Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Τι Αναφέρουν οι Αρχαίοι Έλληνες για τους Λυκάνθρωπους

Λυκάνθρωποι…..μια ακόμα φανταστική κατάσταση των παραγωγών ταινιών του Hollywood; Ή μια καμουφλαρισμένη αλήθεια;
Στην ελληνική μυθολογία, ο Λυκάων ήταν ο πρώτος μυθικός βασιλιάς της Αρκαδίας. Προσέβαλε τον Δία, όταν του σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα και σαν τιμωρία εκείνος τον μεταμόρφωσε σε λύκο.
Ο Λυκάονας φιλοξένησε τον Δία σε δείπνο και, είτε ο ίδιος είτε κάποιος από τους 50 γιους του σέρβιρε στο Δία από τη σάρκα ενός αγοριού. Λέγεται ότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να διαπιστώσει

Κι όμως, η Επίδαυρος Ήταν Άντρας. Μία Άγνωστη, για πολλούς, Ιστορία

Δεν έχω πάει ποτέ μου στην Επίδαυρο», μου είπε πέρυσι μια φίλη μου, και αμέσως ανέλαβα να οργανώσω την πρώτη της κάθοδο στο αρχαίο θέατρο της Αργολίδας.
Ξεκινήσαμε εγκαίρως από την Αθήνα και πήραμε τον δρόμο για το θέατρο. Από τη στροφή της Εθνικής και μετά, η διαδρομή γέμισε σιγά-σιγά φως, θάλασσα, πράσινο. Η φίλη μου είχε ήδη ενθουσιαστεί από το τοπίο. Μοιραζόμουν την αδημονία της να βρεθεί σ΄αυτόν τον πραγματικά ξεχωριστό τόπο.
«Το ξέρεις ότι η Επίδαυρος ήταν άντρας;», τη ρώτησα καθώς πλησιάζαμε. «Αντρας;»…

Ο Άγνωστος Ρόλος του Νερού στην Καρδιακή Προσβολή που Σχεδόν Κανένας Δεν Γνωρίζει!

Ρώτησα το γιατρό μου γιατί οι άνθρωποι ουρούν τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Απάντηση από τον καρδιολόγο μου – Η βαρύτητα κρατά το νερό στο κάτω μέρος του σώματός σας όταν είστε σε όρθια θέση (πόδια πρήζονται).
Όταν ξαπλώνετε και το κάτω μέρος του σώματος (πόδια κλπ) είναι στο ίδιο επίπεδο με τα νεφρά, είναι τότε που τα νεφρά απομάκρυνουν του νερού, επειδή είναι ευκολότερο. Αυτό, στη συνέχεια, συνδέεται με την τελευταία δήλωση! Ήξερα ότι θα πρέπει να πιώ μία ελάχιστη ποσότητα νερού για να βοηθήσει ξεπλύθούν τις τοξίνες από το σώμα , αλλά αυτό ήταν νέα πληροφορία για μένα. Η σωστή στιγμή για να πιεις νερό.

ΓΙΑΤΙ ο Μυθικός Βασιλιάς της Χαβάη ΦΟΡΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ;!!!

Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κανείς πως κάποτε υπήρχε μία παγκόσμια ελληνική αυτοκρατορία…
Τα στοιχεία, όμως, μιλούν από μόνα τους…
Οι αρχαιολόγοι πολλές φορές, δεν «βλέπουν» το προφανές…
Ούτε μπαίνουν σε διαδικασίες να σκεφτούν, να υποθέσουν, να ισχυριστούν…
Αν χρειαστεί να το κάνουν, τότε τηρούν σιγή ιχθύος…

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε και βύθισε Ελληνικό Αλιευτικό μέσα στο Λίμάνι της Σύμης...!!!

Ελληνικό αλιευτικό συγκρούστηκε με τουρκικό σκάφος στη Σύμη, το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Λιμεναρχείο Σύμης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, ότι μικρό αλιευτικό σκάφος βουλιάζει στην είσοδο του λιμένα του νησιού.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε στέλεχος της οικείας λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή φουσκωτού σκάφους καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενεικού Σώματος, ενώ ο μοναδικός επιβαίνων του Α/Κ σκάφους «ΤΑΣΟΣ» Ν.Σ. 1012, 72 ετών, διασώθηκε και επιβιβάστηκε σε ιστιοφόρο σκάφος.

