα , Αττική 10/7/1977

+47.5
°C: Νέα Φιλαδέλφεια , Αττική 26/6/2007