Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Tο μυστικό της καταγωγής των Mινωιτών και των Mυκηναίων μεσω του dna




Tο μυστικό της καταγωγής των Mινωιτών και των Mυκηναίων βρίσκεται αποθηκευμένο... στα δόντια τους και δεν θα μείνει κρυφό για πολύ. Λείπουν ακόμα μερικά δείγματα για την ολοκλήρωση της πρωτοποριακής έρευνας στο DΝΑ των αρχαίων, με επικεφαλής τον διάσημο Έλληνα γενετιστή καθηγητή Γιώργο Σταματογιαννόπουλο


Ο γενετιστής-ερευνητής κ. Γιώργος Σταματογιαννόπουλος έθεσε την τεχνολογία του ανασυνδυασμού του DNA που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του '70 και αποτελεί το κλειδί της γενετικής μηχανικής και κάθε σύγχρονης βιολογικής και ιατρικής έρευνας στην υπηρεσία της Αρχαιολογίας

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΝΕΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ Β΄' ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟ

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΝΕΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ Β΄' ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟ.

Η Μάχη της Κρήτης σε νόμισμα της Αυστραλίας!


Η Μάχη της Κρήτης απεικονίζεται σε νόμισμα της Αυστραλίας.
Αυτό αναφέρει σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Χανίων, η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων του Νομού.
Οπως σημειώνει, «πριν από λίγες μέρες η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας κυκλοφόρησε νόμισμα – κέρμα των 50 σεντς (μισό δολάριο) όπου απεικονίζεται στη μια του όψη η μάχη της Κρήτης το 1941».
Για να προσθέσει:
«Σε άλλες χώρες η ανάμνηση των όσων διαδραματίστηκαν στην Κρήτη τον Μάη του 41 παραμένει ασβέστη, σε μας εδώ είναι που ξεθωριάζει η μνήμη.

Τα 15 ψηλότερα αγάλματα του κόσμου

Δείτε 15 από τα ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο.

Spring Temple Buddha, Κίνα
Ο Spring Temple Buddha που ολοκληρώθηκε το 2002, είναι το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου με 128 μ. ύψος. Αυτό το ύψος έχει ο Βούδας και ο Θρόνος του Λωτού. Αν υπολογίσουμε και το 25 μέτρων κτίριο-βάθρο στο οποίο είναι τοποθετημένο το άγαλμα, τότε φτάνει το επιβλητικό ύψος των 153 μέτρων!