Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Το Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων

Η υποθαλάσσια άβυσσος, όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, λόγω των πολλών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων
Λίγα μίλια νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας, απέναντι από την Μεθώνη, βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου (στα 5.121 μ.), το Φρέαρ των Οινουσσών.
«Νέστωρ» και Φρέαρ των Οινουσσών
Από εκεί λαμβάνουν χώρα οι έρευνες του πειράματος «Νέστωρ». Ουσιαστικά το όνομα του πρωτοποριακού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν ελληνικά και ξένα ερευνητικά ιδρύματα, είναι το ακρωνύμιο NESTOR (Neutrino Extended Submarine Telescope with Oceanographic Research).

Στο εσωτερικό της πυραμίδας Kukulkan κρύβονται άλλες δύο πυραμίδες

Μια τρίτη δομή ανακάλυψαν οι ειδικοί στο εσωτερικό της πυραμίδας Kukulkan στο δυτικό Μεξικό, αποκαλύπτοντας πως χτίστηκε σαν μια «ρωσική μπάμπουσκα».
Μια πυραμίδα ύψους 10 μέτρων βρέθηκε μέσα σε μια άλλη δομή ύψους 20 μέτρων, η οποία περιβάλλεται από εξωτερικό χώρο ύψους 30 μέτρων στο αρχαιολογικό συγκρότημα των Μάγια γνωστό ως Τσίτσεν Ίτζα στην επαρχία Γιουκατάν.
Η μικρότερη πυραμίδα χτίστηκε μεταξύ 550 και 800 μ.Χ., σύμφωνα με μηχανικούς και ανθρωπολόγους. Η μέση δομή είχε ήδη ανακαλυφθεί στη δεκαετία του 1930 και χρονολογείται από το 800-1000, ενώ η μεγαλύτερη ολοκληρώθηκε μεταξύ 1050-1300.

Krishna’s Butter Ball: Αψηφώντας τους νόμους της Φυσικής

Μόνο εκείνοι με ατσάλινα νεύρα τολμούν να σταθούν δίπλα στο βράχο 250 τόνων στην Ινδία που μοιάζει να είναι κρεμασμένος πάνω σε ένα λόφο, αψηφώντας τους νόμους της Φυσικής
Στους ντόπιους είναι γνωστός σαν Krishna’s Butter Ball ή Vaanirai Kal (Πέτρα του Ουρανού Θεού), και στέκεται σε μια πλαγιά 45 μοιρών στο Μαχαμπαλιπουράμ για πάνω από 1.300 χρόνια.
Ο βράχος φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα, έτοιμος να κυλήσει οποιαδήποτε στιγμή – αλλά όλες οι προσπάθειες για να μετακινηθεί στο παρελθόν υπήρξαν μάταιες.
Ενώ πολλοί έχουν πει ότι είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από τους Θεούς που ήθελαν να αποδείξουν τη δύναμή τους πριν από χιλιάδες χρόνια, οι επιστήμονες λένε ότι ο βράχος είναι απλά ένας φυσικός σχηματισμός.

Έρχεται προς την Αττική ο Μεσογειακός Κυκλώνας – Θα κτυπήσει 4,5 εκατ. ανθρώπους;

Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου.
Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Φιγούρα σε Αρχαία Ελληνική Οινοχόη θα Μπορούσε να Ανατρέψει Πολλά

Το ζήτημα του ποιος υπήρξε ο πρώτος και ο μεγαλύτερος πολιτισμός στον πλανήτη, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όπως φαίνεται, από διάφορα ευρήματα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο άνθρωπος θα πρέπει να υπήρχε και να περπατούσε όρθιος, να φιλοτεχνούσε ενδιαφέροντα αντικείμενα και άλλα πολλά, αν όχι πριν εκατομμύρια χρόνια, τότε θα πρέπει να το προσδιορίσουμε τουλάχιστον στα 10 με 12.οοο χρόνια πριν από σήμερα.
Υπάρχουν άπειρες αναφορές που μιλούν για αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δυστυχώς, η σημειρνοί επιστήμονες τα λαμβάνουν υπόψη τους ως μυθολογίες και εν γένει ως όμορφα παραμύθια της Χαλιμάς.

