Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ αδειάζουν το Ιντσιρλίκ και μετακομίζουν Ελλάδα: Πολεμική εγκατάσταση μαμούθ ετοιμάζουν στην Κάρπαθο – Eρχονται F-22 μαζί με Patriot

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της μετατροπής της Ελλάδος στην πιο σημαντική προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο, με την δημιουργία αεροπορικής βάσης για την μεταστάθμευση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-22 στην Κάρπαθο.
Οι Αμερικανοί αδειάζουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και ετοιμάζονται για πολεμική εγκατάσταση μαμούθ στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο. 
Εάν καταλήξουν οι συζητήσεις στο νησί θα σταθμεύσουν τα πιο άρτια πολεμικά αεροσκάφη, τα F-22 Raptor, αλλά θα εγκατασταθεί και πυραυλική προστασία με συστοιχίες Patriot!
Τις συζητήσεις χειρίζονται αποκλειστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο «σκίτσο» του Homo sapiens, ηλικίας 73.000 ετών! [pics]

Η ηλικία του σχεδίου του Homo sapiens υπολογίστηκε περίπου στα 73.000 χρόνια και είναι πολύ παλαιότερη από αντίστοιχα «αφηρημένα σκίτσα» στην Ευρώπη και στη νοτιοανατολική Ασία, που χρονολογούνται το πολύ προ περίπου 40.000 ετών.

ΟΗΕ: «Απομένουν μόνο 2 χρόνια προκειμένου να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή» - Προφανώς έρχονται νέοι «πράσινοι» φόροι

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τη Δευτέρα προειδοποίησε πως ο κόσμος έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια για να δράσει προκειμένου να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή και ο κίνδυνος ο πλανήτης να βρεθεί αντιμέτωπος με «καταστροφικές συνέπειες».
Τώρα βέβαια το πως όρισε αυτά τα 2 χρόνια δεν το εξήγησε όπως και δεν εξήγησε για το τι περιμένει από τον κόσμο να πράξει.
Π.χ οι φτωχοί να πληρώνουν περίσσότερους «πράσινους φόρους» για το σπίτι τους, την ύπαρξή τους, τα παιδιά τους, το ηλεκτρικό τους ρεύμα και το νερό τους;
Διότι περί αυτού πρόκειται στο τέλος.

12 Σεπτεμβρίου 1948: 6 κομμουνιστές εκτελούν την πρώτη αεροπειρατεία στην Ελλάδα

Η πρώτη αεροπειρατεία στην Ελλάδα και μία από τις πρώτες παγκοσμίως, έγινε από 6 νεαρούς κομμουνιστές στις 12 Σεπτεμβρίου 1948, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.
Στα μέσα Αυγούστου του 1948 έξι νεαροί Θεσσαλονικείς, μέλη της ΕΠΟΝ, ήταν κατηγορούμενοι για ενέργειες σαμποτάζ. Τα ονόματά τους:
Αλέξανδρος Κουφουδάκης, 21 ετών
Δημήτριος Κουφουδάκης, 23 ετών
Αχιλλέας Κετιμλίδης, 19 ετών
Αντώνης Βογιάζος, 18 ετών
Γιώργος Κέλας, 17 ετών
Σπύρος Χελμιάδης, 18 ετών

«Ξεφεύγουν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Ζήτησαν από την Ελλάδα άδεια για άσκηση με πυρά επί ελληνικού εδάφους! (χάρτης)

Ούτε μία λέξη, ούτε μία αναφορά, ούτε μια δήλωση από πλευράς του πρωθυπουργού, αλλά ούτε και μία , τυπική έστω, (παρά το εν εξελίξει μέρα μεσημέρι επεισόδιο στον Έβρο), δημοσιογραφική ερώτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.
Το μείζον αυτό θέμα αγνοήθηκε επιδεικτικά και πεισματικά, σαν να έχει αφαιρεθεί από την πολιτική και δημοσιογραφική μνήμη.
Δεν έπραξε βεβαίως το ίδιο η Άγκυρα του κ. Ερντογάν, η οποία υπενθύμισε  βάρβαρα στον κ. Τσίπρα, πέντε μόλις ημέρες πριν την ΔΕΘ, ότι η τουρκική πολιτική της κατάληψης ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο μέσω συνεχών, μόνιμων  και κυρίως επεκτεινόμενων στρατιωτικών ασκήσεων, δεν αντιστρέφεται  ούτε καταργείται.

