Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Βρέθηκαν τα κλοπιμαία του Λόρδου Έλγιν στο ναυάγιο του "Μέντορα"





Μερικά από τα κλοπιμαία του Λόρδου Έλγιν φαίνεται πως βρέθηκαν κατά την διάρκεια των φετινών αρχαιολογικών ερευνών στο ναυάγιο του «Μέντορα» στα Κύθηρα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι το πλοίο μπορεί να πρεριέχει και άλλες άγνωστες κλεμμένες αρχαιότητες από την Ακρόπολη.
Σύμφωνα με αυτά, πέραν των γνωστών γλυπτών που μετέφερε ο «Μέντωρ», υπήρχαν και άλλες αρχαιότητες που ίσως να είχαν περισυλλεγεί από την ομάδα που δραστηριοποιούνταν γύρω από τον λόρδο Έλγιν. 

Δουλειά των εξωγήινων; Μυστηριώδεις κύκλοι σε χωράφι στη Ρωσσια



Ένα μικρό ελικοπτεράκι κατέγραψε παράξενα σημάδια σε χωράφι με καλαμπόκι σε περιοχή της Ρωσίας, με τους κατοίκους του χωριού να μην μπορούν να βρουν λογική εξήγηση!
Τα παράξενα σημάδια αποτελούνται από έξι (διαφορετικών μεγεθών) δαχτυλίδια και εμφανίστηκαν εντελώς ξαφνικά το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Δημοκρατία της Αντγικέα στη Ρωσία.

Βρέθηκε ο... μεγάλος "αδελφός" της Γης!


Βρέθηκε ο... μεγάλος `αδελφός` της Γης!
Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν νέο εξωπλανήτη, τον πιο παρόμοιο με τη Γη που έχει παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η NASA.
o πλανήτης αυτός, που εντοπίστηκε χάρη στο τηλεσκόπιο Kepler, είναι κατά περίπου 60% μεγαλύτερος από τη Γη, απέχει 1.400 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Απέχει επίσης από το άστρο του ίση απόσταση με αυτήν που βρίσκεται η Γη από τον Ήλιο. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, κάτι που θα επέτρεπε την ύπαρξη ζωής.