Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Χρονικά παράδοξα που δεν μπορούν να εξηγηθούν

Το ταξίδι στο χρόνο αποτελεί μια φαντασίωση πολλών ανθρώπων, ιδίως αυτών που ασχολούνται ένθερμα  με την επιστημονική φαντασία ή την εναλλακτική ιστορία.
Επίσης, αποτελεί κι ένα πολύ σοβαρό πεδίο μελέτης (με ισχυρές αντικρουόμενες απόψεις) για τους επιστήμονες – φυσικούς και μηχανικούς – και φιλοσόφους, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν αν είναι δυνατό να συμβεί και υπό ποιες προϋποθέσεις, καθώς και τρόπους για την επίτευξή του.
Όσον αφορά τη θεωρητική πλευρά του ζητήματος, δηλαδή αν οι φυσικοί νόμοι επιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ταξιδιού, ένας σημαντικός λόγος που ενισχύει την άποψη που θέλει το ταξίδι στο χρόνο να είναι αδύνατο είναι τα χρονικά παράδοξα. Ο όρος είναι γνωστός σε πολλούς, αλλά ας δούμε αναλυτικότερα ποια ακριβώς είναι αυτά.

Ιρανός επιστήμονας λέει ότι επιτέλους ανακάλυψε τη μηχανή του χρόνου

Ένας Ιρανός επιστήμονας ισχυρίζεται πως κατόρθωσε να δημιουργήσει την πρώτη μηχανή του χρόνου στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία είναι σε θέση να προβλέπει το μέλλον, με ποσοστό ακρίβειας 98%.
Ο εν λόγω επιστήμονας, ονόματι Αλί Ραζέγκι, υποστηρίζει ότι η μηχανή του μπορεί να παράγει μία φωτοτυπία, στην οποία θα αναγράφεται με εξαιρετική ακρίβεια το μέλλον του ανθρώπου που θα τη χρησιμοποιεί, ωστόσο μόλις για τα επόμενα πέντε με οκτώ χρόνια, με ένα απλό άγγιγμα του χεριού.
Ο Ραζέγκι θεωρεί πως η συσκευή του μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και για την ιρανική κυβέρνηση, η οποία μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να προβλέψει στρατιωτικές διαμάχες του μέλλοντος, καθώς και για να εκτιμήσει τις διαφορές στην αξία των νομισμάτων και του πετρελαίου.

Εξωγήινοι στην Αρχαία Αίγυπτο

Ο αρχαίος κόσμος, αλλά και οι αρχαίοι πολιτισμοί, είναι γεμάτοι με αινίγματα.
Ανάμεσα σε όλα τα μυστήρια που περιτριγυρίζουν τον αρχαίο κόσμο, υπάρχει και αυτό της εμφάνισης εξωγήινων στην Αρχαία Αίγυπτο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, τα μυστήρια της Αρχαίας Αιγύπτου γίνονται ακόμα μεγαλύτερα μετά από αυτές τις νέες ανακαλύψεις.
Η πιο κάτω εικόνα, τραβήχτηκε στο «Νέο Βασιλικό Ναό» στην περιοχή «Αβυδος» , που μετράει πάνω από 3000 χρόνια ζωής, και ο οποίος βρίσκεται νότια του Κάιρο και της Σφίγγας.
Όλος περιέργως, αυτός ο ναός ήταν αφιερωμένος στον αρχαίο Αιγυπτιακό θεό Όσιρις.
Φαίνεται καθαρά ένα ελικόπτερο και ένα είδος εξελιγμένου αεροπλάνου. Υπάρχουν επίσης και άλλες εικόνες που φαίνεται να είναι είδος αεροπλάνου και γιατί όχι ένα υποβρύχιο.