Χιονοθύελλες Έπληξαν τη Σαβάνα στη Ν. Αφρική. Καμηλοπαρδάλεις και Ελέφαντες Περιπλανιούνται στα Χιόνια

Μοιάζει σε μας πρωτοφανές, αλλά ταυτόχρονα είναι μία μεγάλη πραγματικότητα καθώς η καυτή ζέστη που ήταν το «σήμα κατατεθέν» στη Σαβάνα της Νοτίου Αφρικής, αντικαταστάθηκε από σφοδρές χιονοθύελλες.
Όπως αναφέρει η thesun.co.uk, οι καμηλοπάρδαλες, οι αντιλόπες και οι ελέφαντες ήταν μερικά από τα ζώα που ξαφνιάστηκαν και έδωσαν αγώνα για να προστατευτούν από τα περίεργα λευκά σημαδάκια που έπεφταν από τον ουρανό, αλλά και το κρύο και την παγωνιά που έφερναν μέσα Σαββατοκύριακο.

Η «Μυστική» Ισοσκελής Πεντάλφα των Πυθαγορείων

«Πυθαγόρας» σύμφωνα με τους αρχαίους Αχαιούς Έλληνες θα πει «εργαλείο που γεννά ροή χρήσιμου υλικού πού εξέρχεται μετά από πίεση κομματιάσματος επί άλλου υλικού» και προσδιόριζε τον «μύλο παραγωγής ελαιολάδου από ελιές, με πέτρα κυλιόμενη που περιστρέφει ημίονος, εντός κυκλικού δοχείου, είτε πέτρινο, είτε ξύλινο».
Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος, πού πολλούς αρχαίους Έλληνες έκανε, να ισχυρίζονται, ότι είδαν συγχρόνως την ίδια ημέρα τον «Πυθαγόρα» σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, της μεγάλης Ελλάδος (νότιας Ιταλίας), αλλά και στην Αίγυπτο

NASA: Έρευνες στον αστεροειδή Μπενού ξεκίνησε η συσκευή OSIRIS-REx


Η διαστημοσυσκευή OSIRIS-REx της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) άρχισε να μελετά από απόσταση τον αστεροειδή Μπενού, δύο χρόνια μετά την εκτόξευσή της τον Σεπτέμβριο του 2016.
«Μεγάλη μέρα για το OSIRIS-REx, αρχίσαμε τις πρώτες επιστημονικές παρατηρήσεις μας, αναζητώντας νέφη σκόνης γύρω από τον Μπενού», δήλωσε o επικεφαλής ερευνητής της αποστολής Ντάντε Λαουρέτα, καθηγητής πλανητικής επιστήμης του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.
Το σκάφος αναμένεται να φθάσει κοντά στον διαμέτρου 500 μέτρων αστεροειδή στις 3 Δεκεμβρίου και να τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν στις 31 Δεκεμβρίου. Στα μέσα του 2020 το σκάφος θα

Μαραθώνας 490 π.Χ: Η καταλυτική μάχη που έσωσε την Ευρώπη

Τα γεγονότα που οδήγησαν στην περσική εκστρατεία κατά της Αθήνας και στη μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ. είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που παραμένει σχετικά άγνωστο είναι οι στρατηγικές και οι τακτικές κινήσεις που προηγήθηκαν της μάχης αυτής, ανάμεσα σε 10.000 Έλληνες και 120.000 Πέρσες.
Μετά την άγρια καταστολή της Ιωνικής επανάστασης από τους Πέρσες, ο Δαρείος αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στα δυτικά σύνορα του κράτους του. Οι Πέρσες θα εκστράτευαν κατά της Ελλάδας σε κάθε περίπτωση, είτε οι Αθηναίοι και οι Ερετριείς βοηθούσαν στους Ίωνες, είτε όχι.
Ο περσικός στόλος, υπό τους Δάτη και Αρταφέρνη, συνοδεία του Ιππία, διέπλευσε το Αιγαίο και

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα προσεγγίζει τη Γη

Σε συναγερμό και εγρήγορση βρίσκονται οι επιστήμονες αλλά και αρμόδιοι υπηρεσιών καθώς μέσα στις  επόμενες ώρες, αναμένεται να χτυπήσει μια πολύ ισχυρή ηλιακή καταιγίδα τον πλανήτη Γη.
Όπως παρατήρησαν αστροφυσικοί μία γιγάντια τρύπα έχει ανοίξει στην ηλιακή κορώνα, ενώ έχουν ηλιακοί άνεμοι στέλνουν ιονισμένα σωματίδια προς τη Γη, με τρομακτικές ταχύτητες.