Βρέθηκαν στην Γαλλία και Είναι Μινωικά. ΑΛΛΑ ΔΕΝ είναι Αυτό που «Αρνούνται να Πιστέψουν» οι Αρχαιολόγοι !!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ

Τι γίνεται όταν ένας ταύρος με φωτοστέφανο ή «θηλαία Άλως» παραπέμπει στους Μινωίτες, την Αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, κατά την εποχή των Ατλάντων;…
Πλέον, ακόμα και ο πιο αδαής έχει ακούσει να γίνεται λόγος ότι η Ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί… Ή, ότι οι χρονολογήσεις στην Ιστορία -και ειδικά της Ελληνικής- μετατοπίζονται όλο και πιο πίσω…

Καποδίστριας προς Μ. Βρετανία: Με Ρωτάτε για τα Σύνορα της Ελλάδος, σας Απαντώ

Είδαμε πώς ο Κοραής χρησιμοποιούσε τον Στράβωνα για να περιγράψει τα όρια του υπό διαμόρφωση ελληνικού κράτους. Ας δούμε τώρα πώς τον χρησιμοποιούσε ο Καποδίστριας. Ας επιβεβαιώσουμε ποιος είναι ο συνεχιστής του Ρήγα. Ο Κοραής ή ο Καποδίστριας;
Με ρωτάτε ποια θα έπρεπε να είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδος. Σας απαντώ. Τα σύνορα της Ελλάδος εδώ και τέσσερις αιώνες, από την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έχουν οροθετηθεί από ακλόνητα δικαιώματα, τα οποία ούτε ο χρόνος, ούτε οι ανυπολόγιστες συμφορές από τους Τούρκους, ούτε η πολεμική κατάκτηση κατόρθωσαν ποτέ να παραγράψουν.

Ιδού Γιατί Αμερικανοί και Γερμανοί θέλουν «Γλώσσα Μακεδονική» που δημιουργεί Μακεδονικό Έθνος

Πριν να αποτελέσουν τα Βαλκάνια ξεχωριστές εθνικές επικράτειες και πριν κατέβουν οι Σλάβοι στην περιοχή στις αρχές του 6ου αιώνα, στην περιοχή αυτή ζούσαν πληθυσμοί που μιλούσαν γλώσσες και ιδιώματα τα οποία είχαν ως βάση την Ελληνική γλώσσα.
Η Ελληνική γλώσσα στην περιοχή, από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, το αρχαίο Βυζάντιο, τις ακτές της Αδριατικής και βόρεια μέχρι την σημερινή βόρεια Ρουμανία ,τα Ελληνικά απλωνόταν ως ένα «δίχτυ» το οποίο επί αιώνες αποτελούσε μια ιστορική συνεχεία με το όλο το Αιγαίο και τους κατοίκους γύρω από αυτό.
Σε όλες τις ανασκαφές που γίνονται στις περιοχές που αναφερόμαστε, τα ευρήματα είναι στα αρχαία Ελληνικά και αυτό από μόνο του είναι η απόδειξη της συνέχειας αυτής.
Τρομάζει τους Βουλγάρους, εξοστρακίζει τους Τούρκους

Παύλος Σαντορίνης: Μαθητής του Αϊνστάιν και Εφευρέτης του Ραντάρ

Ποιος ήταν ο Παύλος Σαντορίνης – Το ελληνικό ραντάρ και οι άλλες εφευρέσεις του – Οι σπουδές και η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία – Η αποθέωση του Παύλου Σαντορίνη στο τέλος της πανεπιστημιακής του καριέρας
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του διαδικτύου είναι ότι μπορεί να βρει κάποιος με μια απλή ή πιο σύνθετη αναζήτηση στοιχεία για κάποια πρόσωπα τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο ή είναι εξαιρετικά δυσεύρετα. Για τον Παύλο Σαντορίνη γνωρίζαμε από το λήμμα της Εγκυκλοπαίδειας ΠΑΠΥΡΟΣ- ΛΑΡΟΥΣ- ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ που αναφέρεται σ’ αυτόν ,ότι ήταν φυσικός και εφευρέτης. Αναφέρονται με περισσότερα στοιχεία μερικές από τις εφευρέσεις του (ραδιοπυροσωλήνας, εκατοστομετρικό ραντάρ κ.α.). Ωστόσο σε καμία άλλη γενική εγκυκλοπαίδεια δεν γίνεται αναφορά σ’ αυτόν.