Μυστηριώδεις αντικείμενο 5.000 ετών φαίνεται να είναι μέρος ενός αρχαίου άγνωστου προηγμένου μηχανισμού

Μυστηριώδες κομμάτι προηγμένης τεχνολογίας που θα μπορούσε να ξαναγράψει την ιστορία.
Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σίγουροι με τι είδους ασυνήθιστο αντικείμενο ασχολούνται …
Αυτό το περίεργο αντικείμενο που δημιουργήθηκε πριν από 5.000 χρόνια φαίνεται να είναι μέρος ενός αρχαίου άγνωστου προηγμένου μηχανισμού.
Τον Ιανουάριο του 1936, ένας παράξενος δίσκος ήρθε στο φως στην άκρη του οροπέδιου της Βόρειας Σακκάρα, περίπου 1,7 χλμ βόρεια από την Πυραμίδα του Djoser στην Αίγυπτο.
Ο δίσκος από σχιστόλιθο παραμένει ανεξήγητο μυστήριο. Η ανακάλυψη του μυστηριώδους προϊστορικού τεχνουργήματος, που πολλοί θεωρούσαν ως μια συσκευή, έγινε στο λεγόμενο Μασταμπά του Sabu (Tomb 3111, c. 3.100-3.000 π.Χ.) από έναν διάσημο, Βρεταννό αιγυπτιολόγο τον Walter Bryan Emery (1902-1971).

Ιορδανία: Οι μυστηριώδεις κυκλικές κατασκευές που κατασκεύαστηκαν στο έδαφος και φαίνονται μόνο από ψηλά

Διάσπαρτες σε όλη την Ιορδανία υπάρχουν 12 κυκλικές κατασκευές οι οποίες με τη βοήθεια  της δορυφορικής χαρτογράφησης και αεροφωτογραφιών είναι ορατές.
Είναι γνωστοί ως «μεγάλοι κύκλοι» ή «τεράστιοι τροχοί» και έχουν διάμετρο μεταξύ 220 και 455 μέτρων.
Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν από αέρος το 1920  και έκτοτε έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος, το σχήμα και τις θέσεις τους.
Συνολικά οκτώ μεγάλοι κύκλοι έχουν καταγραφεί στη δυτική και κεντρική Ιορδανία μεταξύ του Wadi el-Hasa και του Shara, ενώ υπάρχει και μια δεύτερη ομάδα, που αποτελείται από τέσσερις κύκλους βόρεια της Όασης Azraq. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε άλλος ένας κύκλος κοντά στη πόλη Homs στη Συρία.

Πώς η λίμνη που σπέρνει το θάνατο μπορεί να κρύβει το μυστικό ενάντια σε ασθένειες

Στα τέλη Νοεμβρίου ένα αποδημητικό σμήνος από λευκόχηνες προσγειώθηκε σε μια λίμνη στην πόλη Μπούτε, στη Μοντάνα των ΗΠΑ. Σύντομα ο θάνατος θέρισε τα πούλια! Είχαν κάνει το ολέθριο λάθος να προσγειωθούν στο χαλκωρυχείο Μπέρκλεϋ, το οποίο μετά την εγκατάλειψή του το 1982 έχει μετατραπεί σε μία γιγαντιαία λίμνη τοξικών νερών.
Χιλιάδες πουλιά πέθαναν εκεί φέτος, αν και τα τοξικά νερά έχουν σπείρει το θάνατο και παλιότερα σε άλλα αποδημητικά είδη.

Το 2000 ετών «βιβλίο των Γιγάντων»


Πάνω από 60 χρόνια πριν, ερευνητές έκαναν μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του αιώνα, όταν ανακάλυψαν χιλιάδες αρχαία ειλητάρια, και μεταξύ αυτών, Το Βιβλίο των Γιγάντων, που μιλάει για την την καταστροφή των Νεφελίμ.
Κατά καιρούς βρίσκονται οστά ή και σκελετοί γιγάντων, ανά τον κόσμο. Κάποια ευρήματα έρχονται στο φως, άλλα θάβονται εκεί ακριβώς που βρέθηκαν ή καταστρέφονται για να μην γνωστοποιηθεί η ύπαρξή τους. Ανήκουν πιθανότατα σε Γίγαντες-Νεφελίμ.
Πριν από 60 χρόνια περίπου, το 1947, οι ανασκαφές στις σπηλιές του Κουμράν έφεραν στο φως χίλια σχεδόν αρχαία ειλητάρια που μας πρόσφεραν σημαντικές ματιές στο πολύ μακρινό παρελθόν της ανθρωπότητας. Οι αρχαιολόγοι έμειναν άναυδοι όταν ανάμεσα σε αυτά βρέθηκε ένα ασυνήθιστο κείμενο. Μια περγαμηνή που πρόσφερε ενδείξεις σχετικά με τη διάλυση των Νεφελίμ. Ονομάζεται «Το Βιβλίο των Γιγάντων».

