Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σε Κλοιό 5 Τουρκικών Πολεμικών παραμένει » ακινητοποιημένο» το γεωτρύπανο … Στο Λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε η Φ/Γ «ΛΗΜΝΟΣ» του ΠΝ!

Ακινητοποιημένο & σε απόσταση δώδεκα ναυτικών μιλίων απο τις ακτές του Κάβο Γκρέκο, βρίσκεται απο χθες το βράδυ το πλωτό γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI Saipem 12000 που βρισκόταν καθ οδόν για το τεμάχιο 3 … …Της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον στόχο «Σουπιά», όπου είναι προγραμματισμένο να διενεργήσει γεώτρηση, σε συνεργασία με τον ενεργειακό κολοσσό της Κορέας, KOGAS.

Ο λόγος, της  παρενόχλησης που υφίσταται απο τουρκικά πολεμικά σκάφη που πλέουν στην θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου και συγκεκριμένα απο τρεις τορπιλακάτους, μία φρεγάτα και μία κορβέτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.Είναι οτι η Άγκυρα, με παράτυπη navtex έχει δεσμεύσει περιοχή ανατολικά της Κύπρου και με το πρόσχημα της διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων.

Σαν σήμερα – Ο αντιναύαρχος Περικλής Ιωαννίδης υπογράφει το πρωτόκολλο παράδοσης των Δωδεκανήσων

Tα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού.
Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς).
Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του Χάρβαρντ ήταν Έλληνας

Αν και λίγοι ξέρουν το έργο του, ο Αριστείδης Φουτρίδης διέπρεψε στην Αμερική τόσο εξαιτίας της λαμπρής του πορείας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όσο κι ως πρεσβευτής της ελληνικής λογοτεχνίας στις ΗΠΑ.

Γεννημένος το 1887 στην Ικαρία και έχοντας περάσει τα παιδικά του χρόνια στο χωριό του νησιού, Εύδηλος, ο Αριστείδης παρά το σπουδαίο έργο του πέθανε πολύ νέος από ανακοπή σε ηλικία μόλις 36 ετών.
Πρώτος μαθητής, από πάμφτωχη οικογένεια
Γιος του καπετάνιου Ευάγγελου Φουτρίδη, ο ίδιος δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα καθώς η πάμφτωχη οικογένειά του αναγκάστηκε να μεταναστέψει στην Αίγυπτο για να επιβιώσει.
Μάλιστα λέγεται πως όταν αποχαιρετούσε τους συμφοιτητές του, ο καθηγητής του τότε τους είπε όλοι να σηκωθούν και να το αποχαιρετήσουν προσωπικά, καθώς όπως τους είχε πει τότε, θα γινόταν