Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Μακελειό στο Βερολίνο: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 50 τραυματίες

Φορτηγό έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz 

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στο Βερολίνο, μετά την είσοδο φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, υπάρχει και δεύτερος επιβεβαιωμένος νεκρός, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να μεγαλώσει.

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα

Ο Αντρέι Καρλόφ υπέκυψε στα τραύματά του -  Η δολοφονική επίθεση έγινε την ώρα που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε ΄Εκθεση Τέχνης - Ο δολοφόνος ήταν πράγματι αστυνομικός

Φονική επίθεση με θύμα τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, σημειώθηκε στα εγκαίνια έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης στην τουρκική πρωτεύουσα όταν ένοπλος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας θανάσιμα τον διπλωμάτη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία για την έκθεση «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων», όταν ένας άνδρας που βρισκόταν πίσω του πυροβόλησε εναντίον του.