To αγόρι από τη Ρωσία που περιγράφει με λεπτομέρειες την προηγούμενη ζωή του στον πλανήτη Άρη

Ο Boriska λέγεται πως έχει πολύ ανώτερες γλωσσικές δεξιότητες και μοναδική μνήμη. Η μητέρα του Boriska μίλησε στο Pravada Report σε συνέντευξή της, για το ταλέντο και τις καταπληκτικές δεξιότητες του γιου της…
To αγόρι από τη Ρωσία που περιγράφει με λεπτομέρειες την προηγούμενη ζωή του στον πλανήτη Άρη
Υπάρχει περίπτωση η ψυχή του ανθρώπου να συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατο του σώματος; Πρόκειται για ένα ερώτημα που συνδέει την επιστήμη, με τη φιλοσοφία, με τη θεολογία, με τα X-Files. Κι όμως, σήμερα υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που έχουν αναφέρει μια εμπειρία που έζησαν σε προηγούμενη ζωή.

Δέκα εικόνες που αποδεικνύουν ότι το Puma Punku χτίστηκε από ένα εξαιρετικά προηγμένο αρχαίο πολιτισμό

Δέκα εικόνες του Puma Punku που αποδεικνύουν ότι αυτή η αρχαία πόλη χτίστηκε από ένα εξαιρετικά προηγμένο αρχαίο πολιτισμό.
Το Puma Punku είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη που μπορείτε να ταξιδέψετε στην Νότια Αμερική. Βρίσκεται στη Βολιβία. Αυτό το αρχαίο μεγαλιθικό μνημείο έχει αμφισβητηθεί από αρχαιολόγους και ερευνητές για δεκαετίες, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει αβίαστα να εξηγήσουν πώς αυτός ο απίστευτος αρχαιολογικός χώρος ανεγέρθηκε από τον άνθρωπο πριν από χιλιάδες χρόνια, «χωρίς τη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας και εργαλείων

Τα περίεργα αγάλματα στο νησί Nuka Hiva που απεικονίζουν αρχαίους εξωγήινους

Η τέχνη είναι συχνά δύσκολο να ερμηνευθεί. Όμως, το νόημα πίσω από τα δύο αγάλματα που βρέθηκαν στο νότιο Ειρηνικό φαίνεται αρκετά σαφής.
Γνωστά ως Temehea Tohua, αυτά τα αρχαία γλυπτά μπορούν να προσφέρουν αποδείξεις για κάτι πραγματικά έξω από αυτό τον κόσμο.
Αναμφισβήτητα, οποιαδήποτε ανάλυση είναι πολύ υποκειμενική. Με την πάροδο του χρόνου, ο αρχικός σκοπός χάνεται. Αυτό που ξεκίνησε ως αφηρημένο μπορεί εύκολα να γίνει οριστικό, όταν εξετάζεται από τους ιστορικούς. Αν και αυτό είναι αναμφίβολα αλήθεια, ένα γεγονός παραμένει σκανδαλωδώς προφανές: τα αγάλματα Temehea Tohua δεν είναι ανθρώπινα. Τα στοιχεία που εκπροσωπούνται σε αυτά τα έργα είναι εντυπωσιακά και παρόμοια με τις σύγχρονες εικόνες των εξωγήινων.

Βραχιόλι 40.000 ετών που βρέθηκε στη Σιβηρία αλλάζει ότι ξέραμε για την προϊστορία

Ένα πανάρχαιο βραχιόλι 40.000 ετών που βρέθηκε στη Ρωσία εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους με την τεχνική που κατασκευάστηκε και μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι έχουμε εντελώς λαθεμένη εικόνα για την προϊστορία μας, αφού το συγκεκριμένο εύρημα μαρτυρά τεχνική που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε δεν θα έπρεπε να υπήρχε εκείνη την εποχή.
«Ο αρχαίος τεχνίτης ήταν κάτοχος τεχνικών που δεν θεωρούσαμε χαρακτηριστικές της παλαιολιθικής εποχής» λέει ο δρ. Ανατόλι Ντερεβιάνκο, διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας μιλώντας στους Siberian Times.

