Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ενοπλη κρίση αποφεύχθηκε στο «παρά ένα» στο Αιγαίο- Τί έγινε

Λίγα μέτρα χώρισαν Ελλάδα και Τουρκία από μία «θερμή» κρίση, μία ένοπλη σύγκρουση πριν 3 ημέρες, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μαχητικό αεροσκάφος F16 της τουρκικής αεροπορίας, το οποίο παραβίαζε μαζί με άλλα μαχητικά του ίδιου τύπου τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ενεπλάκη σε αερομαχία με ελληνικό Mirage 2000 και κατά τη διάρκεια της αερομαχίας παραλίγο να πέσει επάνω σε ένα ελληνικό μαχητικό το οποίο είχε εγκλωβίσει ένα από τα F16 της τουρκικής ομάδας.

Το τουρκικό F16 πέρασε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων μπροστά από τη μύτη του Mirage 2000 της ΠΑ, ο πιλότος του οποίου αντιλήφθηκε την κίνηση του Τούρκου πιλότου και με έναν απότομο ελιγμό κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση!

Αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται από Τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι!

Το πιο πιθανό είναι πως πολλοί ίσως να μην γνωρίζετε καν την ύπαρξη του Krugerrand (Κρούγκεραντ), αλλά αποτελεί το χρυσό νόμισμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.
Πρόκειται για το χρυσό Νόμισμα της Νοτίου Αφρικής που μέχρι το 1980 αντιπροσώπευε το 90% της παγκόσμιας αγοράς χρυσών νομισμάτων.
Κόπηκε για πρώτη φορά το 1967 και στην μία όψη του φέρει χαραγμένο το πρόσωπο του Paul Kruger, πρώτου προέδρου της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής (σχεδιασμένο από τον Otto Schultz) ενώ στην άλλη πλευρά αποτυπώνεται το springrock (εθνικό ζώο και σύμβολο της Νοτίου Αφρικής) (σχεδιάστηκε από το Coert Steynberg). Παράγεται στο Rand Refinery, ένα από τα μεγαλύτερα χυτήρια χρυσού παγκοσμίως έξω από Γιοχάνεσμπουργκ, και είναι διεθνώς αναγνωρίσιμο ενώ ρευστοποιείται άμεσα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το φρούριο των Παλαιολόγων που μετέτρεψαν σε κάτεργο οι Τούρκοι

Στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης δεσπόζει το Επταπύργιο, μια από τις σκληρότερες ελληνικές φυλακές, όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες πολίτες τον περασμένο αιώνα. Είναι γνωστές με την οθωμανική ονομασία «Γεντί Κουλέ», που σημαίνει «επτά πύργοι» και πήραν το όνομά τους από τους επτά πύργους που κοσμούν τα τείχη της πόλης χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μεσοπύργια.
Το κτίριο χτίστηκε την εποχή των Παλαιολόγων ως φρούριο για να στρατοπεδεύει η φρουρά και να καταφεύγουν οι κάτοικοι σε περίπτωση επιθέσεων ή ξαφνικών επιδρομών. Στα τέλη του 19ου αιώνα τα φρούρια δεν είχαν την ίδια αμυντική αξία και οι Τούρκοι το μετέτρεψαν σε φυλακή.

Οι ΗΠΑ υπέρ της επανένωσης της Κύπρου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προέτρεψε την Πέμπτη τα μέρη να συμβάλλουν στην επανένωση της Κύπρου εκφράζοντας την ελπίδα οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να καταλήξουν σε μια συμφωνία, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έπειτα από συνδιαλέξεις του αντιπροέδρου Μάικ Πενς με τους ηγέτες των δύο πλευρών.
Ο Πενς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των τουρκοκύπριων Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνομιλίες οι οποίες

Ένοπλοι Αλβανοί μάζευαν τσάι στα Τζουμέρκα και συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ

Υπάρχουν πολλών ειδών επιθέσεις ενόπλων, αλλά πλέον ένοπλοι… επιτίθενται και στα αρωματικά φυτά της ελληνικής γης. Μιας και το κόστος του τσαγιού, της ρίγανης και των άλλων βοτάνων φτάνει ακόμα και τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ το κιλό η «επιχείρηση» είναι εξαιρετικά επικερδής.Το απόγευμα της Τρίτης σε ορεινή περιοχή στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί

Η δημιουργία του κόσμου κατά την Παλαιά διαθήκη, κατά τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, κατά τα Ορφικά και κατά τον Πελασγικό μύθο

Η δημιουργία του κόσμου κατά την Παλαιά διαθήκη :
«1 Εν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.
2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος.
3 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς.»
[Βίβλος – Παλαιά Διαθήκη, Γέννεσις Α, στίχοι 1 – 3].
Ελληνική προϊστορία
Η δημιουργία του κόσμου κατά τον Ερμή τον Τρισμέγιστο
«Αρχή των όντων ο θεός και νούς και φύση και ύλη …
αδιορίστον δε όντων απάτων και ακατασκευάστων …

Απίστευτο! Καταργούνται οι όροι «πατέρας» και η «μητέρα» στην Μάλτα

Τον γάμο ομοφυλοφίλων νομιμοποιεί η Μάλτα και στο πλαίσιο αυτό καταργεί όρους που υποδηλώνουν φύλο, αντικαθιστώντας τους με ουδέτερους.