Απόβαση εφέδρων με κωδική ονομασία «Μανώλης Μπικάκης» στα Ίμια – Σε τρεις ημέρες ξεσπά ελληνοτουρκική κρίση;

«Eλληνες, σε μερικές ημέρες, την 24η Ιουλίου ξεκινά η άσκηση των Εφέδρων στα Ίμια. Οδηγίες προς τους Εφέδρους: Στις 12 το μεσημέρι να είστε όλοι στο σημείο εκείνο του Πειραιά όπου αναχωρεί το πλοίο για την Κάλυμνο. Ολα τα στρατιωτικά είδη στους σάκους σας ή στο μπέρκιν σας. Κανείς δεν θα ταξιδέψει με στρατιωτική στολή. Δεν πάμε για παρέλαση, πάμε για άσκηση.
Πάμε στα Ίμια για να τιμήσουμε τους τρεις νεκρούς Αξιωματικούς μας του ΠΝ, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψό».
«Πάμε να ακουμπήσουμε ένα στεφάνι στα Ίμια, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και αισθανόμαστε την υποχρέωση να το κάνουμε εμείς, οι Έφεδροι.

Πυραμίδα του Ταΰγετου: Ένα από τα θαύματα και αινίγματα της Ελλάδας

Στην Πελοπόννησο, στο πιο ψηλό σημείο του πανέμορφου βουνού που το όνομά του έδωσε η Ταϋγέτη, μια από τις επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες, η φυσική πυραμίδα στα 2.407 μέτρα υψόμετρο ακόμα λατρεύει το θεϊκό.
Η μακρινή και λαμπερή όπως φαίνεται ιστορία της πυραμίδας του Ταϋγέτου συνεχίζει και σήμερα, κάθε τέτοια μέρα, κάθε χρόνο που πιστοί ορειβάτες ξεκινούν να ανεβούν στο πέτρινο εκκλησάκι του Αι-Λιά ή του Αγιολιά του μακρυνού για να δουν μετά το γιορταστικό άνοιγμα της εκκλησίας, στην ανατολή του ήλιου, ένα από τα ομορφότερα θεάματα της Ελληνικής φύσης: Τον καθαρό σχηματισμό μιας τέλειας πυραμίδας μέσα στον μεσσηνιακό κόλπο, την ακριβή ισόπλευρη τριγωνική σκιά της κορυφής του βουνού.

Η οργουελική κοινωνία είναι εδώ! – Πρόσεχε, η καινούργια σου smart tv… θυμάται τι βλέπεις και σε κατασκοπεύει

Αλήθεια πόσο…smart είναι η smart tv σας; Έχουν περάσει σχεδόν 70 χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το προφητικό μυθιστόρημα του Τζορτζ Οργουελ, 1984, αλλά τώρα μερικές από τις πρόωρες προειδοποιήσεις του αρχίζουν να υλοποιούνται το 2018.
Παράδειγμα αυτή η εκπληκτική επιστολή (ολοκληρη στο τέλος του άρθρου) από τους γερουσιαστές Edward Markey, D-Mass και Richard Blumenthal, τον D-Conn., με την οποία ανέφεραν την περασμένη Πέμπτη στον Πρόεδρο της Federal Trade Commission (FTC) Joseph Simmons ότι οι έξυπνες τηλεοράσεις που συνδέονται με το διαδίκτυο κατασκοπεύουν και δημιουργούν προφίλ στον αμερικανικό λαό.

Φιάλες με αρχαία φάρμακα ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Βαθονεία

Εκαντοντάδες δοχεία, κεραμικά και γυάλινα, που περιέχουν ίχνη αντικαταθλιπτικών και φάρμακα για την καρδιά, ήρθαν στο φως στη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία ελληνική πόλη Βαθονεία, λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη. Τα ευρήματα αυτά αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης, καθώς δίνουν τις πρώτες απτές αποδείξεις ότι η πόλη πολιορκήθηκε το 626 από μία κοινή δύναμη Αβάρων και Σασσανιδών.

Οι ανασκαφές στη Βαθονεία ξεκίνησαν το 2007 υπό την επίβλεψη του πανεπιστημίου του Κοτζάελι και του τουρκικού υπουργείου τουρισμού και Πολιτισμού και σε αυτές λαμβάνουν μέρος δεκάδες πανεπιστημιακοί, φοιτητές καθώς και ξένα ιστορικά ιδρύματα.  

