Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ: «Παραλήρημα» των Ούγγρων κατά της Ελλάδος για το προσφυγικό




την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι επιθετικές δηλώσεις Ούγγρων αξιωματούχων για την ελληνική στάση στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.
 
«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τόσο το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας, αλλά, κυρίως, την απαράδεκτη -σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ- συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.
 

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος δηλητηριώδους φιδιού

 
Ένα νέο είδος δηλητηριώδους οχιάς ανακαλύφθηκε από επιστήμονες σε μία απομονωμένη περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας. 
 
Το ερπετό εντόπισε μία ομάδα από Βρετανούς και Αυστραλούς ερευνητές που μελετούσε την τοπική πανίδα και αποτελεί υποείδος της ήδη γνωστής «θανατηφόρας οχιάς» που απαντάται και σε άλλες βόρειες περιοχές της χώρας.
Το νέο είδος ονομάστηκε «Κίμπερλι» και έχει μήκος περίπου 50 εκατοστά.

Τεράστιο ψάρι από τα ραδιενεργά νερά της Φουκουσίμα




Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε ο Ιάπωνας ψαράς να κρατήσει στα χέρια του το τεράστιο ψάρι που ψάρεψε στα ραδιενεργά νερά της Φουκουσίμα, κοντά στις ρωσικές ακτές.
Ο Hirasaka Hiroshi είναι γνωστός επειδή ψαρεύει σπάνια ψάρια, όμως αυτή την φορά έπιασε ένα τεράστιο λυκόψαρο που κολυμπούσε κοντά στις ακτές του νησιού Χοκάιντο.