Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Χλίδα! Δείτε το νέο Τεκτονικό Μέγαρο στην Κηφισιά που ολοκλήρωσε η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΙΚΟΝΑ)

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (Αχαρνών) ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής του νέου Τεκτονικού Μεγάρου στην Κηφισιά και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook.
Το νέο Τεκτονικό Μέγαρο διαθέτει τρεις αίθουσες συνεδριάσεων και ένα άνετο εστιατόριο.
Σύμφωνα με τεκτονικές πηγές, η δημιουργία του νέου Μεγάρου ήταν αίτημα εδώ και χρόνια των Στοών της Κηφισιάς, που λόγω της σημαντικής αύξησης των μελών τους χρειάζονταν ένα νέο, σύγχρονο και άνετο κτίριο για τις συνεδριάσεις τους.
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1811 και μέλη της πρωταγωνίστησαν σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Έλληνας επιστήμονας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός ιστορικού μετεωρίτη

Η μελέτη των μετεωριτών και ειδικότερα όσων ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων χονδριτών, αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες. Μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής έναν Έλληνα γεωεπιστήμονα, για τον ιστορικό μετεωρίτη Château-Renard που έπεσε στη Γαλλία το 1841, ρίχνει φως σε αυτούς τους μετεωρίτες και αποκαλύπτει σημαντικά νέα στοιχεία.

Η δημοσίευση της έρευνας συμπίπτει με τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Αστεροειδών, κατά την οποία σε πολλές χώρες γίνονται εκδηλώσεις για να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους από τους αστεροειδείς. Οι μετεωρίτες είναι συνήθως μικρά θραύσματα αστεροειδών, τα οποία επιβιώνουν κατά την πύρινη διέλευσή τους από τη γήινη ατμόσφαιρα και καταλήγουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Ο ψίθυρος ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Υπηρετούσα το 1918 στη Κέρκυρα ως γιατρός του 10ου Πεζικού συντάγματος διευθύνων και το εκεί στρατιωτικό νοσοκομείο. Το Σύνταγμα όμως διατάχθηκε αφού αφήσει ένα μικρό λόχο στη Κέρκυρα να μετασταθμεύσει στα Ιωάννινα προς ανακατάληψη από τους Ιταλούς τότε κατεχόμενο Ηπειρωτικό τρίγωνο (Κόνιτσα – Δολιανά), ενώ εγώ διατάχθηκα με δύο διαταγές να παραμείνω στη Κέρκυρα σαν διευθυντής του νοσοκομείου.