Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σείστηκε η Κωνσταντινούπολη! Eκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό του Μετρό στο Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη!

 

 

- Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες.
- Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχει βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ υπάρχουν αναφορές και για την εύρεση ενός μετασχηματιστή ισχύος.
- Οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το σημειό.
- Τα πρώτα βίντεο έχουν ήδη διαρρεύσει και δείχνουν την κινητοποίηση της αστυνομίας και των ασθενοφόρων.
- Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τον πανικό των ανθρώπων.

Συναγερμός στην Τουρκία! Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε έναν μεγάλο και πολυσύχναστο σταθμό του Μετρό στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η έκρηξη έγινε στον σταθμό Μπαιράμπασα και υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες.


1η Δεκεμβρίου του 1913: Η Κρήτη ενώνεται με την Ελλάδα




Την1η Δεκεμβρίουτου 1913 η Κρήτη ενσωματώθηκε και επίσημα στο ελληνικό κράτος. Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα (1η Νοεμβρίου1913), ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 5ος είχε παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα επικυριαρχίας επί της μεγαλονήσου. Αιώνες αιμάτων και δακρύων στη μαρτυρική Κρήτη έβρισκαν επιτέλους την ιστορική τους δικαίωση.
Η επίσημη ανακήρυξη της ένωσης έγινε στα ηλιόλουστα Χανιά την Κυριακή1η Δεκεμβρίου 1913, παρουσία του βασιλιά Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα.«Η πόλις ηγρύπνησε στολιζομένη. Εορτάζει δε ο ουρανός, αποκατασταθείσης από της νυκτός της γαλήνης και ανατείλαντος εαρινού ηλίου. Οι δρόμοι παρουσιάζουν όψιν λειμώνων ευωδιαζόντων από τας μυρσίνας.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ : Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου οδός Φιλελλήνων 27.Ποιος την σχεδιασε;





Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Περιοχή: οδός Φιλελλήνων 27
Έτος: 1839-1843
Περιγραφή:
Ο νεογοτθικός αγγλικανικός ναός του Αγίου Παύλου στο τέρμα της οδού Φλελλήνων, οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1839-1843, από ημιλαξευτό μάρμαρο του Υμηττού, ενώ τα κορνιζώματα κατασκευάστηκαν από πωρόλιθο του Ισθμού. Για την ανέγερση και τη συμπλήρωσή του συνεισέφεραν οικονομικά η Βρετανική κυβέρνηση, ο τότε Βρετανός πρέσβης Edmund Lyons, αλλά και η παροικία των Βρετανών και Αμερικανών διαμαρτυρομένων που είχαν τότε εγκατασταθεί στην Αθήνα. Υπάρχει σύγχυση γύρω από την ταυτότητα του αρχιτέκτονα του ναού.


Προκαλεί η Τουρκία! "Κλείνει" τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία!



- Τα όπλα είναι ακόμη κρύα, όμως ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.
- Σε μία κίνηση που αποτελεί σαφή παραβίαση των διεθνών κανονισμών ετοιμάζεται να προχωρήσει η Τουρκία.
- Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιεύματα, δεκάδες πλοία περιμένουν για ώρες κοντά στα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την Τουρκία, ώστε να διέλθουν από τα Στενά.
- Τι προβλέπει η Σύμβαση του Montreux ( Μοντρέ) του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, η οποία ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.
- Στα πόδια της Μόσχας φαίνεται να πέφτει η Τουρκία μετά και την απόφαση του Πούτιν να υπογράψει διάταγμα για επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Άγκυρα.
- Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Τουρκία κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.


Ποιο είναι το σύστημα παρεμβολής Κoral που έστειλαν οι Τούρκοι για να αντιμετωπίσει τα S-400!



Η ηλεκτρονική έκδοση της YENI SAFAK αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ρωσίας να εγκαταστήσει πυραύλους S-400 στη Συρία, έχει αποφασίσει να ενισχύσει τα συστήματα αεράμυνάς της. Έχει κινητοποιηθεί για την αποστολή Κoral της τουρκικής εταιρίας ΑSELSAN, τα οποία διαθέτουν σύστημα ραντάρ και αφορούν ηλεκτρονικά αντίμετρα. Το συγκεκριμένο σύστημα αεράμυνας της ASELSAN ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Σμύρνη για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, αναφέρει το δημοσίευμα!