Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΕΙΝ ΦΟΞ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δείτε τι λέει ο Βρετανός καθηγητής της Οξφόρδης ΛΕΙΝ ΦΟΞ για την Μακεδονία μας αλλά και για τους Σκοπιανούς. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :

Ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι μετεωρίτες που έχουν συστατικά ζωής -Νερό και οργανικά μόρια

Δύο μετεωρίτες που είχαν πέσει ξεχωριστά στη Γη το 1998, ο ένας στο Τέξας και ο άλλος στο Μαρόκο, αφού προηγουμένως περιφέρονταν στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία επί δισεκατομμύρια χρόνια, βρέθηκαν τώρα να διαθέτουν στο εσωτερικό τους κάτι κοινό: αφενός νερό και αφετέρου ένα μείγμα πολύπλοκων οργανικών χημικών ουσιών όπως υδρογονάνθρακες και αμινοξέα.
Είναι οι πρώτοι μετεωρίτες που ανακαλύπτονται να έχουν και τα δύο θεμελιώδη συστατικά της ζωής: το νερό και οργανικά μόρια. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη χημική ανάλυση οργανικής ύλης και υγρού νερού μέσα σε κρυστάλλους, οι οποίοι υπάρχουν σε μετεωρίτες που βρέθηκαν στη Γη. Το παγιδευμένο νερό μέσα στους μετεωρίτες μπορεί να έχει την ηλικία του ηλιακού μας συστήματος, δηλαδή περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Πλοιοκτήτης Ανδρομέδας: Αν γίνει ατύχημα το Ηράκλειο θα γίνει Σαχάρα

«Αν γίνει κάποιο ατύχημα το μισό Ηράκλειο θα γίνει έρημος Σαχάρα» προειδοποιεί ο πλοιοκτήτης του πλοίου «Andromeda» που βρίσκεται στην Κρήτη και το οποίο μετέφερε φορτίο με 410 τόνους δυναμίτη ενώ φαίνεται πως το πλοίο περιφερόταν στη Μεσόγειο για πάνω από ένα μήνα
Όπως έγινε γνωστό κλιμάκιο ειδικών αποστολών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησε στη σύλληψη των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Andromeda» με σημαία Τανζανίας, που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, (πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες).

Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο πλοίο-κινητή βόμβα στην Κρήτη

«Το Λιμενικό Σώμα απασφάλισε μία κινητή βόμβα που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους ανθρώπους και το θαλάσσιο περιβάλλον» τόνισε χθες ο διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχος Γιάννης Αργυρίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης κατάσχεσης φορτηγού πλοίου στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο μετέφερε εκρηκτικά από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη.
Κλιμάκιο ειδικών αποστολών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησε στη σύλληψη των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Andromeda» με σημαία Τανζανίας, που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, (πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες).
Σύμφωνα με το Λιμενικό: