Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Μία Πόλη ένα Βουνό, Μάρτυρες Εκστρατείας του Διονύσου στην Ινδία

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΣ «‘ΝΥΣΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ’»;
ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ «ΜΗΡΟ» ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΟΤΑΝ Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ – ΚΩΦΗΝΑ – ΚΑΙ – ΙΝΔΟ – ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ «ΝΥΣΑ».
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΗΝ « ΝΥΣΑ» Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ «ΑΚΟΥΦΙΣ» ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

«Οι Αρχαίοι Μακεδόνες στέλνουν αδιάβαστους τους γλωσσολόγους…» (φωτό)

«Τα »Γράμματα από το Υπόγειο» της Μεθώνης, μας έστειλαν αδιάβαστους.
Τα νέα ευρήματα αλλάζουν την Ιστορία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία. Η ελληνική γλώσσα, όπως φαίνεται στα ενεπίγραφα αγγεία του ύστερου 8ου και του πρώιμου 7ου αιώνα π.Χ., όχι μόνον υπάρχει, αλλά εμφανίζεται με παγιωμένη γραμματική και συντακτική δομή».
Αυτά λέει σε καθημερινή εφημερίδα, ο καθηγητής ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, αναφερόμενος στις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μεθώνη της Πιερίας, με την ευκαιρία έκθεσης σχετικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης -από 12 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο τίτλος της Εκθεσης «Γράμματα από το Υπόγειο. Γραφή στη Μεθώνη της Πιερίας»).
Το ότι η έκθεση άνοιξε ενώ διεξάγεται η ηρωική εκστρατεία της κυρίας Ρεπούση εναντίον των Αρχαίων Ελληνικών ας μη θεωρηθεί ως υπονόμευση του έργου της. Πρόκειται απλώς για μια σύμπτωση οφειλόμενη στις συμβατικές/τυπικές διαδικασίες των αρχαιολογικών ερευνών και της λειτουργίας των αρχαιολογικών μουσείων στην Ελλάδα: τα νέα ευρήματα πρέπει να εκτίθενται με κάποιον τρόπο ειδικότερης προβολής, για να πληροφορείται περί αυτών και το ευρύτερο κοινό, πέραν της αντίστοιχης επιστημονικής κοινότητας. Στο κοινό αυτό μπορεί να περιλαμβάνονται ακόμη και πρωθυπουργοί κατεχόμενοι από τη φαραωνική μεγαλομανία της ανέγερσης γιγαντιαίων

Πανδούρα: Το μπουζούκι των αρχαίων Ελλήνων

Χωρίς αμφιβολία το μπουζούκι αποτελεί το πλέον πρωταγωνιστικό και λαοφιλές μουσικό όργανο στην ελληνική μουσική παράδοση. Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο ότι οι ρίζες του είναι ελληνικές, σύμφωνα με τους περισσότερους επιστήμονες και μελετητές.
Ο βασικότερος πρόγονος του μπουζουκιού θεωρείται η αρχαιοελληνικήπανδούρα ή πανδουρίδιον ήπανδουρίδα. Απεικονίζεται σε αγγεία και μάρμαρα που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές.

Η Μυστηριακή Εμφάνιση των Θεών στην Τροία

Οι θεοί των προγόνων μας απ’ ότι φαίνεται στα Τρωικά είχαν την δυνατότητα εκμετάλλευσης και αναπαραγωγής όλων των φυσικών φαινομένων που προανέφερα, αλλά και άλλων που εμείς δεν γνωρίζουμε.
Στο πείραμα της Φιλαδέλφειας η ομίχλη που σχηματίστηκε από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είχε χρώμα πρασινωπό. Η μυθολογία μας αναφέρει πως με μαύρη νεφέλη κάλυψε ο Ήφαιστος τον γιο του Δάρη, με κυανή νεφέλη κάλυψε ο Απόλλωνας τον Αινεία, με άσπρη νεφέλη σκέπασε ο Ποσειδώνας τον Αινεία, με καταχνιά σκεπάστηκε η Ήρα και ο Ύπνος και έγιναν αόρατοι, με πορφυρή νεφέλη παρουσιαζόταν η Αθηνά και με χρυσό σύννεφο ο Πανύψιστος Ζευς.
Η Αιγίδα είχε την δυνατότητα στο πεδίο της μάχης να κάνει αόρατους μαχητές και άλογα, ανάλογα με την επιθυμία του χειριστή. Με την Αιγίδα η Αθηνά και ο Απόλλωνας δημιουργούσαν την άρρηκτη νεφέλη που δεν την διαπερνούσαν τα όπλα των ανθρώπων, ούτε το δόρυ του Άρη. Με πέπλο σχημάτισε νεφέλη και σκέπασε τον Αινεία η Αφροδίτη για να τον προστατεύσει και χτυπούσαν τα βέλη πάνω σ’ αυτή και έπεφταν κάτω.
Ο Πλούτωνας φορούσε περικεφαλαία που τον έκανε αόρατο. Με περικεφαλαία έγινε αόρατος ο Περσέας όταν πήγαινε να σκοτώσει την Μέδουσα, με περικεφαλαία η Αφροδίτη έκανε τον Πάρι αόρατο για να μην τον σκοτώσουν οι Αχαιοί.

