Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Φρεγάτα και αρματαγωγό ανοικτά του Ζούμπερι για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες κατοίκους

Βρίσκονται στην παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας και περιμένουν την από θαλάσσης σωτηρία – Κλειστή η περιφερειακή οδός από Ραφήνα σε Μάτι για να διευκολυνθεί η μεταφορά τους
Από λεπτό σε λεπτό με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αποπλέουν απο το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να μεταβούν στο Ζούρμπερι και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις: Απειλές για απέλαση Σαββίδη και Μουζενίδη – Προς νέα κλιμάκωση οι ελληνορωσικές σχέσεις

Πολύ άγρια τροπή παίρνει η κόντρα Ελλάδας(ΗΠΑ)-Ρωσίας στην χώρα μας καθώς τα όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι είναι αρκετά να καταστήσουν Νο1 εχθρό της χώρας την… Ρωσία. Κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με τη Μόσχα; Eίσαι πλέον εχθρός. Αυτό είναι το «μότο» των ημερών σε μια προσπάθεια να κοπούν όλες οι σχέσεις-διασυνδέσεις-επαφές Ελλάδας-Ρωσίας.
Σε μία απίστευτη λοιπόν αποκάλυψη προχώρησε σήμερα η Εφημερίδα Δημοκρατία.
Η ελληνική κυβέρνηση με πρόφαση την υποτιθεμένη ρωσική εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας αλλά και με παρέμβαση των ΗΠΑ, αποφάσισε να «πολεμήσει» δύο ισχυρούς επιχειρηματίες, με κίνδυνο να φύγουν από την Ελλάδα και οι συνέπειες να είναι καταστροφικές για την ελληνική οικονομία.

Κίνδυνος στους Αγ. Θεοδώρους – Το πύρινο μέτωπο απειλεί διυλιστήρια

Πλησίον των διυλιστηρίων βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στους Αγίους Θεοδώρους, με την πυροσβεστική υπηρεσία να βρίσκεται επί ποδός.
Ισχυρές δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, αλλά και των διυλιστηρίων έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.Στόχο αποτελεί η ανακοπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς προς τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων.

Περίτας το αγαπημένο σκυλί του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Περίτας ήταν το αγαπημένο σκυλί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τον συνόδευε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του εκστρατείας. Το όνομα Περίτας φαίνεται να προέρχεται από την μακεδονική  λέξη για τον Ιανουάριο.

Έχει ακουστεί ότι  το όνομα το έδωσε ο Αλέξανδρος από την λέξη περιττός = εξαιρετικός. Αλλά στα αρχαία κείμενα του Πλουτάρχου αναγράφεται με ένα ταφ. (Πλούταρχος, Βίοι παράλληλοι, Αλέξανδρος  61).

Λένε ότι ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος που θέσπισε νόμο για την προστασία των ζώων. Ο Περίτας ήταν αυτός που δάγκωσε έναν ελέφαντα στο πεδίο της μάχης,πολεμώντας  εναντίον του Δαρείου Γ' όταν ο Αλέξανδρος είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση κάποια στιγμή στην μάχη.Εκεί ήταν που μάλλoν  σκοτώθηκε και αυτό. Θεωρήται ένα από τα δέκα σκυλιά που άφησαν το αποτύπωμα τους στην ιστορία.

Τουρκική διείσδυση στα Σκόπια: Κλείνουν τα νερά του Αξιού με την κατασκευή φράγματος στη Γευγελή