Τρία μυστήρια που αμφισβητούν ιστορία και αρχαιολογία

Ο κόσμος είναι γεμάτος μυστηριώδη και ανεξήγητα φαινόμενα από το παρελθόν που πιθανώς δεν γνωρίζουμε.
Εδώ έχουμε μερικές ανακαλύψεις που προκαλούν με κάποιο τρόπο, την ιστορία και την αρχαιολογία.

Έλον Μασκ: Έτσι θα ΄ναι η πρώτη διαστημική βάση στον Άρη

Το όραμά του για μια μελλοντική βάση στον ‘Αρη παρουσίασε ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας Space X, «ανεβάζοντας» στο Twitter σχετικές φωτογραφίες με την εντυπωσιακή μακέτα της βάσης.
Όπως υποστηρίζει, η «Βάση ‘Αλφα» μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα έως το 2028 (αν και δύσκολα θα βρει πολλούς να τον πιστέψουν…). Οι εικόνες δείχνουν τον τεράστιο υπό κατασκευή πύραυλο BFR της εταιρείας να βρίσκεται στη βάση, δίπλα στις θολωτές εγκαταστάσεις της.Το «δεξί χέρι» του Μασκ στη Space X, η Γκουίν Σότγουελ, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της εταιρείας να

Ακόμη μία ακόμη αναπάντεχη ομοιότητα ανάμεσα στη Γη και στον Τιτάνα του Κρόνου ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Μια νέα ανάλυση παλαιότερων στοιχείων από τον Τιτάνα, που είχε στείλει στη Γη το σκάφος Cassini της NASA, οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι στην επιφάνεια του μεγαλύτερου δορυφόρου του Κρόνου υπάρχουν γιγάντιες αμμοθύελλες.
Η ανακάλυψη -εφόσον επιβεβαιωθεί- κάνει τον Τιτάνα το τρίτο σώμα του ηλιακού συστήματός μας, μετά τη Γη και τον ‘Αρη, όπου έχουν παρατηρηθεί αμμοθύελλες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστρονόμο Σεμπάστιεν Ροντρίγκεζ του Πανεπιστημίου Ντενί Ντιντερό του Παρισιού, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience”. Στη μελέτη συμμετείχε και η Ελληνίδα Αθηνά Κουστένη του Αστεροσκοπείου του Παρισιού, η οποία επί χρόνια έχει μελετήσει τον Τιτάνα.

Aυτό είναι το πιο επικίνδυνο φυτό του κόσμου

«Dendrocnide moroides» το λένε επιστημονικά και «Gympie Gympie» λαϊκά και παρά το αστείο όνομα που του έδωσαν οι Αυστραλοί, το φυτό μόνο για γέλια δεν είναι.


Είναι βλέπετε καλυμμένο με μικροσκοπικά και δηλητηριώδη τριχίδια που τρυπούν ακόμα και στο πιο απαλό χάδι. Κατόπιν το τριχίδιο προσκολλάται στο δέρμα σου και επιφέρει δυνατό πόνο για μήνες. Ναι, καλά διαβάζετε, μήνες.

Η μόνη θεραπεία έχει προταθεί μάλιστα από έναν άνθρωπο που το μελέτησε καλά, τον επιστήμονα Hugh Spencer του Cape Tribulation Tropical Research Station, ο οποίος είπε στο «Australian Geographic» πως αν σε τσιμπήσει, πρέπει να ξεπλύνεις την περιοχή με υδροχλωρικό οξύ και να αφαιρέσεις με κερί όλα τα τριχίδια.

Εντοπίσθηκαν άλλα 72 μυστηριώδη ραδιοσήματα από την ίδια άγνωστη πηγή σε έναν μακρινό γαλαξία

Ερευνητές του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης Breakthrough Listen στις ΗΠΑ ανίχνευσαν -με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης- άλλα 72 ραδιοσήματα (Fast Radio Bursts-FRB) από την ίδια μυστηριώδη πηγή, η οποία βρίσκεται σε έναν μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Τα σήματα FRB είναι γρήγοροι φωτεινοί παλμοί ραδιοακτινοβολίας με διάρκεια μόλις μερικών χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η πηγή τους είναι ακόμη ασαφής. Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί, από το να είναι άστρα νετρονίων με μεγάλο μαγνητισμό μέχρι να πρόκειται για τις τεχνολογικές «υπογραφές» εξωγήινων εξελιγμένων πολιτισμών.