Το νησί που το «τρώει» ο ωκεανός

Σε αυτή την πόλη των 403 κατοίκων που βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο στην Αλάσκα, οι παραλίες εξαφανίζονται, ο πάγος λιώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το νησί Kivalina μικραίνει με κάθε καταιγίδα.
Δεν υπάρχει πια χώρος να χτιστούν σπίτια για όσους ζουν εκεί αλλά και οι νεκροί μεταφέρονται σε ηπειρωτικό χώρο ώστε να μην χαθούν στον ωκεανό οι τάφοι!
Οι περισσότεροι κάτοικοι συμφωνούν πως η πόλη πρέπει να μετεγκατασταθεί. Παραμένουν όμως αναπάντητα τα ερωτήματα πού, πότε και με τα χρήματα τίνος.
Οι επιστήμονες εκτιμούν πάντως πως μέσα στην επόμενη δεκαετία η Kivalina θα έχει γίνει… υποβρύχια.

Γεμίζουν με ράβδους χρυσού τα θησαυροφυλάκια της Μπούντεσμπανκ - Τι φοβάται το Βερολίνο;

Ο γερμανικός χρυσός επιστρέφει πίσω στα θησαυροφυλάκια της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη τα οποία γεμίζουν με χρυσές ράβδους σύμφωνα με την DW δημιουργώντας απορίες γιατί η Γερμανία προχωρά σε αυτήν την κίνηση.
Ίσως γιατί γνωρίζει ότι πλέον οι «ασπίδες» του γερμανικού τραπεζικού συστήματος που είναι οι ελληνικές, οι ιταλικές και οι ισπανικές τράπεζες πλέον δεν μπορούν να καλύψουν τα άδεια γερμανικά αποθεματικά.
Deutschebank και Commerzbank αποτελούν το μεγαλύτερο πονοκέφαλο για το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Δεν φτάνουν οι 9.000 απολύσεις που είχε προαναγγείλει ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, Marcus Schenck και έχει ήδη ανακοινωθεί σε εκπροσώπους των εργαζόμενων ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει σε επιπλέον απολύσεις 10.000 ατόμων για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους της τράπεζας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Έβγαλαν πλοία,υποβρύχια και αεροσκάφη στο Αιγαίο οι Τούρκοι – Πάνε φουλ για «επεισόδιο»!

Αιφνιδιαστικά έβγαλαν σύνθετη ναυτική δύναμη οι Τούρκοι...
για «ναυτικές ασκήσεις» ταυτόχρονα  σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο με στόχο την πρόκληση επεισοδίου και στην θάλασσα ενδεχομένως της Ελλάδας, μετά τις αεροπορικές προκλητικές παραβιάσεις στα νησιά μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επίσημα το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε  την έξοδο στο Αιγαίο  μίας φρεγάτας, δύο κορβετών, όλες  «φορτωμένες» με πυραύλους αέρος-αέρος και επιφανείας -επιφανείας , ένα υποβρύχιο, 2 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας. Την δύναμη αυτή συνοδεύουν και Τούρκοι πάνοπλοι πεζοναύτες, απροσδιορίστου αριθμού...

Μιλάμε για σύνθετη δύναμη  όπως ονομάζεται στην στρατιωτική ορολογία,  η οποία διαθέτει όλα τα  ναυτικά «εχέγγυα» για να κινηθεί οπουδήποτε θελήσει, και να προκαλέσει «οποιαδήποτε» τύπου επεισόδιο εντός  του ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.