Πράσινο τσάι: Τι ισχύει με την πρόληψη του καρκίνου – Πώς επιδρά σε καρδιά, εγκεφαλικό, διαβήτη και Αλτσχάιμερ

Το τσάι είναι το ποτό που καταναλώνεται περισσότερο από κάθε άλλο στον κόσμο μετά το νερό. Ωστόσο, το 78% του τσαγιού που καταναλώνεται παγκοσμίως είναι μαύρο και μόνο το 20% είναι πράσινο. Όλοι οι τύποι τσαγιού, εκτός από το τσάι από βότανα, παρασκευάζονται από τα αποξηραμένα φύλλα του θάμνου Camellia Sinensis. Το επίπεδο οξείδωσης των φύλλων καθορίζει τον τύπο του τσαγιού.
Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται από μη οξειδωμένα φύλλα και είναι ένας από τους λιγότερο επεξεργασμένους τύπους τσαγιού (με το λευκό τσάι να είναι το πρώτο) και ως εκ τούτου περιέχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και ευεργετικές πολυφαινόλες.

Ουρικό οξύ: Τα βότανα που το διαλύουν – Ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά

Η όξινη διατροφή είναι συχνά πλούσια σε πουρίνες. Είναι ουσίες, που απαντώνται συνήθως σε κρέας, τυριά, οστρακοειδή, μανιτάρια και κρασί. Οι πουρίνες συμβάλλουν στον σχηματισμό και την καθίζηση κρυστάλλων ουρικού οξέος.
Τότε είναι που λέμε ότι κάποιος έχει πρόβλημα με το ουρικό οξύ. Οι κρύσταλλοι ουρικού οξέος μπορεί να συσσωρευθούν στους νεφρούς, όπου σχηματίζουν πέτρες στα νεφρά. Επίσης, μπορεί να συσσωρευθούν μέσα στις αρθρώσεις, όπου οδηγούν σε ουρική αρθρίτιδα. Οι κρύσταλλοι ουρικού οξέος είναι αιχμηροί και προκαλούν πόνο και φλεγμονή στους περιβάλλοντες ιστούς.
Μερικά βότανα είναι αποτελεσματικά στη διάλυση και απομάκρυνση κρυστάλλων ουρικού οξέος από το σώμα

Έτοιμο να καταρρεύσει γεφύρι 360 χρόνων στην Ευρυτανία

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ένα από τα παλαιότερα πετρόκτιστα γεφύρια της Ελλάδας στον Αγραφιώτη ποταμό της Ευρυτανίας θα καταρρεύσει.
Το γεφύρι του Μανώλη, είναι 360 ετών και έχει προσελκύσει και τον διεθνή θαυμασμό λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς του. Πριν από λίγες ημέρες παρατηρήθηκε πτώση του τμήματος του τείχους στην ανατολική πλευρά του και οι ντόπιοι φοβούνται ότι με τις πρώτες βροχές το γεφύρι θα παρασυρθεί από τον χείμαρρο.

Αυτό είναι το σχέδιο Ερντογάν για νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία – «Ο Όρκος του Έθνους»

Η αναθεωρητική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανοιχτά εκφράζεται με αμφισβήτηση των συνόρων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της βόρειας Κύπρου, οι πολεμικές επιχειρήσεις-εισβολές που διεξάγει σε βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ, η ανάμιξή της στα εσωτερικά Ελλάδας και Βουλγαρίας στη Θράκη, οι βλέψεις της στον Καύκασο, η αποσταθεροποιητική της εμπλοκή στα δυτικά Βαλκάνια με εργαλεία της το εξτρεμιστικό Ισλάμ και πρόθυμους συνεργάτες ορισμένους σλαβόφωνους νοσταλγούς της τουρκοκρατίας, δεν είναι τίποτα άλλο από η υλοποίηση του περιβόητου τουρκικού «Όρκου του Έθνους», του «Misak-ı Millî».

Νέο Μεξικό: Μυστήριο από το «σφράγισμα» αστεροσκοπείου από το FBI – Είδαν κάτι;

Μυστήριο καλύπτει το ξαφνικό κλείσιμο του ερευνητικού κέντρου για την ηλιακή δραστηριότητα (National Solar Observatory) στο Sunspot στο Νέο Μεξικό, το οποίο για 4 ημέρες παραμένει «σφραγισμένο» από τις αρχές.
Σύμφωνα με εργαζόμενους στο αστεροσκοπείο είναι άγνωστο το πότε αυτό θα ανοίξει ξανά προκειμένου να συνεχίσει τις παρατηρήσεις του.