Μέτων ο Αθηναίος, η ανακάλυψη της περιόδου της Σελήνης

Περίπου το 432 π.Χ. από το Μέτωνα, έναν αστρονόμο Αθηναίο, έγινε η ανακάλυψη της περιόδου της Σελήνης που αποτελείται από 19 χρόνια, στης οποίας το τέλος, η Νέα Σελήνη γίνεται στην ίδια....ημέρα του έτους. Ο κύκλος αυτός ονομάζεται ακόμα, “Μετωνικός ενιαυτός” και “η περί του Ηλίου περιφορών των εννεκαιδεκαετηρίδων”...

Πάνω σε αυτό τοποθέτησε ο Μέτωνας, εκ του ασφαλούς τις διορθώσεις του Σεληνιακού ημερολογίου. Υπολόγισε και απεικόνισε τα 19 χρόνια με 235 σεληνιακούς μήνες που συνίστανται από 6.939 μέρες και 16,5 ώρες. Αυτό το διαχώρισε σε 125 γεμάτους μήνες από 30 ημέρες και σε 110 ατελείς μήνες με σύνολο 29 ημέρες ο καθένας, που τους αποκάλεσε Σεληνιακούς μήνες.

Μεγασθενης ο Ιων ο "Πατέρας της Ινδικής Ιστορίας".

Ο Μεγασθένης ο Ίων, (περ. 350 - 290 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας γεωγράφος - εθνογράφος, διπλωμάτης και ιστορικός. Υπήρξε πρέσβης του Σέλευκου Α΄ του Νικάτορος για περισσότερα από 10 χρόνια στα ανάκτορα του Τσαντραγκούπτα Μαουρύα (Ελληνικά: Σανδροκόττος ή Σανδράκοττος) στην Παταλιπούτρα, και κατά τους Έλληνες Παλίμβαθρα, (σημερινή Πάτνα) των Ινδιών. Το βιβλίο του «Ινδικά» αποτελεί την πρώτη ιστορική πηγή που έχουμε για την Ινδία, και γι’ αυτό δίκαια έχει χαρακτηρισθεί ως ο "Πατέρας της Ινδικής Ιστορίας".

Επίσης έχει καταγραφεί ως ο πρώτος ξένος Πρέσβης στα χρονικά της Ινδίας. Η παραμονή του στην Ινδία θα πρέπει να έγινε πριν από το θάνατο του Τσαντραγκούπτα το 288 π.Χ., οπότε και επέστρεψε στην Αραχωσία.

Τα υποβρύχια αρχαιολογικά ευρήματα στο Στενό και στον Όρμο της Μεθώνης

Η καστροπολιτεία της Μεθώνης, είναι ένα από τα σπουδαιότερα οχυρωματικά σύνολα του Ελληνικού χώρου. Είναι χτισμένη σε θέση που κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους και που ταυτίζετε με τον Ομηρικό Πήδασο.

Σε διάφορα σημεία των μεσαιωνικών τειχών υπάρχουν είτε τμήματα τειχοδομίας της αρχαίας Μεθώνης στην αρχική θέση τους είτε αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη σε μεταγενέστερη χρήση. Οι Ενετοί και οι Τούρκοι, που κατέλαβαν την πόλη ύστερα από μακραίωνη βυζαντινή παρουσία και βραχύβια φραγκική κατοχή, συμπλήρωσαν τις παλαιότερες οχυρώσεις ή και χρησιμοποίησαν αρχαία μέλη στην κατασκευή των οχυρωματικών έργων τους.

Tι κρατούσε η Αφροδίτη της Μήλου

Είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυπτά στον κόσμο, θεωρείται συνώνυμο της ομορφιάς και ο κόσμος συρρέει στο Μουσείο του Λούβρου για να τη δει. Τι κοιτούσε ωστόσο με το ήρεμο βλέμμα της- που εμείς δεν βλέπουμε αφού τα χέρια της αποκόπηκαν από το σώμα της- είναι ένα ερώτημα που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές να απαντηθεί.

Υποστηρίχθηκε πως στο άγαλμά της που βρέθηκε στη Μήλο, η θεά Αφροδίτη κρατά έναν καθρέφτη, ή ένα δόρυ ή ένα μήλο, αλλά η θεωρία μιας Αμερικανίδας συγγραφέα- με τη βοήθεια ενός καλλιτέχνη τρισδιάστατων εκτυπώσεων- έρχεται να επιβεβαιώσει τη θεωρία που είχε πρωτοδιατυπωθεί πολλές δεκαετίες πριν, σύμφωνα με την οποία η θεά έγνεθε μαλλί!