Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Παύλος Μελάς



Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από τη Βόρεια Ήπειρο. Μετά τη μετακίνηση της οικογένειας στην Αθήνα, σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ' όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1891. Φέροντας τύψεις για την έκβαση του πολέμου του 1897 συμμετείχε από τους πρώτους στο ιδρυθέν το 1900 Μακεδονικό κομιτάτο για την εμψύχωση του απογοητευμένου ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας και σε αντίδραση στη δράση των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Έτσι από τον Φεβρουάριο του 1904 ο Παύλος Μελάς έσπευσε με άλλους τρεις αξιωματικούς, τους Α. Κοντούλη, Α. Παπούλα και Γ. Κολοκοτρώνη, προς επιτόπια μελέτη της κατάστασης. Αποτυγχάνοντας σε εκείνη την πρώτη προσπάθεια, επανήλθε τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε και εισήλθε στη Μακεδονία ως ζωέμπορος με το όνομα "Πέτρος Δέδες". Μετά 20ήμερη παραμονή συναντήθηκε με τον Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ανταλλάσσοντας σκέψεις για ανάληψη επιχειρήσεων και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα.

Το χειρότερο περιστατικό στην ιστορία της οδοντιατρικής





Τα χειρότερα οδοντικά προβλήματα στην ιστορία της οδοντιατρικής επιστήμης εντόπισαν κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας σε μια αιγυπτιακή μούμια Καναδοί επιστήμονες.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 20 με 30 ετών, που έζησε πριν 2.100 χρόνια όταν η Αίγυπτος κυβερνούνταν από τη δυναστεία Ελλήνων βασιλιάδων.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο, παρά τη νεαρή ηλικία του, ο άνδρας φαίνεται να έχασε τη ζωή του από τρομερή μόλυνση της στοματικής κοιλότητας, η οποία προκλήθηκε από τερηδόνα και άλλες οδοντικές παθήσεις.

Συνελήφθη λαθρομετανάστης να βιντεοσκοπεί στρατόπεδο!




Θα αφεθεί ελεύθερος στο τρίμηνο αφού ζητήσει άσυλο...Συνελήφθη 25χρονος Αφγανός λαθρομετανάστης χθες Τετάρτη 10 Οκτωβρίου απόγευμα, που βιντεοσκοπούσε την πύλη εισόδου και εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου « Οικονόμου Πιζάνια» στην Κάλυμνο.Ο Αφγανός έγινε αντιληπτός από σκοπό του στρατοπέδου και άμεσα ενεργοποιήθηκε η ασφάλεια του στρατοπέδου και έγινε η σύλληψη του.