Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πατέρας των Ακτίνων Λέιζερ ο Αρχιμήδης




Για αιώνες οι αρχαιολόγοι συζητούσαν πώς ο Αρχιμήδης, ο μεγαλύτερος εφευρέτης της αρχαιότητας, κατάφερε να συγκεντρώσει την ηλιακή ενέργεια για να καταστρέψει το ρωμαϊκό στόλο που απειλούσε τις Συρακούσες το 212 π.Χ. Ιστορικοί είχαν υποστηρίξει ότι ουδείς είχε τότε αρκετές γνώσεις οπτικής για να το επιτύχει.

Αλλά μια μελέτη που δημοσιεύτηκε έδειξε ότι ορισμένοι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν τόσο προχωρημένες γνώσεις οπτικής ώστε ενδέχεται να είχαν ........
κατασκευάσει τηλεσκόπια και τα «κάτοπτρα πυρπόλησης» ήταν εντός των δυνατοτήτων τους.

Αλλάζουν συνταγή Coca Cola και Pepsi

 

Ο λόγος είναι για να αποφύγουν σήμανση που προειδοποιεί για καρκίνο σύμφωνα με νόμους της Καλιφόρνιας.


Σε αλλαγή της συνταγής των αναψυκτικών τους προχωρούν Coca-Cola και Pepsi, προκειμένου να μην αναγκαστούν να τοποθετήσουν στα προϊόντας τους ετικέτα που προειδοποιεί για κίνδυνο καρκίνου σύμφωνα με τους πολιτειακούς νόμους της Καλιφόρνιας.

Αιτία είναι η χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο, την οποία οι πολιτεία της Καλιφόρνια συμπεριέλαβε στη λίστα των δυνητικά καρκινογόνων ουσιών και η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα αναψυκτικά τύπου Cola. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η συγκεκριμένη ουσία είναι καρκινογόνος αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.


Πυρηνική δύναμη είναι ήδη το Ιράν ! - Πριν 21 μήνες έκαναν δοκιμή!





Υπόγεια μυστική πυρηνική δοκιμή πραγματοποίησε το Ιράν στην Βόρειο Κορέα πρίν από 21 μήνες σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Debka. Το γεγονός αυτό εξηγεί σε σημαντικό βαθμό τον δισταγμό της Δύσης να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Η πληροφορία αυτή έχει επίσης δημοσιευτεί στα γερμανικά περιοδικά Der Spiegel και στην εβδομαδιαία εφημερίδα Welt am Sonntag.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε στα μέσα Απριλίου του 2010 και τον Μάιο του ιδίου έτους, δύο υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις ισχύος 50-200 τόνων ΤΝΤ. Δύο επικίνδυνα ισότοπα δευτέριο και το τρίτιο τα οποία είναι παράγωγα πυρηνικών δοκιμών εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα από σταθμούς στην Νότιο Κορέα την Ιαπωνία και την Ρωσία.

Ο εντοπισμός του τρίτιου σε μία από τις δοκιμές οδήγησε τους ερευνητές που παρακολουθούν το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα και την συνεργασία της ασιατικής χώρας με το Ιράν, να εξετάσουν την πιθανότητα η Βόρειος Κορέα να έχει πραγματοποιήσει μία δοκιμή ενός εσωτερικού μηχανισμού μίας
πυρηνικής κεφαλής για το Ιράν.