Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Υπό εξαφάνιση το 5% των ειδών των πεταλούδων της Μεσογείου

Από εξαφάνιση απειλείται το 5% των ειδών των πεταλούδων της Μεσογείου, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Μεσογειακής Συνεργασίας της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης της Φύσης, η οποία παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διατήρησης στη Χαβάη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι πιο σοβαρές απειλές για τις μεσογειακές πεταλούδες είναι η μετατροπή των χορτολιβαδικών εκτάσεων σε γεωργικές εκτάσεις για καλλιέργειες, τα μη βιώσιμα επίπεδα βόσκησης, καθώς και η εγκατάλειψη των παραδοσιακών πολιτιστικών πρακτικών. Άλλες σημαντικές απειλές είναι η κλιματική αλλαγή, η αυξημένη συχνότητα και ένταση των πυρκαγιών καθώς και η ανάπτυξη του τουρισμού.

Εγκεφαλικά κύματα και βαθύτερες καταστάσεις συνείδησης

 Κάθε μέρος του σώματός σας δονείται στο δικό του ρυθμό. Ο εγκέφαλός σας έχει ένα μοναδικό σύνολο εγκεφαλικών κυμάτων. Στην νευροεπιστήμη, υπάρχουν πέντε διαφορετικές συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων, δηλαδή οι Beta, οι Alpha, οι Theta, οι Delta και οι λιγότερο γνωστές Gamma. Το να μάθει κανείς τον έλεγχο του νου στις βαθύτερες συνειδησιακές καταστάσεις του ανοίγει τις πόρτες προς τον κόσμο του υποσυνείδητου, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε την πραγματικότητά σας κατά βούληση και με σταθερή ακρίβεια.
Κάθε συχνότητα, μετράται σε κύκλους ανά δευτερόλεπτο (Hz), έχει το δικό του σύνολο των χαρακτηριστικών της, αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο επίπεδο της δραστηριότητας του εγκεφάλου και ως εκ τούτου μια μοναδική κατάσταση της συνείδησης.

Μέχρι και 30% αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού για όσες καταναλώνουν κορεσμένα λιπαρά



Το 30-40% όλων των περιπτώσεων καρκίνου θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την τροποποίηση της διατροφής, τη διατήρηση του βέλτιστου σωματικού βάρους και την τακτική σωματική άσκηση. Ακόμη και σε περίπτωση που υπάρχουν κληρονομούμενα γονίδια, τα οποία ενοχοποιούνται για τον καρκίνο, με την αλλαγή του τρόπου ζωής μπορεί επιγενετικά να τροποποιηθεί η έκφραση αυτών των γονιδίων και να μειωθεί η πιθανότητα νόσησης.

Τα παραπάνω επισήμανε η παθολόγος- ογκολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο, Σταυρούλα Ντρουφάκου, σε ανακοίνωσή της με θέμα "Διατροφή και Πρόληψη του καρκίνου του μαστού" στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ερευνητικής Εταιρείας Ουρογεννητικής Ογκολογίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Πανωλεθρία των Τούρκων σε ενέδρα του ΡΚΚ - Οι Κούρδοι κατέστρεψαν 3 UH-60 Black Hawk και σκότωσαν δέκα Τούρκους καταδρομείς

Οι δυνάμεις του ΡΚΚ (περί τους 100 άνδρες) επιτέθηκαν σε ζώνη προσγείωσης στον λόφο Neval στην επαρχία Ertuş και στην πόλη Çukurca  και πέτυχαν την πλήρη καταστροφή τριών ελικοπτέρων εφόδου Sikorsky UH-60 Black Hawk σκοτώνοντας επίσης δέκα Τούρκους στρατιώτες αλλά προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε άλλα δύο ελικόπτερα του ιδίου τύπου πριν διαφύγουν..
 
Είναι το δεύτερο αιματηρό χτύπημα των Κούρδων του ΡΚΚ στην ίδια ακριβώς περιοχή μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν οι τουρκικές δυνάμεις έχασαν 23 στρατιώτες ενώ άλλοι 28 τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ν.Α. Τουρκίας από τις σφοδρότατες συγκρούσεις που έγιναν, ακόμη και μάχες σώμα με σώμα σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του τουρκικού γενικού Επιτελείου! 
 

Γερμανοί τουρίστες βρήκαν τυχαία σε παραλία της Πρέβεζας αντικείμενο της Ελληνιστικής εποχής

Παραδόθηκαν στα γραφεία της ΕΦΑ Πρέβεζας από τον κ. Ernst Schütze, κάτοικο Βρέμης Γερμανίας, τα τμήματα χάλκινου αντικειμένου που εντοπίστηκαν, στην παραλία της Λυγιάς Πρέβεζας ενώ εκείνος έκανε τις διακοπές του στην περιοχή.
Η γυαλάδα που παρουσίαζε η ορατή πίσω όψη του αντικείμενου, που βρισκόταν εκτεθειμένη στη τριβή των κυμάτων με αποτέλεσμα να χαθεί η χαρακτηριστική πράσινη πάτινα του χαλκού, του προξένησε το ενδιαφέρον. Το αποκόλλησε λοιπόν, μη γνωρίζοντας αρχικώς ότι επρόκειτο για αρχαίο αντικείμενο.