Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εκλιπαρεί για υποβρύχια όπως τα ελληνικά 214 ο Γιλντιρίμ! “Να τα τελειώσετε σε 62 μήνες”!

Το ελληνικό πλεονέκτημα στη θάλασσα του Αιγαίου, είναι τα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Το γράψαμε αρκετές φορές αυτές τις ημέρες της κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την Τουρκία, όπως πολλοί θέλουν να μας παρουσιάζουν.

Παραδόξως οι κυριότεροι υποστηρικτές τέτοιων απόψεων βρίσκονται εντός της χώρας…Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, ειδικευμένος χρόνια τώρα στα ελληνοτουρκικά, που μοιράζει τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ, την φοβία που έχουν οι Τούρκοι για τα υπερσύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ.
Αναφερόμενος στη σημερινή ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ επεσήμανε πως αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ζήτησε την επίσπευση των εργασιών της ναυπήγησης των υποβρυχίων τύπου 214 κλάσης Piri Reis λόγω ᾽᾽απειλών᾽᾽ που δέχεται η Τουρκία.

Σε χρόνο ρεκόρ επιστρέφει στο Αιγαίο η φρεγάτα «Κανάρης»

 
Επιστρέφει σε λίγο στο Αιγαίο η Φρεγάτα “Κανάρης”.
Η επαναφορά του πολεμικού πλοίου στη δύναμη του ελληνικού στόλου θα γίνει το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.
Μια επισκευή που γίνεται εξ’ολοκλήρου με ίδιες δυνάμεις και χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ από τα περιορισμένα κονδύλια του προϋπολογισμού του Πολεμικού Ναυτικού.
Ειδικά η “επούλωση” των “τραυμάτων” που άφησε στο ηλεκτρονικό τμήμα του σονάρ, η προσάραξη στη νησίδα Αταλάντη, φαίνεται πως εκτός από την επίτευξη ενός μικρού θαύματος από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΝ, θα ανοίξει και δρόμους για την επισκευή και άλλων συστημάτων. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από την πορεία των εργασίων και στο δομικό κομμάτι που πραγματοποιούνται από τους τεχνίτες των πολύπαθων ναυπηγείων.