Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ιστορική ανακάλυψη: Aνιχνεύτηκαν τα βαρυτικά κύματα του Αϊνστάιν!

 

 

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της εποχής μας που θα αποτελέσει το καλύτερο «παράθυρο» για τη μελέτη της προέλευσης του Σύμπαντος - Τι λέει η Ελληνίδα αστροφυσικός που συνέβαλε καθοριστικά στην έρευνα

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος αιώνας, ωστόσο, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν επιβεβαιώθηκε αφού Αμερικανοί επιστήμονες προχώρησαν σήμερα στην ιστορική ανακοίνωση ότι ανιχνεύτηκαν τα βαρυτικά κύματα που είχαν προβλεφθεί από τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας πριν από 100 χρόνια!

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της εποχής μας η οποία αναμένεται να αποτελέσει το καλύτερο «παράθυρο» για τη μελέτη του προέλευσης του Σύμπαντος, αφού τα βαρυτικά κύματα υπήρχαν πολύ πριν «γεννηθεί» το φως στον Κόσμο.

Πτώση ελικοπτέρου: Εντοπίστηκε η σορός του Αναστάσιου Τουλίτση

 

 

Τραγικός επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του χειριστή του ελικοπτέρου AB212 που κατέπεσε χθες στη Νήσο Κίναρο κατά τη διάρκεια άσκησης.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υποψίες ότι το σώμα του άτυχου κυβερνήτη είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του ελικοπτέρου αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσουν οι διασώστες χθες, πρώτη ημέρα των ερευνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός του άτυχου κυβερνήτη εντοπίστηκε σε χαράδρα, εγκλωβισμένη μέσα σε ένα κομμάτι του μοιραίου ελικοπτέρου.