Εντονότατη είναι η τουρκική οικονομική διείσδυση στα Σκόπια τα οποία μετά τη συμφωνία που κατάφεραν με την Ελλάδα θεωρούν πλέον ότι μπορούν να κάνυν ΄τι θέλουν στην περιοχή.  
Όπως αναφέρουν σκοπιανά δημοσιεύματα τουκρική εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει ένα μεγάλο φράγμα το στα νότια των Σκοπίων και πιο συγκεκριμένα κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στη Γευγελή, εκμεταλλευόμενη τον ρου του ποταμού Αξιού.    
Πρόκειται για την τουρκική εταιρεία ‘Adalı Holding’ η οποία ξεκίνησε την κατασκευή του φράγματος Κόνσκο στην περιοχή της Γευγελής με ειδική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Γεωργίας, Δασών και Υδάτων Λιούπτσο Νικολόφσκι, ο συμπρόεδρος της Adalı Holding, Σεβκί Αντάλι, ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια και άλλοι αξιωματούχοι.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Προσαγωγή υπόπτου on camera για τις φωτιές (βίντεο)

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις οργανώνονται καλύτερα προκειμένου να διαχειριστούν τη φωτιά στη Κινέτα. Οι κάτοικοι φεύγουν πανικόβλητοι, μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι συνοικισμοίο Πανόραμα, Μαρούλα και Γαλήνη. Παράλληλα υπάρχει πύρινο μέτωπο σε Κρήτη και Πεντέλη και Κόρινθο ενώ οι άνεμοι χειροτερεύουν την κατάσταση δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Έρχονται τα Kiowa! Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το νέο όπλο στην ελληνική φαρέτρα

Την ώρα που Ελλάδα και Αμερική συνεργάζονται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που αφορά τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης τύπου Kiowa, ήδη οι επιτελείς της Αεροπορίας Στρατού προχωρούν σε μελέτες που έχουν να κάνουν με την άφιξη του νέου αεροπορικού μέσου.
Αξιωματικοί επιφορτισμένοι για τους απαραίτητους ελέγχους στην βάση του Στεφανοβικείου της Μαγνησίας, έχουν ανοίξει ακόμη και τα πρώτα σχέδια κατασκευής της πίστας έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή και με εξειδικευμένο προσωπικό μελετούν την αντοχή της καθώς θα προστεθεί ένα σημαντικό βάρος το επόμενο διάστημα.

Βρέθηκε ασύλητος τάφος επιφανούς γυναίκας στη Σίκινο

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στη Σίκινο - Βρήκαν ασύλητο τάφο επιφανούς γυναίκας - Είχε θαφτεί με χρυσά περικάρπια, δακτυλίδια, περιδέραιο και πολλά άλλα - Μυστήριο με το ταφικό επίγραμμα που προδίδει το όνομα «Νεικώ»

Μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε την Κυριακή (22.07.2018) στο φως. Πρόκειται για ασύλητο τάφο στην Επισκοπή Σικίνου, τον τάφο μιας επιφανούς γυναίκας της περιοχής.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Το παγωτό που έχει γίνει μόδα τον τελευταίο καιρό εξαιτίας του μαύρου χρώματός του, και πωλείται πλέον και στην Ελλάδα, φαίνεται πως ενέχει κινδύνους για την υγεία.
Το χρώμα του μαύρου παγωτού δεν προκύπτει από μαύρη σοκολάτα με μαύρη βαφή ζαχαροπλαστικής, όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν. Πρόκειται για μία εντελώς νέα γεύση, η οποία έχει δημιουργηθεί από απανθρακωμένο και ειδικά επεξεργασμένο κέλυφος καρύδας. Τεχνικά αυτό σημαίνει, ότι το τρόφιμο αυτό αποτελεί μια μορφή ενεργού άνθρακα.

Καίγεται το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά

Αποκαρδιωτικές εικόνες – Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική ενώ τμήματα του κτιρίου καταρρέουν – Εικόνα χάους στο κέντρο των Χανίων, έχουν κλείσει οι δρόμοι περιμετρικά του κτιρίου – Οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Χανίων
Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής το Πολεμικό Μουσείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Σφακιανάκη, στο κέντρο της πόλης.Η πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και παρά την

Τρόμος στο Τορόντο: Μια νεκρή και πολλοί τραυματίες από ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία

Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μία νεκρή γυναίκα και 13 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα εννιάχρονο κορίτσι, σε κρίσιμη κατάσταση – Νεκρός και ο δράστης – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης.
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο Μαρκ Σόντερς.