Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Εκπληκτική ανακάλυψη: Βρέθηκε αυτούσιο πτηνό 99 εκατ. ετών

Εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν το παρελθόν του πλανήτη

Σε μία εκπληκτική ανακάλυψη, η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της πραγματικής εικόνας που είχε ο πλανήτης πριν από εκατομμύρια χρόνια, πραγματοποίησαν επιστήμονες σε περιοχή της Κίνας.

Ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψαν ένα αυτούσιο μωρό πτηνό παγιδευμένο σε ένα μεγάλο κομμάτι κεχριμπαριού, ηλικίας 99 εκατ. ετών!

Τι είναι το κατοχικό δάνειο που δώσαμε στους Γερμανούς, γιατί και πότε

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής εκτός από την κάλυψη των δαπανών για τη διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σημαντικό ποσό ως δάνειο, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική.
Ο Ξενοφών Ζολώτας είχε αποκαλύψει (Ο απόρρητος φάκελος του δανείου, «Το Βήμα», 2 Ιουνίου 1991) ότι «ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει τα δάνεια του Γ' Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει εντολή και είχε αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους».
Η Ελλάδα από τη λήξη του Πολέμου δεν έπαυσε να «υπενθυμίζει» στη Γερμανία την εκκρεμότητα του κατοχικού δανείου. Το 1964 συγκροτήθηκε και επιτροπή νομικών, η οποία αποφάνθηκε ότι τα κατοχικά δάνεια αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας, άσχετη με τις επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Οι ιστορίες πίσω από τα ονόματα των δήμων των νοτίων προαστίων

Ενδιαφέρουσες ιστορίες και γεγονότα κρύβονται πίσω από την ονοματοδοσία των δήμων των νοτίων προαστίων. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Νέα Σμύρνη

Η περιοχή της σημερινής Νέας Σμύρνης ονομαζόταν στο παρελθόν Ανάλατος, λόγω ενός πηγαδιού με γλυκό νερό που βρισκόταν κοντά στο ναό των Αγίων Θεοδώρων, στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του Πανιωνίου. Η δημιουργία του συνοικισμού χρονολογείται περί το 1926, μετά την έλευση προσφύγων από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, από όπου πήρε και το όνομά του.