Με το νομοσχέδιο καταργούνται όροι που παραπέμπουν στα δύο φύλα, όπως είναι «μητέρα», «πατέρας», «husband» (ο σύζυγος) και «wife» (η σύζυγος) και θα αντικατασταθούν από άλλους, ουδέτερους.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, που αποσκοπεί στην ισότητα.

Η Μάλτα θα συνεχίσει να ασχολείται με θέματα της LGBT κοινότητας και τις πολιτικές ελευθερίες, ώστε να γίνει πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε στο BBC ο πρωθυπουργός της χώρας Γιόζεφ Μούσκατ.

Εκπληξη πρώτου μεγέθους: Παραχωρούνται τελικά τα δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke στη χώρα μας – Ερχεται επέκταση στα 12 νμ;

Oι Αμερικανοί παραδίδουν τελικά δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke στο ΠΝ μέσω τρίτης χώρας ενώ έρχεται και η επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια (νμ). Οι δυνατότητες του ΠΝ θα αναβαθμιστούν κατακόρυφα καθώς πλέον η ανάσχεση της Τουρκίας αποτελεί στρατηγικό στόχο ακόμη και για τις…ΗΠΑ! Ποια είναι η «τρίτη χώρα» που θα μας τα παραχωρήσει είναι ένα μυστήριο…
Η αμερικανική ανησυχία εστιάζεται στο γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη μέχρι το 2025.
Συνεπώς δεν θέλουν η ερντογανική Τουρκία να γίνει ανεξέλεγκτη και να ξεφύγει υπέρ του δέοντος στους στρατιωτικούς συσχετισμούς.
Το τουρκικό Ναυτικό ήδη έχει θέσει σε κίνηση τα δικά του σχέδια για την ναυπήγηση της τουρκικής υπερ-φρεγάτας TF-2000 που σε διαστάσεις θα είναι παρόμοια με τα αμερικανικά σκάφη.

Γ. Βαρουφάκης: Παρουσία Παππά, Δραγασάκη είχα εξηγήσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών το 2014 στο σπίτι του Α. Τσίπρα

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης περιγράφει το plan b, της κυβέρνησης με τα ''κουπόνια'' ως λύση για να μην υπογράψει τρίτο μνημόνιο.

Χθες ο σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, (και ο οποίος παραμένει σύμβουλος και του Ευκλείδη Τσακαλώτου σήμερα) επιβεβαίωσε το σχεδιασμό  για παράλληλο νόμισμα και αποκάλυψε... ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, αφού επιτίθεται σε εφημερίδα (επειδή αναφέρεται σε παράλληλο νόμισμα και όχι σε παράλληλο σύστημα πληρωμών), ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον Κιμ και περιγράφει τα όσα είχαν γίνει όχι μόνο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα αλλά και μήνες πριν ο νυν πρωθυπουργός εκλεγεί.

«Ανίκητοι Ηττημένοι»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραθέτει στον ιστότοπο του δύο αποσπάσματα από το Κεφάλαιο 4 του νέου του βιβλίου «Ανίκητοι Ηττημένοι» που όπως λέει θα κυκλοφορήσει σύντομα στα ελληνικά (στα αγγλικά κυκλοφορεί ήδη ως «Adults in the room»).

Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: Μια ολόκληρη Πολεμική Αεροπορία καταστράφηκε στο έδαφος από... θύελλα!


 Πολλές Αεροπορίες στην διάρκεια του 20ου αιώνα, οπότε και έκανε την εμφάνισή του το αεροπορικό όπλο, καταστράφηκαν στο έδαφος από αιφνιδιαστική επίθεση της αντιπάλου Αεροπορίας. Από τον Β'ΠΠ (γερμανική επίθεση στην Ρωσία, Περλ Χάρμπορ κλπ.) μέχρι τον "Πόλεμο των 6 Ημερών" το 1967, αλλά και τον Α'Πόλεμο του Κολπου το 1991, πολλές Αεροπορίες δεν πρόλαβαν καν να απογειωθούν.

Είναι όμως η πρώτη φορά στην παγκόσμια αεροπορική ιστορία που μια θύελλα, καταστρέφει μια Αεροπορία στο έδαφος! Αυτό συνέβη πριν τρεις ημέρες στο Τσαντ, την μεγάλη βορειοαφρικανική χώρα (είναι τόσο μεγάλη με έκταση 1.284.000 τετραγωνικά χλμ. που παρά το γεγονός ότι συνορεύει με την Λιβύη στον βορρά, πολλοί της χαρακτηρίζουν "κεντροαφρικανική" αφού το νότιο τμήμα της φτάνει στην κεντρική Αφρική).