Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Μυστήριο με το ίδιο κάδρο σε πολλές παλιές ελληνικές ταινίες. Ποιος είναι άραγε ο μπάρμπας;

 
Οι φανατικοί των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών ίσως το έχουν ήδη παρατηρήσει.

Απολαμβάνοντας τις πρώτες σκηνές της γνωστής ταινίας του 1965 «Υπάρχει και φιλότιμο» ο Μαυρογιαλούρος ψάχνοντας την ομιλία για την Πλατανιά έχει ακριβώς από πάνω του το κάδρο ενός βλοσυρού μουστακαλή που όπως λέει ο Κωνσταντάρας είναι ο αείμνηστος πατέρας του.

Είναι όμως αυτός ή μήπως είναι ο… Χαράλαμπος στο εξίσου θρυλικό «Ο θησαυρός του μακαρίτη» τον οποίο η Γεωργία Βασιλειάδου… θρηνεί μιας και πέθανε από το πολύ φαΐ.

Είναι ο Χαράλαμπος ή μήπως είναι τελικά ο θείος Τάκης της Γκέλυ Μαυροπούλου στο παλαιότερο «Η κυρία του κυρίου» του 1962;

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ : Άγιος Ιωάννης στην Κολώνα ( ΟΔΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ)





Βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 70. Είναι μικρή μονόκλιτη ξυλόστεγη βασιλική, που τοποθετείται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Χαρακτηριστικό στοιχείο της είναι ο αρχαίος, με κορινθιακό κιονόκρανο, κίονας, που βρίσκεται στο Ιερό Βήμα και εξέχει από την στέγη. Η αγία Τράπεζα είναι εντοιχισμένη στην αψίδα του Ιερού Βήματος.

Γάλλοι επιστήμονες ανίχνευσαν βασικό συστατικό της ζωής σε κομήτη εργαστηρίου





Η θεωρία που θέλει τους κομήτες και τους αστεροειδείς να έφεραν στη Γη τα δομικά υλικά της ζωής δείχνει να ενισχύεται μετά την ανακοίνωση Γάλλων ερευνητών ότι ανίχνευσαν ένα βασικό συστατικό του RNA σε έναν κομήτη εργαστηρίου.
Μέχρι σήμερα, οι αστρονόμοι είχαν ανιχνεύσει σε μετεωρίτες αρκετά αμινοξέα, συστατικά των πρωτεϊνών που παράγουν οι ζωντανοί οργανισμοί. Είχαν επίσης ανιχνεύσει βάσεις που περιέχουν άζωτο και αποτελούν δομικό συστατικό των νουκλεϊκών οξέων DNA και RNA.

Αγρότης Ανακάλυψε μία Κρυμμένη Πόρτα. ΑΥΤΟ που Βρήκε μέσα, άφησε τους Πάντες Άφωνους!



Το 1850, ένα αγρότης από τη Σκωτία έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη. Καθώς πήγε να επιθεωρήσει τις ζημιές από μία πολύ δυνατή καταιγίδα, παρατήρησε ένα πέτρινο πέρασμα σε ένα μικρό κολπίσκο. Αυτό που βρήκε μέσα ήταν μια τεράστια έκπληξη για όλους!
Βρήκε τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού. Χιλιάδες χρόνια πριν, υπήρχε μια κοινωνία που αναπτυσσόταν εδώ. Ωστόσο, μέχρι το 1850 ήταν καλυμμένη από αμμόλοφους. Η καταιγίδα όμως κατάφερε να ξεσκεπάσει αυτό το μυστικό.

Τα Αρχαία Ελληνικά επαναπρογραμματίζουν τον εγκέφαλο.



Η παρακάτω είδηση είναι αφιερωμένη στους πολέμιους της Eλληνικής γλώσσας…
Την συστηματική διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένοι καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.
Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock, η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα…το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.
Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων, πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων.